PÅ VÄG HEM

Sitter på tåget på väg hem just nu. När jag kommer hem så ska jag ta det lugnt en stund innan det blir stallet. Efter stallet ska jag ta det lugnt igen och ikväll ska jag kolla på VMA och PH 😍👌🏻 så det är hur den här dagen ser ut! Förkylningen har typ blivit värre idag...

En selfie för ovanlighetens skull 😏



HELGEN

Igår så fick Feeri gymnastikhopppa lite. Jag hade 3 st kryss som var studs och på andra sidan banan hade jag lagt ut 7 st bommar som jag skrittade och travade över. Feeri var sjuuukt taggad. När jag skulle trava så sparkade hon bakut säkert 15 gånger... Det var 2 veckor sedan vi hoppade så liite för lång tid alltså... Jag MÅSTE hoppa lite minst 1 gång i veckan för annars blir hon gaaalen. Men iaf, det gick bra att skritta över bommarna. När jag skulle trava så snubblade hon lite men det gick ganska bra. Med studsen så började jag med ett kryss, sen la jag till ett till och till sist så det blev totalt 3 st. Det var ju ett tag sen vi hoppade studs så gjorde såhär för hon skulle komma ihåg hur man gör. När hon väl kom ihåg, då jävlar gick det undan ;) Hon var duktig med studsen! Så jag är nöjd med gårdagens ridning.
  
 
Idag har jag tagit det lugnt mesta delen av dagen för jag har ont i halsen och är förkyld :( Men på kvällen red jag Feeri runt körslingan med Fargo som handhäst. Mamma gick med och tog Fargo i slutet för jag och Feeri galopperade i en backe :) Det var roligt! Ikväll gick mamma och jag en sväng med hundarna och sen har jag duschat. Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på CSI tills jag somnar. Sover så himla dåligt när man har ont i halsen och är förkyld... Tur jag bara går 8.30-11.15 imorgon. Det blir stallet på em. Vet inte vad Feeri ska göra än, vi får se. 

FILIPPA & FEERI

Igår på Skogslotten så fick jag rida en jättefin häst! Det var nog det bästa dressyrpasset som jag någonsin har ridit faktiskt. För det första så skulle vi linda alla ben och knoppa manen och vi red i dressyrsadlar. Jag har inte ridit i dressyrsadel på ett halvår kanske så det var ovant men bekvämt. Hästen, som hette Filippa var så rolig att rida. Jag fick en helt otrolig känsla! Hon gick superbra i skritten och traven var amaziiing! Jag kunde sitta ned och hon gick såå fint, det var såå roligt! Galoppen var lite svårare men det gick ganska bra ändå och jag fick mycket beröm för min sits och överhuvudtaget igår så det var verkligen jätteroligt. Tråkigt att ingen kunde filma när det gick så bra :( Kände mig som en riktig dressyrryttare :) 
 
På kvällen så fick Feeri vila, jag var såå trött och Feeri var ändå superskitig och blöt. Men idag red jag henne! Först skrittade vi körslingan med mamma och Fargo och sen red jag en liten stund på banan. Jag längde mina läder 4 hål så jag fick dressyrläder. Jag brukar annars rida i hoppläder för jag är så lång och brukar få benen under magen men jag fick inte det nu. Det var skönt att rida i längre läder. Feeri travade såå bra idag! Hon travade i form i båda varv (även det svåra, höger) och jag kunde sitta ned och det gick bra! Jag brukar annars alltid rida lätt för hon inte har haft så mycket muskler och för det ska bli lättare för henne. Men nu börjar hon muskla på sig så nu går det bra. Det var en så härlig känsla att sitta ned i traven och hon gick i form i lugn, ren trav. Kunde även TRAVA på halvlånga tyglar medan jag satt ned UTAN att hon ökade takten! Förut så har hon ökat jättemycket när man längt på tyglarna för hon inte har orkat men hon börjar bli så fin i traven nu :) Imorgon har jag bokat banan. Jag ska rida över många bommar och hoppa lite, tänkte kanske prova studs igen, det var längesen! 
 
Bild från pay n jumpen! Foto: Alice Gunnarsson
 

HIM


LÅNG ONSDAG

Denna dagen har varit lång och gått i slowmotion. Kom hem till strax efter kl 17 och va i stallet vid 18.30 kanske. Skrittade ut med Johanna och Bellman. Det var trevligt och Feeri verkade nöjd. Ja, det var väl typ hur den här dagen har sett ut. Ganska irriterad över vissa saker men det orkar jag inte tänka på just nu. Har massa myggbett på benen också som kliar som tusan... Imorgon är det Skogslotten som gäller. Vet inte vad jag ska göra med Feeri på kvällen, tömköra kanske. 
 
Nu ska jag tvätta bort sminket och lägga mig.
 
 

BÄSTA DAGEN PÅ LÄNGE!

