NUMBER ONE

Igår körde alla i klassen ett dressyrprogram och "domarna" (våra lärare) bedömde oss och skrev protokoll eller vad de heter. Såna som man får när man tävlat dressyr. Jag vann och fick en fin rosett :D Kom till stallet strax efter fem igår tror jag. Packade 2 hösilagepåsar och fyllde vatten i hagen. Sen tog jag in Feeri och fixade iordning henne. Sen red vi körslingan först i skritt och hon kändes okej. Sen red jag på banan och travade och jobbade henne. Hon kändes helt fräsch och jobbade på bra så det blir hoppträning idag! :D
 
Vi ska åka till stallet vid halv fem och innan dess ska jag ta det lugnt. Ska snart duscha. Imorgon på förmiddagen ska jag till stallet en stund för att träffa Feeri. Hon fyller nämligen 17 år imorgon! Sen hem och fixa mig innan tåget går till Stockholm 11.50 tror jag det var. Vid Södertälje blir det buss till Stockholm och där ska jag träffa Matilda. Sen går vi hem till M-T och sen till Globen för att köa till bra platser då vi ska stå! Sen kolla på Miley Cyrus konsert!! :D Fattar ni hur taggad och nervös jag är eller?! Sen sover vi hos M-T och sen åker jag hem på lördag kl 9.
 
 

FRE, LÖR, SÖN & MÅN

Fredag: Hoppträningen gick bra. Feeri börjar verkligen lyssna bra nu och vi hoppade en tvåkombination i galopp med sista hinder som oxer på ca 60 cm. Jag är väldigt nöjd!
 

Lördag: Vi va i stallet 9.30 då mamma red lektion kl 10. Sen red jag Feeri på banan i skritt trav OCH galopp! Galopperade några gånger på långsidorna i båda varven. Feeri fattade galopp direkt och kändes stabil. Så himla duktig! Sen red jag på bron och genom vattengraven som antagligen kommer vara med på tävlingen på söndag. Jag och Feeri ska nämligen tävla i bruksridning på söndag!! Juste, hästarna va ute första natten i fredags.
 
Söndag: Mamma och jag va i Norrköping och kollade på Norrköping Horse Show i några timmar. Vi såg 130-klassen och 145-klassen. Sedan var vi även och kollade i montrarna och mamma hittade ett vinrött set med schabrak och huva från Glen Gordon. Det var skitfint! Va rea på det så de kostade 450 :- istället för typ 800 :-. Så det köpte vi till Feeri! :D Hon kommer va så himla snygg i det! Tänkte kanske ha det på tävlingen :) Vi kom till stallet på kvällen och då longerade jag Feeri lite för att se hur hon gick. Hon gick lite konstig med höger fram precis innan jag skulle hoppa av i lördags... Hon gick inte helt bra när jag longerade heller :(
 

Måndag: Skolmästerskap i ridning på Hageby hela dagen. Vi ettor mot tvåorna och treorna. Jag hade valt att hoppa med Vulfa 60 cm. Vi red felfritt och det kändes helt okej. Va tvungen att bryta av till trav några gånger för att fatta rätt galopp. Våran klass vann iaf ! :D Vi fick en stor pokal och äran såklart. Va hemma till kl 16 och då slängde jag mig in i duschen då jag skulle på ett informationsmöte om mitt sommarjobb kl 17. Mötet tog ca 30 min så va hemma strax efter 17.30. Åkte sen till stallet och packa lite hösilage och bytte hage på hästarna och flyttade deras vattentunna. Feeri fick vila.
 
Idag, tisdag: Blev hemma från skolan idag då jag har haft huvudvärk hela dagen och har fortfarande. Ska till stallet snart. Ska kolla hur Feeri går idag och jag hoppas verkligen att hon är bra! Att det bara va en sträckning eller överansträngning. Vill ju inte missa hoppträningen på torsdag eller tävlingen på söndag... :'( När vi kommer hem från stallet ska vi äta jättegod mat då Matilda fyller år imorgon men vi hinner inte fira henne då.
 
