FEERI ÄR INTE BORTSKÄMD...

Idag har vi flyttat alla sakerna och fixat de nya boxarna, satt upp hönät, lagt in nytt spån osv. Tog några timmar men tyckte jag fick till det bra med alla saker ändå. Ikväll har jag inte gjort någonting, mamma och jag kollade en film nyss och nu ska jag kolla tvd om det finns ute innan jag ska sova. Imorgon blir det stallet tidigt för jag blir hämtad av pappa och hans fru 11:15 och då ska vi till Kumla för släktlunch typ. Sen stannar jag hos pappa på kvällen för att äta och kolla film. I stallet ska jag fixa Feeris box, rykta henne och gå en liten promenad.
 
Så himla glad för mamma och jag beställde back on track stallbandagen till Feeri idag! Hoppas dem är bra och hjälper Feeris skada.
 
Feeri har 5 träns och 13 schabrak tror jag... O ganska många olika lindor o ca 10 täcken men alla är inte med på bilden..
 

LOSING YOU IS LIKE LIVING IN A WORLD WITH NO AIR

Idag var det skola som vanligt 8.30-15. På samhällskunskapen fick vi tillbaka våra prov som vi skrev för 2 veckor sedan och jag fick C vilket jag blev lite förvånad över - på ett positivt sätt! Sen på idrotten skulle vi redovisa våra egna danser som vi gjort i grupper och det var så jävla kul asså, höll typ på att dö. Men redovisningen gick bra och jag fick C (ingen fick högre än C). När jag kom tillbaka till stan kl 16 så mötte jag upp Mathilda som följde med mig och luktade på olika parfymer och det var också lite intressant, haha. Sen hem och fixa sig för stallet och sen stallet då. Fixade Feeris box och tog in och borstade henne innan hon fick gå in.
 
Imorgon åker mamma och jag till stallet vid lunch och flyttar alla våra saker och byter boxar. Det tråkiga är att Feeri inte kommer få något fönster i sin nya box :( Nu har hon 2 stora fönster och hon älskar att kolla ut så det är lite tråkigt... Dessutom är det varmstall så jag vet inte riktigt hur jag ska göra med Feeris täcken. Hon kommer ju inte kunna ha utetäcket på sig inne när det blir kallare ute så frågan är: kan man raka henne för hon ska kunna ha utetäcket även inne? Känns knäppt att raka en halt häst. Vet inte heller hur jag ska sortera upp alla saker i nya garderoben och så :/ Känns som imorgon kommer bli en fett jobbig dag...
 
Kommentera om ni är intresserade av att köpa hästutrustning av mig och även ang att raka Feeri!!
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla film!
 
♥♥♥
 
 
 
 

INTRESSE FÖR NY & BEG. HÄSTUTRUSTNING?

Vi kommer till rubrikfrågan senare i inlägget!
 
Igår red jag Fargo på ett nytt bett, ett tredelat med annat järn typ. Jag tyckte han gick bra på det och han gick väldigt mycket i låg och bra form igår. Travade även mycket så han fick lite mjölksyra men det måste man ibland för att de ska bli starkare! Idag red jag honom igen på det nya bettet, dock var han distraherad av en ny häst som han tyckte var jätteintressant (vet inte om han blev kär eller om han var rädd) han betedde sig lite hingstigt. Men bettet är iaf inte sämre än något annat som han har så det blir nog en del ridning på det.
 
Jo, det är så här ju. Vi flyttar våra hästar till ett annat stall på fredag (samma byggnad men annat stall). Jag har en del nya saker som jag köpt till Feeri men aldrig använt pga hennes skada. Bl.a. har jag 2 nya schabrak, nya lindor, ny gramantygel och ett set med schabrak och huva från Equiline som jag köpt av Tyra Sjöstedt som är värt mycket pengar. Vi skulle nämligen behöva lite mer pengar nu när Feeri har kostat väldigt mycket pengar med alla skador men jag vill ju egentligen inte sälja något. Samtidigt känner jag lite att jag vet inte om jag någonsin kommer få chansen att använda sakerna på Feeri. Har använda saker som jag skulle kunna sälja också. Så jag undrar om det är någon här som läser som är intresserad? När vi flyttar alla saker på fredag så kan jag rensa ut det jag kan tänka mig att sälja i så fall.
 
 
 

BED OF LIES

Idag när jag skulle hämta in Feeri från hagen så var hon i stort sett blockhalt... Vet inte varför eller vad hon har gjort. Hon var inte varm eller svullen någonstans men jag lindade hennes ben i förebyggande. Vi får se om hon kan gå ut imorgon eller inte... Om hon inte blir bättre inom några dagar så vet jag inte vad vi ska göra... På fredag ska vi byta till varmstall också så då blir det att flytta alla grejer och fixa med det.
 