Alltså denna dagen har varit såå rolig!! Eller ja, skolan var ju inte jättekul kanske men allt annat. Efter skolan gick vi hem till Jullan ett tag. Chillade lite, spelade lite skjutspel och jag ägde sönder (eller?). Gjorde även klart en biologi uppgift... Sen gjorde vi oss iordning och gick till Texas Longhorn. Jag åt en supergod hamburgare och till efterätt åt jag glass med topping, mums! Köpte min första dricka med alkohol också och blev inte ens tillfrågad att visa leg. Ser man gammal ut då eller? Haha. Drack 2 st cider med vattenmelon smak som var 4 % i, fall ni undra. Vi satt ett tag där och pratade och hade roligt. Alltså dessa två vänner ska jag hålla väääldigt hårt i. Två helt underbara människor är dem!! ♥ De önskade även att jag skulle lägga ut deras instagram så här kommer dem ;) @juliiabeier  @emelienilsson97  Så ta och följ dem!! Älskar er babes :*
 
Imorgon går jag till kl 16... I stallet på kvällen så ska jag rida ut med Johanna & Bellman så det ska bli kul! Nu ska jag kolla på "Gilmore Girls" innan det är sovdags :)
 
 

MONDAY

Kom hem vid 13 idag. På em tog jag det lugnt och råkade somna... Mamma kom hem sent så kom till stallet vid 18.45 kanske.. Red Feeri på nysladdad bana med 5 st bommar som jag skrittade och travade över. Feeri var riktigt duktig och traven blir bara bättre och bättre! Imorgon ska jag inte till stallet så då får Feeri vila, men det är hon värd!
 
Efter skolan imorgon så följer jag med Julia, en klasskompis hem och sen ska jag, Julia och Emelie ut och äta på kvällen för Julia fyllde 18 idag. Så imorgon blir det en heldag i Norrköping! Kommer hem på kvällen. Men det ska bli mysigt! 
 
Nu ska jag kolla lite på "Gilmore Girls" innan det är sovdags. Är så törstig men orkar inte gå till köket :(
 
Bilden är från pay n jumpen! Bästa Feeri <3
 

HELGEN

I fredags kom jag hem från skolan strax efter 16 och strax efter 16.30 satt jag i bilen tillsammans med pappa mot sommarstugan! Kom fram vid 18.30 tror jag. Åt god kvällsmat och kollade på film. Igår gick jag upp vid 9. Åt frukost ute i solen och sen slappade vi hela dagen. Solade och badade! Otroligt skönt att bara "kunna va". Solade tills ca 18. Sen åt vi grillat som var supergott! Kollade sen på film och jag sov typ halva... Haha, jag var såå trött. Idag gick jag upp vid 9 igen. Åt frukost i solen och sen solade jag och badade vid bryggan till ca 13.30. Åt då lunch innan bilen rullade mot Katrineholm igen... Haft strålande sol och klarblå himmel hela helgen. Haft mysigt och skönt med lite semester med pappa och M-T också. Hinner ju tyvärr inte prata med dem så ofta annars :(
 
Ikväll så red jag Feeri en stund på banan. Red med snodd i skritt och trav. Det gick helt ok och Feeri verkade nöjd. Nu har jag duschat och färgat ögonbrynen och är på väg mot sängen. Går bara 8.30-11.15 imorgon, förstår ni lyckan?? 
 
 
 
 

JAG GER UPP

Vi börjar väl med det positiva så kommer vi till det negativa sen. Fick rida en stor häst idag på Skogslotten. Den va säkert 170+ hög. Han var vääldigt tung att rida och så ville han inte riktigt gå fram för skänkeln så det blev väääldigt jobbigt. Vi red även i stekande sol vilket inte gjorde saken bättre. Men typ de sista 5 minuterna började han bli riktigt fin! Han var fin i galoppen också. Annars så gjorde vi inte så mycket idag. Det va så jävla varmt så man höll ju på att dö. Vi fick sluta tidigare så jag kom hem kl 15. Va så jävla trött då så sov ett tag. Ikväll red jag Feeri. Först red jag på körslingan några varv i alla gångarter, sen red jag en stund på banan. Travade en del och gjorde mycket skänkelvikningar i trav och det gjorde hon superbra! Sen va hon ganska svettig efteråt så duschade av henne.
 
Jag bara måste få skriva att jag är så förbannat trött på vissa människor. Alltså jag förstår mig verkligen inte på dem och jag blir så irriterad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Fy fan vad jag är trött på vissa människor, det blir bara för mycket. Jag ska också börja att bara bry mig om mig själv och ingen annan. Fuck this shit säger jag bara, orkar inte. Jag ger snart upp hoppet om mänskligheten asså.
 
Imorgon drar jag till Stockholm efter skolan så ni andra kan ju ha det så bra.

THIS OR THAT?

