ONLY U

 

STALL

Idag har jag haft praktik i stallet 10-18. Det gick bra och var ganska kul. Imorgon blir det 12-20 och Sverker (equiterapeuten) kommer till Feeri imorgon också! Vi får se om han kan göra någonting eftersom hon äter smärtstillande.. Men hoppas ju såklart på bra nyheter iaf. Annars händer det inte så mycket förutom stallet. Red Hälge barbacka igår och det gick så himla bra! Det är ju den videon så är i inlägget under. På torsdag ska jag rida honom sista gången innan han åker på lite semester. Får se vad vi hittar på för roligt då!
 
Nu ska jag lägga mig då mina ögon inte orkar hålla sig öppna längre...
 
 

GODNATT


SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN

Från Emilia:
Vad tycker du om mig? Jag tycker att du är en väldigt söt och snäll tjej och väldigt rolig! <3
Saknar du Harbacken? Ja, ibland.
Häst/ponny - Häst
Feeri/Fargo - Feeri
Hoppning/dressyr - tycker om båda lika mycket!
Högsta du hoppat? 95 cm med Feeri & Pontus.
 
Från Emelie:
Har du fått dina Star rider byxor än? :) Passade de? Tyvärr var de trasiga i dragkedjan när jag fick dem så de är på lagning!
 

TILL FEERI

När min lön har kommit så ska jag köpa detta fina regntäckte till Feeri! Hon har inget som sitter bra men det här verkade super bra och speciellt vid halsen.

CATCH UP!

Idag var vi i stallet mellan ungefär 10.15-14.15. Gav Feeri medicin, ryktade henne, sköljde ögat, fixade boxen (hon går inne på nätterna nu) och tömkörde en bråkig Fargo i 1 timme. Feeri såg väldigt glansig ut på båda ögonen idag och såg allmänt nere ut... Efter stallet så åkte vi till biltema, rusta och maxi. På biltema köpte vi plastbackar som vi ska lägga benskydd i imorgon då vi ska organisera våra saker mer och fixa. Sen köpte vi "halsar" till vintertäckena vi har. Iaf, sen åkte vi hem ett tag och fixade i tvättstugan och sen åkte vi och sola och sen hem och laga mat. Vid strax innan 22 åkte vi till stallet igen och gav Feeri medicin. När vi kom hem gjorde jag inte nåt speciellt, vi hämtade tvätten i tvättstugan och tog ut hundarna. Nu ligger jag i sängen och chillar.
 
Imorgon ringer klockan 8.15 för att åka till stallet. Först ge Feeri medicin och sen organisera och flytta runt alla våra grejer i stallet. Få allt som man använder lättåtkomligt och lägga undan sånt som man inte använder just nu. Efter stallet kanske det blir en tur för att kolla på Harbackens blåbärshoppning. Annars händer det inget speciellt. Åker tillbaka till stallet på kvällen för att ge Feeri sin medicin.
 
På måndag blir det Åby ridskola 9-12 för att rida. Våran nya ridlärare ska kolla hur vi rider så hon vet vilka hästar hon ska ge oss till de 2 Lotta Björe hoppträningarna v.37. Den veckan har vi specialvecka så det är bara hästar hela veckan. Lotta Björe hoppträningar mån-tis, nån föreläsning på onsdagen tror jag och dressyrträningar för Nina Bengtsson tors-fre. Hela vecka 35 (förutom måndagen) och hela vecka 36 har jag praktik i stallet. Fett skönt verkligen. Så vi har inte vanligt schema förrän om en månad typ :) soft!
 
Igår hopptränade jag Hälge för Niklas och det gick så jävla dåligt. Hälge var så sjukt seg och mitt självförtroende var inte på topp så fick ett litet breakdown... Det var så himla pinsamt och jag skämdes så mycket. Men det var mitt fel att det gick dåligt och inte Hälges! Jag tycker fortfarande om Hälge lika mycket <3 Juste, innan lektionen så skulle jag skritta ut en sväng men Hälge blev rädd för något och kastade sig åt sidan så jag höll nästan på att åka av... Haha, lilla Hälge.
 
Nu har ni fått en liten uppdatering iaf så hoppas ni uppskattar det! Har inte svarat på frågestunden heller, det vet jag. Om ni har några fler frågor så är det bara att kommentera så svarar jag snart! Nu ska jag kolla videos från när jag rider Feeri och drömma mig bort lite innan jag ska sova.
 
 

FEERI

Läget med Feeri... Fått 2 st behandlingar av equiterapeut, antagligen fått en rejäl smäll på vänster sida av bogen. En 3:e behandling kommer att ske nästa vecka. Kan ta upp till 2 månader innan det blir helt bra... Dessutom har hon haft ett svullet öga några dagar så idag kom det en veterinär från Strömsholm och kollade... Det var stopp i tårkanalen och kan ha varit flugägg eller liknande i ögat som gjort det irriterat o svullet. Hon fick en spruta med antiinflammatoriskt o smärtstillande och ska äta medicin i 5 dagar... Känner att vi har fått all skit samtidigt nu...
 