Feeri önskar sig dessa ifall någon vill bidra med pengar
 

-

 

I HATE THIS

Idag har jag varit i Åby, vi skrev prov och lyssnade på en föreläsning om foder. Provet gick bra tror jag, det kändes bra och jag skrev 6 sidor av 9 frågor (hade pluggat 4 timmar inför provet). Strax innan sex åkte vi till stallet, fixade boxarna och borstade hästarna. Ikväll har jag inte gjort nånting. Ska lägga mig nu och kolla TVD och sen kanske film om jag orkar, är fett trött. Imorgon ska vi åka till Ingvaldstorp och kolla en sväng, sen stallet och kl 18 ska jag till pappa, äta där och se film. På söndag är det stallet och stallmöte och sen ska jag kanske plugga lite.
 
Känns inte som jag nånsin igen kommer få sitta på Feeris rygg och det krossar mitt hjärta. Försöker hålla humöret uppe men snart brister det.
 
 

SMILE AND PRETEND EVERYTHING'S OKAY




TÄVLING

Jag är med & tävlar om 4 biljetter till Sweden International Horseshow i samarbete med nellieberntsson.se
Gå in på nellieberntsson.se & tävla du med. Vinnaren dras Söndag 23/11 kl 18.00
 

THEY TRIED TO BREAK ME DOWN

Idag har jag varit i stallet, provade att longera Feeri idag också för att se hur hon gick. Hon har promenerats nu ett tag och får gå i liten grushage. Jag tyckte faktiskt att hon gick lite bättre men hon är ju fortfarande ganska halt. Men hon såg ändå mjukare ut och var inte lika snubblig. Dessutom var hon väldigt pigg och glad, sparkade bakut och stegrade ett antal gånger. Efter stallet var jag en kortis hos pappa. Ska till honom på lördag kväll och äta o kolla film, mys! Sen hem och äta och sen åkte mamma och jag och solade och till maxi en liten sväng. När vi kom hem gick jag en promenad med hundarna och nu har jag nyss kollat PH. Ska kolla en film nu och sen sova.
 
Imorgon måste jag plugga massa matte då vi har prov på onsdag och det känns verkligen som jag kommer få F för matten är så jävla svår just nu och det känns verkligen inte bra. Sen blir det stallet på kvällen. Promenera galna Feeri och fixa hennes box. På fredag har jag ett till prov... I hästkunskap men det kommer nog gå ganska bra!
 
Det är så himla jobbigt för allt i mitt liv går så himla dåligt just nu, verkligen allt. Allt känns så meningslöst och jobbigt... Hoppas det kommer något bra snart för det är verkligen inte kul just nu :( Men idag har det känts lite bättre pga en person <3
 
 
 

YOU'RE STILL THE ONE


THINKING OUT LOUD

Provet idag gick helt okej tror jag. Borde iaf vara godkänd. Ikväll va vi i stallet (no shit) och jag fixade Feeris box och sen gick jag med henne/höll i henne på ridbanan medan jag hade lektion för mamma och Fargo, de va även superduktiga! Imorgon har jag praktik i stallet 8.30-14 om jag inte stannar kvar tills mamma kommer, vet inte hur jag ska göra än. På kvällen ska vi nämligen äta på Rhodos! Men vi har insläppet i stallet så vore ju bra om jag fixat boxarna innan mamma kommer men vet inte om jag hinner på praktiken men vi får se. Annars är jag hemma en stund på em. Är så fruktansvärt trött både i kropp och huvud... Men ska lägga mig och kolla film nu och sen sova.
 
Är ledig mån, tis så blir långhelg också! Måste dock plugga litegrann.
 
 

STALL & PLUGG

Igår va det skola och sen stallet. Fixade Feeris Box, ryktade henne, gick lite med henne och gosade då vi firade 2,5 år tillsammans! ❤️ Red även Fargo och han var super duktig! Idag kommer jag hem 16 och då ska jag äta och byta om och sen till stallet. Ska fixa Feeris Box (som alltid) och sen rykta henne och även fixa Bellmans Box och sen rida honom. Idag ska vi få trava lite också så det ska bli kul! När vi kommer hem från stallet ska jag duscha och sen måste jag plugga samhäll som vi har prov i imorgon... Kanske kollar Paradise om jag orkar.

Nu börjar lektionen snart igen så vi hörs!

Min finaste och bästa ❤️



DAGENS HOPPTRÄNING

Idag hade vi hoppträning på Åby för Lotta Björe. Jag red en häst som heter Saphire. Jag red henne förra veckan på dressyren och då upplevde jag henne som väldigt stel och seg. Idag var hon tvärtom. Väldigt pigg och het på hinder och ganska lätt att lossa i sidorna och väldigt fin faktiskt. Det var riktigt kul på hoppträningen dels för det är så roligt att rida för Lotta och för att Saphire var himla rolig att hoppa. Hon hade sån bjudning på hindrena och var riktigt fin! Hoppade studs, räcken, oxrar, upphöjda bommar och travhoppade. Vi red tre olika banor och det var ganska svårt men roligt. Hoppade som högst 70 cm. Riktigt nöjd med hoppningen!
 