Ikväll red jag Feeri. Hon var superduktig idag också! Jag kunde trava flera varv och volter i båda varv i lugn vanlig trav och hon gick i form nästan hela tiden! Som vanligt håller hon fin form i skritt men hon behöver lite mer energi i den bara. Traven blir bara bättre och bättre vilket är roligt! Tror jag ska rida henne imorgon också. Kanske över lite bommar eller rida ut... Vi får se vad som passar bäst! Ska ju rida första gången på Skogslotten imorgon så jag hoppas det går bra och att jag får en snäll häst...
 
I helgen blir det kanske sommarstugan i Stockholm men har inte bestämt mig ännu. Det som gör att jag velar är att jag egentligen inte vill att Feeri ska vila 2 dagar, speciellt när jag är ledig och har mer tid... Men samtidigt är det sista chansen för mig att åka dit i sommar och det ska ju bli fint väder... Kan inte bestämma mig!
 
Nu ska jag sova tidigt idag så godnatt!
 

ÄLSKADE HÄST VAD DU ÄR BRA

Oj, oj, oj... Jag bestämde mig för att tömköra Feeri idag och WOW. Såå fin hon var och hon börjar bli riktigt musklig och fin i kroppen verkligen. Hon har nog aldrig varit så snygg i kroppen som hon är just nu! Hela tiden i skritten oavsett om hon går på kort eller lång töm så går hon i form helt själv. I traven gick hon lugnt och fint och ganska mycket i form tillochmed! Jag kunde även tömköra henne på vanligt voltstorlek i trav i båda varven :) Hon var verkligen jätteduktig idag och lyssnade så bra på mig. Tömkörde i 40 min så hon fick allt jobba en del. Hon fick trava ganska mycket också. Det är dagar som denna som jag är så glad att jag aldrig gett upp hoppet om Feeri och glad att jag har kämpat så hårt med henne! 
 
Vi tog en fin selfie idag ♥ ÄLSKADE HÄST ♥
 

SOLIG TISDAG

Idag har det varit strålande sol och blå himmel typ hela dagen och vi har bara varit utomhus. Vi var indelade i grupper tillsammans med ettor och tvåor och på fm skulle man göra typ "uppdrag" för att samla poäng och på em var det olika stationer med samma grupper. Våran grupp vann inget pris iaf men jag har haft lite kul, på fm var det lite långtråkigt. Vi slutade halv två så jag missade precis mitt tåg IGEN. Så fick gå med hem till Julia en stund och vänta. Kom hem kl 15 och då gick jag direkt till en mack och pumpade mina cykeldäck som inte hade så mycket luft. Satt på balkongen och solade i en halvtimme och jag höll på att tuppa av för det var så varmt... Nu ska jag äta lite och så är det stallet snart! Feeri ska jobbas men har inte bestämt på vilket sätt ännu :)
 
Imorgon ska det vara vanliga lektioner 8.30-15 och på torsdag + fredag ska vi vara på Skogslotten...
 
 

BESVIKEN PÅ MIG SJÄLV

Efter rundan igår kände jag mig ändå ganska nöjd, inte helt 100 men nästan. Feeri hade varit så duktig hela dagen och allt. Men jag har kollat på rundan (alltså på videon) typ 100 gånger nu och jag kan inte låte bli att bli mer och mer irriterad på mig själv. Eller irriterad kanske inte är rätt ord, snarare besviken på mig själv. Jag kunde ha ridit SÅ mycket bättre och planerat vägen mycket bättre mellan hindrena medans jag red... När jag gick banan så hade jag en jättebra plan att jag skulle ta ut svängarna ordentligt eftersom det var så tajt och jag skulle sakta av till skritt när det behövdes. Men när jag väl red banan var det som att jag hade glömt bort allting jag hade planerat när jag red banan... :( Liksom bara efter första hindret så höll jag nästan på att ramla av..? 
 
Sen blev nästan alla svängar för tajta och snäva och det blev inte bra för Feeri. Och det var helt och hållet mitt fel att vi var tvungna att göra en volt efter oxern för jag hann inte svänga. Jag glömde liksom bort att jag var tvungen att börja svänga i luften redan mot nästa hinder för att komma bra på det. Det var den enklaste linjen på hela banan och jag kunde inte ens styra?? 
 
Feeri gjorde ju allt jag bad henne att göra och hon hoppade bra på alla hinder även om vi inte kom helt bra på alla. Men jag red som en kratta och det var mitt fel att vi missade hindret. Tycker också att jag drog för mycket i munnen på henne och fick verkligen inget flyt genom banan... Jag blir så himla irriterad/arg/besviken på mig själv... När vi väl hade chansen att åka iväg och så rider jag skitdåligt... Åhhh, jag blir så trött på mig själv!
 