Imorgon är det examination i körning på Skogslotten. Vi ska köra ett dressyrprogram som jag måste lära mig idag och jag ska köra en shettis som heter Skrållan. Sen torsdag och fredag är jag ledig från skolan. Är som sagt hoppträning på torsdag istället den här veckan. Miley Cyrus på fredag!! Tävling på söndag :D Hoppas bara att Feeri är bra nu. Ber till Gud!

Hoppträning, Feeri 23/5


TRÖTT HJÄRNA

Idag har jag skrivit 3 olika nationella matteprov. I totalt 4 timmar... Förstår ni hur ont min hjärna gör? Haha :P men det kändes ganska bra iaf. 

Nu är jag på väg hem. Ska träffa syster på stan och sen hem. Strax innan fem blir det stallet. Fixa Feeri och sen hoppträning! :D idag måste jag kanske rida i t-shirt. Annars dör jag nog av värmen... Förresten så kom mina nya ridbyxor från Börjes igår! Helskodda svarta som passade perfekt! Ska rida i dem idag :) efter stallet blir det en lugn kväll. Men ska ju fixa boxen efter hoppträningen och ta in alla hästar och så så att det blir nog ganska sent i stallet men det gör inget! 

Min älskling rider 😍



TAPPAT ANDAN

De senaste dagarna har varit lite sådär. Det känns som om all luft har gått ur mig ungefär. Har ingen energi kvar och liksom "orkar inte bry mig". Lite känslokall känner jag mig, vet dock inte varför. Hoppas det går över snart!
 
Igår skrittade jag en kort sväng barbacka på Feeri medans mamma gick med Fargo. Himla mysigt var det! Så det blev ju typ vila för Feeri. Red liksom i 10 min max :) Idag cyklade jag till stallet vid två. 6 km på 19 min blev dagens cardio ;) Direkt när jag kom till stallet så fixade jag boxarna. Fyllde vatten, mockade, fixade mat i krubban och packade hösilage. Sen tog jag in Feeri, borstade henne och sadlade och så. Sen skrittade jag fram runt stallet och sen red jag körslingan åt båda hållen. Galopperade i 3 backar och Feeri var klockren på både fattningar och galoppen! I en utav backarna fattade jag galopp och sen kände jag när hon galopperade hur hon verkligen tog i med alla musklerna och tyckte det var skitkul samtidigt som det var sol och sommarvärme. Det var en häftig känsla som jag kan leva på ett tag! :)
 
När vi kom tillbaka till stallet så lyfte jag på schabraket och hon var helt löddrig under och svettig. Hon var svettig på största delen av kroppen så hon fick en dusch innan jag släppte ut henne i hagen. Sen rullade hon sig och blev lerig och fin... Men jag är jättenöjd med henne idag! Hon var superduktig ♥ Imorgon ska hon skrittas rundan runt.
 
Så himla glad att jag äger denna fina vän ♥
 
Nu ska jag äta kvarg med bär och kolla ett avsnitt av "Criminal minds" innan det är sovdags.
 

"LET THE RAIN WASH AWAY ALL THE PAIN"


BÄSTA

Igår körde jag lite markarbete med Feeri. Jag hade lagt ut tre bommar mellan E och B och satt upp ett kryss på sockerbitar på en volt. Först så skrittade vi fram en liten sväng på körslingan och när vi kom till banan så började jag jobba henne i skritt. Efter en stund kom vi fram i trav och jag försökte hålla ett ganska högt tempo och hålla ned händerna. Red över bommarna och det gick super bra. Hon längde stegen över och gick fint. Jag red på halva ridbanan hela tiden och bytte varv och red över bommarna. Sen la jag till volten och det lilla krysset och det gick fint! Hon galopperade 2 språng efter krysset en gång också :) sen varierade jag krysset och bommarna åt olika håll och Feeri var jätteduktig!

Jag försökte räta upp henne hela tiden så att hon inte skulle ramla inåt och jag tycker att jag fick henne hyfsat rak. Sen skrittade vi körslingan som avskrittning och Feeri verkade nöjd. 