 

AM I THE ONLY ONE WHO DOUBT WHO I AM?

Jag känner mig inte hel just nu och jag känner ingen större lust till att blogga om det ändå inte kommer att vara kul att läsa... Så just nu blir det inte så mycket bloggning. Kanske tittar in här ibland men garanterar ingenting. Ha det bra sålänge.

Cover - all of me

Jag vet att jag missade många toner osv så ni behöver inte kommentera de! Men jag skulle lagt ut denna video för flera månader sen så nu kommer den äntligen. #Nohate


I'M A FREAK

Igår red jag Hälge barbacka i alla gångarter och det gick faktiskt väldigt bra! Det enda som saknades var bara framåtbjudningen... Idag har jag varit med stallägarna med deras hästar och hjälpt dem i Vilsta när det skulle träna maratonkörning. De hämtade mig kl 9 och sen på träningen så fick jag stå där bak på vagnen och luta mig i svängarna sådär coolt ni vet? ;) Det var iaf skitkul! Sen var vi tillbaka i stallet strax efter två och då bjöds det på pizza. Sen blev det skogstur på Hälge med mamma och Anna. Sen borsta Feeri och massera in liniment och sen ut med dem och till sist åka hem. Tillbringat hela 8 h i stallet med hästar och träningar. Så nu är jag helt slut! Ikväll blir det bara chill och kolla film!
 
Imorgon har vi lunchen i stallet och Feeris förra ägare kommer och kollar på henne... Nervöst. Så ska jag rida ett dressyrpass på Hälge med dressyrsadel också :) Sen får vi se om det händer något mer imorgon.. Hoppas på en fika med en speciell person.. Fått en förfrågan om att rida in en häst också...
 
Nu ska jag äta så vi kanske hörs senare!
 
 
 
 

Maja rider Hälge barbacka 15/8-14


FEERI

Equiterapeuten kände på Feeri och kom fram till att hon sträckt sig i vänster sidan av bogen och i halsen. Det som troligen har hänt är att hon har snubblat rejält och nästan gått ned på knä. Så han satte några nålar och sen sa han att hon ska vila helt till på måndag. Då ska jag longera henne och kolla hur hon går. Sen kommer han tillbaka nästa onsdag igen och behandlar henne så får vi se hur lång tid det tar innan jag får rida igen...
 
Jag får iaf rida lite medan Feeri är dålig. Jag ska rida Hälge fre, lör och söndag igen. Tänkte ta en tur i skogen med mycket galopp eftersom han har mycket energi som han behöver få ut och sen blir det nog ett dressyrpass och den sista dagen vet jag inte. Kanske lite mys barbacka!
 
Nu ska jag kolla PLL innan jag ska sova. Imorgon är det jobb 9.30-15.30 och sen stallet och sen till Harbacken för att kolla på deras pay n' jump :)
 
 
 
 
 

SNABB UPPDATERING

Slänger in ett snabbt inlägg innan jag ska sova! Igår va vi på Hööks. Köpte ett rosa och ett orange schabrak till Feeri och matchande orangea lindor. Sen en rundsydd gramantygel - tänkte prova det när hon är igång sen! Köpte även en ny piggborste, rosa såklart! Idag har jag ridit Hälge igen :D red med Evelina och Lida på körslingan. Redan från början så kändes Hälge väldigt pigg och sen när vi galopperade så bockade han några gånger och ville rejsa. Det var jätteroligt och Hälge var som sagt väldigt pigg och glad! Ska rida honom hela helgen också :) när vi kom hem från stallet så bytte jag om och sen sprang jag en liten runda på 3,3 km. Och jag orkade springa hela vägen :o sen blev det duschen och nu ligger jag i sängen och ska sova! Fett trött och börjar jobba 7.45 imorgon... Och imorgon kommer ÄNTLIGEN equiterapeuten!!! Hoppas verkligen att han hittar något fel med Feeri och att han kan fixa det! Håller tummarna!

Nu måste jag sova, godnatt.




FRÅGESTUND!

Nu sätter jag igång en frågestund här så släng in hur många frågor ni vill så svarar jag! Vet att ni har saker som ni undrar om mig... ;)
 
GO!!
 
 

ENRIQUE


Maja rider Hälge 6/8-14

Detta är 2:a gången jag rider Hälge!


BROKEN HEART

Ni vet den där känslan när allt bara går så dåligt hela tiden och man bara vill sätta sig i ett hörn och gråta? Det är precis vad jag tänker göra nu.