Duktiga Feeri <3
 

FÖRSTA DAGEN

Gick upp strax efter halv sju imorse. Va i Norrköping vid halv nio, vi började nio. Och vi var där i hela 27 minuter... Så missade jag precis mitt tåg också så fick vänta på nästa... Kom hem kl 11. Gick då ut med hundarna och sen åt jag lunch. Har städat litegrann och nu sitter jag och chillar i sängen, vet inte om jag orkar sätta på en film eller inte, haha. Mamma kommer hem runt halv fem så det blir stallet vid typ halv sex skulle jag tro. Ska rykta Feeri och gå en liten promenad. Så vill jag sola ikväll. Annars ska jag bara ta det lugnt och skönt :) Imorgon går jag 8.30-15 om vi inte får sluta tidigare. Ska ha någon "gemensam aktivitet" och gå promenad typ hela dagen, så ovärt tycker jag. Då kunde man ju få sluta vid lunch iaf..
 
Om schemat som jag sett stämmer så kommer jag gå 8.30-11.15 på måndagar :D Dessvärre 8.30-16 på onsdagar... Har aldrig slutat så sent förut..
 
 

PAY AND JUMP - VIDEO

 

RESULTAT & UTVÄRDERING

Jaha, vart ska jag börja då... Jag tömkörde Feeri innan vi åkte i skritt och trav. Feeri gick faktiskt på transporten inom 5 minuter! Väl framme så fick hon gå ut i en liten hage en stund först. Hon var faktiskt väldigt lugn när vi kom dit och när vi var där hela tiden. Efter en stund gjorde vi iordning henne och jag red fram. Skrittade ganska länge, travade lite för hon trippade mest och galopperade på stället så hoppade 3-4 språng och sen skrittade jag på halvlång tygel i ca 10 min innan min start. Banan var svår för Feeri och mig. Alla hinder stod som i en klump mitt på banan och det var bara tajta svängar vilket jag brukar försöka undvika med Feeri eftersom hon varit skadad och för hon blir så het så hon bara trippar. Men jag skrittade i de flesta svängar. La en volt för jag hade inte en chans att hinna styra på nästa hinder. Men ingen vägran eller rivning så det är jag jättenöjd över. Tycker dock det var tråkigt att det inte var med någon kombination för då fick inte Feeri visa hur duktig hon är och galopperar :( Men, men, inte jag som bygger banan ju. Jag tycker Feeri skötte sig superbra överlag idag och hon hoppade fantastiskt bra som vanligt! Fick även många kommentarer att hon var så snygg i kroppen och det är ju alltid roligt! :) 
 
Imorgon börjar ju tyvärr skolan igen och det suger verkligen. Som tur är så har jag ju bara ett enda år kvar nu, sen tänker jag aldrig mer gå i skolan... Alltså bara jag tänker på skolan så får jag sån sjuk ångest, inte kul. Men imorgon går jag bara en timme och det kanske jag överlever. Så jävla ovärt att åka ens tycker jag. Nä men usch nu vill jag inte prata mer om det.
 
Feeri får gå en promenad imorgon för nu har hon gått hårt i 3 dagar. Fargos öga börjar bli bättre så han kanske kan få jobbas snart också. Laddar upp video från dagens Pay n Jump i nästa inlägg :) Ni får gärna ge feedback från rundan i kommentarerna. Jag vet att det ser lite hackigt ut och så men det var så tajt hela tiden så svårt för mig och Feeri att få ett bra flyt. Blev även lite obalanserat efter första hindret då vi tänkte åt varsitt håll.
 
Snyggisen!! <3
 
 

HOPPAS PÅ DET BÄSTA

I torsdags så var mamma och jag vid havet i typ 4 timmar, solade och badade! Det var superskönt. På kvällen åt vi god pizza. Igår åkte vi hem och kom hem kl 16. Sen åkte vi till stallet. Jag skrittade rundan runt själv med Feeri först och hon var såå pigg/tittig/spänd. Sen red jag även en stund på banan i skritt och lite trav. Hon var såå fin i skritten och helt ok i traven. Idag gick mamma och jag en övningskörningskurs mellan 10-13:30. Sen packade jag upp resväskan och städade mitt rum innan vi åkte till stallet. Jag hoppade Feeri och guuud så pigg hon var. Så pigg så att jag är rädd att hon ska göra nåt "dumt" så det blir farligt. Typ stegra sig eller så. Hon har så mycket energi så hon inte vet vart hon ska ta vägen... Igår sparkade hon bakut 2 gånger i traven... Det gjorde hon inte idag men jag måste skritta mellan hindrena för annars trippar hon bara och galopperar på stället... Men hoppade måånga språng och i slutet en liten bana på 60 cm som även innehöll en tvåkombination med räcke-oxer. 
 
Som avskrittning gick vi en sväng runt stallet och lite på körslingan, alltså jag ledde henne. Jag hoppas verkligen att hon inte är så het imorgon när vi ska på pay n jump för då blir det inte så roligt... Jag tänkte tömköra henne lite innan vi ska åka så hon får jobba lite med huvudet och förhoppningsvis tagga ned lite också. Jag vet att hon kommer bli lite trött av att åka transport(även om det inte är långt alls) men hon åker aldrig transport och sen kommer det va massa hästar hon inte känner och så. Hon kommer säkert hålla på och gnägga hela tiden och vara stirrig... Hoppas inte hon är det så mycket. Hon har ju ändå varit där förut och sett de flesta av hästarna och så. Sen hoppas jag även att det inte är några "konstiga" hinder på banan för då kanske Feeri vägrar... MEN, mitt mål är väl att komma runt utan att ramla av och känna mig ganska nöjd, vore ju även kul om vi kunde vara felfria :) Eftersom det verkligen inte är någon höjd för Feeri. Men vi får se hur det går, vi hoppas på det bästa och jag hoppas för det första att hon går in i transporten...
 