Idag får hon en välförtjänt vila!

Bästa ❤️❤️❤️



MITT ANDRA HEM

Sitter i bilen på väg till Norrköping för att shoppa på Ingelsta. Mina byxor gick nyss sönder... Hoppas vi kan gå en snabbis på Hööks också. När vi är färdiga där så åker vi hem och byter om och sedan till stallet. Ska rida Feeri på banan idag. Ja, så ser min dag ut! 




GÅRDAGEN & IDAG

Igår på praktiken så torkade jag ur fönster och tog bort spindelnät. Longerade även Ophelia igen och hon va riktigt duktig igår! Lyssnade hela tiden så jag var väldigt nöjd med henne. Så fixade jag även våra boxar. Strax innan fem tog jag in Fargo och borstade honom och sen ställde in honom i hans box då mamma skulle rida lektion efter mig. Sen tog jag in Feeri och gjorde iordning henne. Så skrittade jag fram körslingan med Lida och Evelina. Feeri verkade irriterad på alla flugor eller så var hon väldigt pigg, jag vet inte vilket utav det. Men sen när vi kom in på banan så höll hon fortfarande på men jag travade runt och försökte få henne lugn.
 
Så sa Niklas till mig att komma in till mitten och bad mig hoppa av för att han ville känna på henne lite. Så han lånade min hjälm och sen hoppade han upp. Han travade på spåret och försökte få henne lugn och hålla henne på spåret då hon gärna ramlar in och sen red han lite volter och bytte varv och så. Han red henne i trav i säkert 5 minuter och Feeri tyckte det va skitjobbigt. Hon var så svettig! Sen sa han att jag skulle träna på att hålla Feeri rak för hon välter gärna inåt och låta henne trava på lite fortare för att hon slappnar av bättre då. Så sa han även att han kan rida henne ibland för att känna av hur hon känns och så så det känns jättebra! Blev lite förvånad bara när han red henne för det känns så konstigt att se någon annan rida henne, det är ju bara jag i vanliga fall. Dessutom trodde jag aldrig att Niklas skulle rida Feeri för hon är travare och hon är inte direkt bråkig eller så men det var jättekul att han gjorde det!
 
Idag var vi på Ingvaldstorp för att köpa en flughuva till Feeri. Det har ju kommit så himla mycket flugor nu och jag hittar inte den flughuvan som Feeri hade förra året. Men vi hittade en idag från Shires, den passade perfekt på Feeri och var lite cool.
 
INTE Feeri på bilden
Sen åkte vi till stallet i sommarvärmen. Fyllde vatten i hagen först och jag satte på Feeris nya huva. Sen fixade jag hennes box och sopade hela stallet. Sen red vi en runda som vi kallar "rundan runt"  då man rider in i en skog och sen kommer man ut på en väg som leder till den vägen man åker till stallet på. Så man rider liksom runt om ni fattar ;) Vi red efter Lida med familj som körde Ophelia och hade Viking med efter vagnen. Vi travade en del och Feeri var taggad till tusen. Hon travade på som bara den och var väldigt glad. När vi kom tillbaka så fick hon en liten kalldusch och sen gå ut i hagen och rulla sig.
 
Nu ska vi snart åka och handla lite. Ikväll ska jag ta det lugnt och kolla på film och TVD. Imorgon ska jag antingen rida på banan och lite på körslingan för att galoppera lite eller bara rida på banan, jag har inte riktigt bestämt mig än. Jag har ridit runt 3 gånger den här veckan det ska vi iaf inte göra. Skulle behöva rida lite dressyr och känna igenom henne ordentligt.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi! Covern ska jag göra snart också...

FÖRSLAG?

Tänkte kanske göra en cover snart och då undrar jag om ni vill att jag ska sjunga någon speciell låt? Kommentera! 

I GAVE MY ALL TO SOMEONE

When the one you care for just takes it all, washing you down like a waterfall. 