På kvällen var det stallet och då fixade jag Feeris box och sen hämtade jag in henne och borstade henne innan hon fick gå in och äta. Imorgon firar jag och Feeri 2,5 år tillsammans!!! Det är lååång tid hörreni :) Min bästa och snyggaste prinsessa <3
 
Nu ska jag kolla Paradise Hotel och sen sova! Var tvungen att åka tåg 6.50 imorse och kom hem 17...
 
 

<3


OVER AND OUT

Tyvärr så hittade dem ingenting på Feeri idag igen på kliniken så veterinären gav upp och sa att han inte kan göra mer nu. Han skulle se om han kunde ordna så att vi får göra MR i Uppsala och det får vi reda på om en vecka. Annars om vi inte får göra MR så ska vi åka till en annan klinik, vet dock inte vilken... Annars har jag inte gjort mycket idag, åt tacos ikväll och det var såå gott! Nu ska jag kolla en film och sen sova. Är fortfarande helt slut i både kroppen och huvudet efter den här veckan. Imorgon blir det först stallet och sen hem och göra sig iordning för fest på kvällen. Jag ska rida Fargo imorgon också :)
 
Avslutar inlägget med en väldigt vacker bild tycker jag på en mycket vacker häst <3 R.I.P Hälge
 

KAOTISK VECKA

Denna vecka alltså... Kan det bli mycket sämre? I måndags var det först vanlig ridskoledag på Åby, red och allt gick bra. Jag hann till och med åka 15.36 tåget vilket jag alltid missar annars så då tänkte jag "vilken bra start på veckan", men det skulle snart vända... Vi va i stallet och jag fixade Feeris box som vanligt och så. Innan vi skulle åka hem så tyckte jag att Feeri betedde sig konstigt. Hon åt inte hösilaget och sen la hon sig ned och hon har aldrig legat ned när jag är i stallet. Så vi ringde veterinär och pratade och jag gick med Feeri då vi misstänkte kolik. Veterinären kom och kollade henne. Han gav henne kramplösande och smärtstillande x2 och körde in handen där bak på henne och satte en sond i näsborren och gav henne parafinolja (tror de hette så) och vatten och det var så himla äckligt!!
 
Sen fick jag gå med henne och vi kollade puls och sånt på henne. Hon blev bättre vid midnatt och då släppte vi in henne i boxen och hon fick äta lite blött hösilage. Så åkte vi hem en stund och sen tillbaka vid tre och gå med henne och kolla henne. Sen hem igen och sen åkte mamma tillbaka på morgonen. Sen kom hon hem och hämtade mig och så var vi där hela dagen. Feeri fick gå ut i liten grushage vid två. Sen sov jag där men var uppe flera gånger på natten och gick med henne. Sen skjutsade mamma hem mig vid lunch igår så jag fick vila lite och sen åkte jag tillbaka vid halv fem. Hade hand om Bellman igår också så jag skulle rida honom och han var väldigt busig när jag skulle hämta honom i hagen så jag longerade honom innan jag red och han bockade som en tok. Han är nyklippt hela han så kan nog vara en anledning ;) Annars gick det väldigt bra att rida, skrittar bara fortfarande. Sen kollade vi Feeri igen och gick en gång med henne och hon verkade bli sig själv igen då hon ville studsa och busa när man skulle gå med henne.
 
Så inatt fick man sova hela natten och när klockan ringde imorse så hade jag så ont överallt och var så trött så blev ingen skola för mig idag. På kvällen när vi va i stallet så betedde sig Feeri normalt igen och stod och skrapa i gången och så, då vet man att hon är sig själv ;) Men hon får fortfarande äta blött hösilage och mycket mindre mängd än i vanliga fall. Så dricker hon äpplevatten också, hon har druckit så dåligt så vi provade det och då drack hon upp hela hinken vilket var bra. Så nu räknar vi henne som frisk men har koll på henne och ger henne blöt mat och mindre mängd som sagt. Hon får även gå ute på dagarna nu. Vi vill inte riskera att hon får kolik igen...
 
Imorgon ska vi tillbaka till klinken och kolla hältan igen.. Hoppas verkligen att vi får rätt diagnos imorgon! Så ska åka till stallet 7.15. När vi kommer tillbaka till stallet så har jag praktik men vet inte riktigt vad jag ska göra men blir väl kvar där till kvällen. I helgen blir det fest och stallet såklart. Så nu vet ni hur min vecka har sett ut, verkligen inte som jag tänkt mig...
 
Så börjar man tänka på vad som kommer hända härnäst? Hon har varit halt 4 månader och har fortfarande ingen diagnos, haft inflammerat öga, rullat fast och skrapat upp ovanför ögat och nu kolik + galliga bakben. Varför är världen emot mig?
 
Nu ska jag kolla film och sen sova, god natt!
 
Min älskade Feeri ♥
 
 

-