Önska oss lycka till imorgon! Godnatt.
 

5 SAKER SOM NI KANSKE INTE VISSTE OM FARGO

- Han gillar att dricka ur vattenslangen när man duschar honom.
 
- Han är jätterädd för hästar som han aldrig har sett förut, då börjar han springa runt och sträcker upp sig.
 
- I början när vi hade honom och när man red honom så stegrade han, backade, sparkade bakut osv... 
 
- När man borstar Fargo och umgås med honom från marken så är han JÄTTESNÄLL och tycker det är supermysigt ♥
 
- Fargo litar på väldigt få människor och testar ALLTID nya ryttare. Därför bara mamma och jag rider honom. Han litar på oss. 
 
Han är ingen lätt häst att ha och göra med men när man väl har hans förtroende och han litar på en så är han en jättego' häst och sååå fin i dressyren när man rider. Han är en speciell häst som alltid kommer tillhöra familjen ♥♥♥
 
 

AVSNITT 12 - SAMMANFATTNING

 

DAGARNA I SKÅNE

Nu tänkte jag försöka skriva lite om vad jag har gjort i Skåne än så länge. I måndags var det strålande sol och varmt. Då var vi på Stallshoppen och jag shoppade lite... Jag köpte ett Lippo träns som kommer bli såå fint på Feeri tror jag. Sen köpte jag även ett set med svarta Hv Polo skydd. Feeri har inga skydd som är 4 st likadana så det ville jag ha! På em solade jag nån timme.

Igår så var vi på ett ställe där dem har massa fina oljor. Sen var vi på en affär som heter Ohlsons Bazar där det finns massa skitsaker typ men lite roliga saker också. Jag köpte några superfina nyckelringar och ett en sån där grej man har för ögonen när man sover, jag har velat haft en sån i flera år. Sen var vi på fritidsbaren och köpte några wienerbröd, Sveriges godaste wienerbröd enligt mig! På vägen hem stannade vi till hos mormors bror Lasse och pratade lite. Jag solade nån timme senare på em.

Idag var vi på Stallshoppen igen för vi glömde köpa flugpannband så det köpte vi. Jag köpte även flugspray. Sen va vi på Bo Ohlson och då köpte jag en BH. På em åkte vi till Kåseberga, åt lite Sillburgare och kollade på vackra havet. Jag tvättade våran bil både utvändigt och invändigt och det tog några timmar. Har även kollat på PLL sommarfinalen idag! Den personen som var A var lite tråkigt tycker jag... Jag hade redan gissat på den men hoppades på att det var en helt annan, ny person i serien men tydligen inte... 

Imorgon ska det bli fint väder så vi ska sola och bada vid havet! Och på kvällen ska vi ut och äta nån fin och dyr pizza så jag hoppas det är gott. Hästarna har det bra hemma också har jag fått rapport om av snälla Sofia :) men nu ska jag kolla på tv så vi hörs!

Imorgon kommer det upp "5 saker som ni kanske inte visste om Fargo". Missa inte det!!

I söndags red jag ut med Johanna o Bellman i en timme i alla gångarter på massa olika skogsvägar så jättebra träning för Feeri och det var mysigt! 




AVSNITT 11 - DEBUTEN!

 

5 SAKER SOM NI KANSKE INTE VISSTE OM FEERI

- Hon skakar sig nästan ALLTID 2 gånger t.ex. efter att man duschat henne eller om man sprejer henne med nåt så hon tycker att hon är blöt. 
 
- Hon har haft 4 st föl.
 
- Hon har ALDRIG kastat av mig på 3 år och 3 månader (idag!). Vi har isf gått omkull tillsammans...
 
- Hon var jätterädd för vattenpölar när hon kom till mig men nu går hon rätt igenom :)
 
- När jag leder henne så ska hon alltid gå och buffa på mig och gå jättenära, hon vill helst att jag bär henne.
 
♥♥♥ MITT ÄLSKADE HJÄRTA ♥♥♥
 

AVSNITT 10

 

AVSNITT 9

 

AVSNITT 8

 

ALLT GÅR I ETT

Hopptränade Feeri på fm för Niklas. Hon kändes nästan lika lugn och fin som igår. Red en övning på en båge som var riktigt svår. Först skulle jag trava mot en upphöjd bom och skritta över den, sen trava över ett kryss som sen blev ett räcke på 60 cm och sen skritta över en upphöjd bom igen så det blev som ett S. Det var riktigt svårt. Sen la vi till ett räcke som sen blev en oxer på 60 cm på långsidan efter bågen och sen fortsätta och skritta över en upphöjd bom på kortsidan och sen hoppa ett kryss som sen blev ett räcke på 60 cm på nästa långsida. Första gången jag skulle hoppa krysset så vägrade hon och det var nästan så jag hade kunnat ramla av, haha, även fast det gick i slowmotion. Men jag tror hon gjorde det för att det låg en markbom som var ganska mycket utdragen på varje sida och då blev hon lite osäker. Men sen hoppade hon när jag var mer bestämd! Jag måste rida mer bestämt och aktivt mot hinder om jag känner att hon bromsar in. 
 
Men jag är nöjd med lektionen och Niklas hjälpte mig även att lägga upp en plan inför P&J nästa helg. Sen kom en veterinär ut och kollade på Fargos öga. Det var iaf ingen skada på hornhinnan, han hade troligtvis bara skrapat sig lite på ögat. Han fick ögonsalva som han ska få i 1 vecka. Vi kom hem från stallet vid halv ett tror jag. Tog det lugnt ett tag och sen åkte vi och solade solarium. Sen en sväng till affären, tillbaka till stallet för att lägga salva i Fargos öga. Sen släppte mamma av mig hos Matilda och så åkte vi och handlade lite och sen köpte vi pizza. Kollade film hemma hos henne på kvällen och nu är jag hemma i sängen. 
 
Imorgon ska jag rida ut med Johanna och Bellman på fm. Sen hem och duscha och packa. Sen åker vi mot Skåne på em och på vägen stannar vi i stallet och fixar Fargos öga och pussar på hästarna såklart. Framme i Skåne imorgon kväll någongång och sen 4 hela dagar där förhoppningsvis. Vi ska göra lite saker och ha semester :) När vi kommer hem ska jag tagga om till P&J och träna Feeri! 
 
Feeri visar att hon kan hoppa högre ;) ♥
 

AVSNITT 7

 

VAD HÄNDE LIKSOM?

Började med att sola några timmar idag. Sen rakade jag Nova och Elliot och mamma badade dem. Efter det duschade jag och sen åkte vi till stallet. Jag red Feeri på banan och hon var superduktig idag! Gick i jättefin form i skritten och gjorde måånga fina och lugna övergångar mellan skritt och trav. Kunde även trava lugnt på halvlånga tyglar! Vet inte vad det var med henne idag alltså... SÅ fin! Tyvärr så har Fargo gjort något med sitt ena öga... Det är som en grå hinna på det och det ser ut som om han är blind, men det är han inte. Mamma har pratat med veterinär och vi skulle avvakta tills imorgon fm. Hästarna fick stå inne inatt pga det. 
 
Imorgon fm ska jag hoppa Feeri för Niklas. Det ska bli kul då jag inte hopptränat på över en månad. Välbehövligt också inför P&J nästa helg :) Så får vi se hur Fargos öga ser ut imorgon, om en veterinär behöver komma ut eller inte. Hoppas det är bättre! För på söndag ska vi åka till Skåne och det vill jag verkligen... Vi kommer hem igen på fredagen så Feeri rids sön och fre när vi kommer hem. Hon får alltså vila 4 dagar men det är bra för då hoppas jag hon kan tänka genom allt vi tränat på senaste tiden.. Så rids hon fre, lör innan P&J på söndagen så det borde gå bra :) 
 
Nu ska jag försöka sova då det inte blir någon sovmorgon imorgon. Jag är ju annars ganska bra på att vara uppe halva nätterna och sova halva dagarna... 
 
 

AVSNITT 6

 

BÖRJADE DÅLIGT MEN SLUTADE BRA

Dagen började väldigt dåligt men det kommer vi till senare. Jag red faktiskt Fargo idag. Han kändes fin i skritten som han brukar och stundvis i traven. Han har vilat i ca 2 veckor och tagit det lugnt så han är inte riktigt lika fin som han var innan men det är han snart igen :) Galopperade även lite och han har blivit så mycket bättre i galoppen om man jämför med hur han var för några månader sen. Han tar galoppskänkeln direkt och han kan galoppera lugnt och hela varv. Förut orkade han inte galoppera på kortsidorna. Han blev ganska svettig så han fick duscha efteråt. Feeri vilade idag.
 
Jo, såhär var det. Jag vaknade med den värsta mensvärken jag någonsin haft... Det gjorde så fruktansvärt ont så jag grät av smärta. Ingenting hjälpte heller, inte att stå, ligga eller röra på sig. Jag fick först ta en ipren som inte hjälpte alls och sen 2 st voltaren som hjälpte efter ett tag. Jag hade ont i flera timmar och det var det värsta jag har varit med om i smärt-väg. På en skala från 1-10 (där 10 är värst) så hade jag liksom en 9, förstår ni då hur ont jag hade? Usch, jag vill aldrig mer ha så ont.
 
Ikväll så har jag anmält mig och Feeri till pay and jumpen den 16:e som jag ville åka på!! :) Sanna i stallet är såå himla snäll och kör Feeri! Tack så jättemycket Sanna. Det blir första gången vi åker iväg och hoppar pay and jump. Vi var faktiskt med på samma "tävling" 2012 för då stod vi i de stallet. Då hoppade jag 50 och 70 cm men det gick sådär... I år hoppar vi 60 cm och jag hoppas att vi kan komma runt felfritt. Jag skulle tro att Feeri kommer vara helt övertaggad av "nytt ställe", massa hästar, musik, människor och hinder såklart så hon kommer nog vara väldigt taggad på banan men det är hon ju alltid när vi hoppar nu för tiden :) Jag hoppas verkligen inte att hon trampar av sig någon sko eller nåt nu bara... 
 
Fargo idag :)
 

AVSNITT 5

 

5 SAKER DU KANSKE INTE VISSTE OM...

Tänkte göra några inlägg med några saker som ni kanske inte visste om mig, Feeri, Fargo och kanske någon mer om ni önskar ;) Vi kan börja med mig!
 
- Jag tycker inte om att vara på ställen där det är mycket folk. T.ex. gå på stan, konserter osv. Jag får typ panik och ångest.
 
- Jag har ALDRIG smakat Nutella.
 
- Ibland lyssnar jag på jättehög musik i lurar så "jag inte hör vad jag tänker". 
 
- Jag har jättestor fobi för folk som hostar mycket och kräks. Då håller jag för öronen...
 
- 2011 var jag såhär smal ↓
 

FEERI - MÅN, TIS & ONS

I måndags tömkörde jag Feeri i skritt och lite trav. Mamma fick även prova lite och försöka lära sig så hon så småningom kan köra Fargo själv, han är lite knepig. Feeri bara går som en liten ängel. Igår red mamma och jag ut hästarna. I slutet hoppade jag av och gick sista biten för Feeri var så irriterad på flygfän så det var på gränsen till att hon började studsa. Hoppade upp igen när vi kom tillbaka till stallet och red några varv på framsidan. Travade en långsida i båda varv och hon gjorde inget konstigt!
 
 
Idag red jag henne på banan på hackamore. Hon gick bra i skritten och väldigt mycket i traven också! Gjorde en del övergångar och hon bara travade normalt så hon var superduktig idag. Gick i jättefin form i skritt i slutet sen också. Nästa gång jag rider på banan så ska jag rida på ett vanligt tränsbett och se om det är någon skillnad. Hon kanske funkar bättre på hackamore? Vem vet. Imorgon får jag se om hon kanske vilar.

AVSNITT 4

 

DEN SOM ALDRIG SVIKER EN <3

Min älskade vän.
 

AVSNITT 3

Det är dålig kvalité på just detta klipp men det går fint att kolla ändå! 

AVSNITT 2


NÅGON SNÄLL SJÄL?

Idag red jag Feeri på banan i skritt. Jag red mycket på böjt spår och ville verkligen mjuka upp henne. Hon kändes ganska mjuk i båda sidor men ibland drar hon upp huvudet och biter tag i bettet och då blir det helt stumt i handen och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag undrar varför hon gör så? Hon kändes även lite snubblig både fram och bak idag. Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra med henne. Kanske tömköra? Jag känner att jag inte vill rida så mycket just nu innan jag kan få tag på en tränare att få hjälp av i dressyren. Imorgon ska vi även skura boxarna och göra fint. Jag tänkte också kolla igenom mina grejer lite och se om jag kan sälja lite saker. 
 
Det är väldigt irriterande just nu för det är en pay and jump den 16:e som jag vill vara med på med Feeri. Det vore perfekt för både hon och jag känner igen stället och det vore såå roligt för vi har aldrig åkt iväg förut. Jag ville åka förra året men då blev ju Feeri skadad. Nu är vi ju i form och allt... Så det SUGER att man inte har en transport och inte ens en bil med dragkrok. Om man hade haft en bil som hade kunnat dra så hade man ju kunnat hyra släp... Det är verkligen frustrerande och jätte, jätte tråkigt :( Om någon känner att dom vill köra Feeri så bara hör av er, jag skulle bli superglad! Tror ju dock inte att nån kommer vilja, tyvärr. Så ja, det är surt..
 
 
 
 

FEERI & EN LÄRORIK SERIE FÖR HÄSTMÄNNISKOR

Idag blev det lite frihetsdressyr för Feeri. Tanken var att hon skulle få springa lös i paddocken men hon ville mest bara vara vid mig så vi körde lite frihetsdressyr istället. Jag brukar aldrig träna det med Feeri men hon följde med mig som en liten hund. Sen stod Feeri lös mittemellan mig och mamma och jag stod bara tyst medans mamma lockade på Feeri och smackade och så men så går Feeri till mig. Snuttan ♥ Hon travade lite lös och hon såg lite halt eller stel ut på vänster fram. Det är därför jag inte longerar henne heller för hon ser lite oren ut. Men när man rider så syns det ingenting för jag tror att man kan hjälpa henne med balansen och så. Men jag kommer att fortsätta att träna henne som vanligt. Fargo fick också springa lös i paddocken idag och han drog på rejält i galopp och verkade glad.
 
Imorgon tänkte jag rida Feeri lite i skritt och kanske lite trav beroende på hur det känns. Jag ska byta till ett lite starkare bett eftersom hon var så himla stark senast och jag vill inte dra för mycket i munnen på henne. Behöver hoppa henne väldigt snart igen, annars blir hon för övertaggad när hon ser hinder... Men jag hoppas att hoppträningarna börjar nästa vecka! 
 
Jag tänkte tipsa om en bra serie! Det är en serie med 12 st avsnitt som handlar om 5 st hoppryttare som har olika typer av hästar och olika svagheter själva som tränas av Marcus Westergren med mål att debutera 120 cm som faktiskt är jättenyttigt och kul att kolla på. Jag har sett alla avsnitt och lärt mig mycket saker och fått tips om bra övningar. Här kommer första avsnittet! Jag rekommenderar verkligen att kolla :) 
 
(Det är första avsnittet även om det står 2, dem har bytt så nr 1 heter 2 och nr 2 heter 1.) Ni kommer att få ett nytt avsnitt varje dag kl 12!

GBG, BLANDADE TANKAR OCH KÄNSLOR

Tänkte bara dra lite kort om Göteborg, orkar inte berätta allt. Vi åkte ju tåg tidigt i onsdags, var framme vid halv elva tror jag. Då lämnade vi väskorna på hotellet och åkte spårvagn till Liseberg. Där var vi hela dagen. Åkte en del karuseller och jag åkte helix med massa lopar och man var uppochned 7 gånger.... Fy fan asså, den var jävligt läskig men ändå ganska rolig. Sen uppträdde Magnus Uggla också så vi såg honom. Kom till hotellet vid halv elva kanske och checkade in på rummet. Det var vääldigt sköna sängar och jättefint badrum! På torsdagen gick vi upp vid halv tio kanske. Åt största frukosten jag någonsin ätit i hela mitt liv med massor olika saker men gott var det. Sen gick vi på Nordstan tills det var dags att åka tåg hem 17:20. Jag köpte lite underkläder, en sport-bh och ett par skitsnygga Nike skor som jag ska ha till vardags. (Även en stor kopp till mamma.)
 
Tåget var framme i stan strax efter halv nio. Då åkte vi hem och jag lämnade mina saker och sen åkte mamma och jag till stallet. Tog ut hästarna för att de hade stått inne några timmar. Idag har jag varit trött typ hela dagen. Men vi var i stallet på em och jag red Feeri på banan med snodd. Tränade på övergångar mellan skritt och trav. Och hon var så jävla stark i traven så jag fick kramp i armarna... Det går verkligen inge bra för oss just nu. Bara i skritt och hur kul är det att skritta jämt? Inte så kul.. Jag fattar verkligen inte för hon har aldrig varit stark i traven (eller övrigt) förut så varför är hon det nu? Hon har liksom varit känslig i munnen. Är det nåt med tänderna tro? Men hon verkar ju inte stark i traven när Niklas rider henne...? Rider jag fel på något sätt eller är jag bara dålig? Jag känner verkligen att jag vill och behöver rida för en tränare i dressyr och hoppning typ NU. Det har inte varit några hoppträningar sen i Juni men jag tror att dem skulle börja nu i Augusti igen. Och jag vet inte vem man ska rida för i dressyren... Nån som inte ser ned på travare...
 
Just nu känns det som att jag och Feeri jobbar mot varandra istället för med varandra och det känns inte så bra. Jag har ju ändå ridit henne i över 3 år så jag borde ju rida henne bra och känna henne bäst men just nu känns det inte så :( Och så har jag sån jävla ångest nu också för det är redan 1:a Augusti vilket betyder att skolan börjar snart igen... Jag har haft ångest hela sommaren. Om man ens kan kalla det sommar, snarare höst. Kommer nog fan inte klara hösten och vintern iår. 
 
Sen för övrigt så är jag väldigt trött på många människor, inte alla men många. Folk som är allmänt dumma i huvudet, idioter, folk som inte är dem som de säger att de är, folk som inte gör det dem säger att dem ska göra, folk som lovar saker och sen skiter i det, folk som bara ska visa upp sig, folk som tror att dem vet allt i världen och är bäst och folk som bara utnyttjar en. Jag är så JÄVLA trött på folk på ren svenska. Jag är så trött på att det är samma jävla skit hela tiden och att folk aldrig kan växa upp och mogna till. Jag känner mig jävligt arg och sårad. Det är så synd att det finns så många idioter. Fyfan.
 
Bilder från Göteborg som jag tyckte var väldigt kul och mysigt!