2 ÅR!

Idag har du varit min i 2 år ♥ du har gjort mitt liv så mycket bättre och roligare på alla sätt och vis. Du fyllde ett tomrum som jag hade. Vi har kämpat oss genom blod, svett och tårar men varenda sekund är värd att kämpa för dig ♥ du var ett avelsto när du kom och nu är du en underbar ridhäst! Världens bästa vän. Du gör mig hel, jag älskar dig ♥ #SandvångensFeeri
 

XSCAPE

Känner mig för tillfället allmänt irriterad. Vet inte hur upplägget blir för dagen imorgon... Kanske ska rida dressyr för Helena. Vet inte om vi ska åka till Ericsberg och kolla på dressyr SM? Imorgon firar jag och Feeri 2 år. Jag har gjort ett fint collage ♥ Så imorgon ska vi göra något speciellt. Nä men nu håller jag på att kissa på mig så...
 
♥♥♥♥
 

Hoppträning Feeri, 9/5

Blev missförstånd en gång och därför en vägran men annars gick allt super!


RIPTIDE

Idag red vi runt några varv åt olika håll på körslingan i skritt, bra träning och Feeri skötte sig bra! Upptäckte idag att hon tappat man en rand på undersidan men det är konstigt för hon har inga utslag eller så... :( Imorgon är det iaf hoppträning vid 18 och innan dess praktik! Men nu ska jag sova för jag känner mig inte på topp... godnatt

TORSDAG 8/5

Har rast för tillfället. Idag jobbar vi hela dagen men en inlämningsuppgift i naturbruk som ska in nästa torsdag. Det vore himla skönt om jag kunde bli färdig med den idag och lämna in den! Direkt när jag kommer hem kl 16 så ska jag byta om till ridkläder och åka till stallet. Fixa Feeris Box först och sen rida! Så kan vi komma hem lite tidigare också förhoppningsvis.

Ikväll kanske jag ska göra en planering för Feeri, det vore bra. Jag vill skriva något långt inlägg men vet inte riktigt om vad... Ni får gärna ge förslag!




NÖJD

Red ju för Lotta Björe idag. Det gick riktigt bra och jag är jättenöjd med både mig själv och Vulfa. Jag fick henne riktigt fin och lugn och jag fick bara beröm av Lotta! Vi körde mest markarbete men hoppade ju såklart också, inte så högt. Men det är ju inte höjden som är viktigast, det är ju tekniken! Men det låg nog på 50-60 cm. Jag tycker att Lotta var en väldigt duktig och trevlig tränare så tummen upp för henne! Hon sa att jag rider väldigt mjukt och följsamt och att jag skulle våga ta för mig lite mer och prova nya saker. Så det känns jättebra!
 
Feeri fick vila idag så imorgon måste jag rida, även fast det regnar... Igår red jag henne iaf, på volt över bommar och sen red jag ut en kortis och tog en galopp. Hon var super duktig! Det är så kul nu när hon börjar bli så musklig och speciellt på halsen!
 
Nu måste jag sova så jag inte försover mig imorgon som jag höll på att göra idag...
 
♥♥♥
 
 

CATCH-UP

Jaha, det har inte blivit av att jag har bloggat något. I torsdags longerade jag Feeri, det gick bra och vi tränade övergångar. I fredags var det hoppträning som vanligt. Feeri var riktigt duktig och vi hoppade några högre hinder i slutet som kändes super! I lördags red jag dressyr på banan, red på volt och tränade på att hålla henne i form hela tiden, även i övergångar. Hon var super duktig då också! Så igår red vi ut och travade en del och hon verkade riktigt nöjd. Annars har jag bara tagit det lugnt. Bion i torsdag var ganska bra, måste se den igen för att bestämma mig hur bra eller dålig den egentligen var.
 
Idag kom jag hem kl 2 och då sov jag några timmar. Va i stallet vid 6 och fixade Feeris box och sen ryktade jag henne. Hon fick vila idag. Imorgon ska jag rida runt på körslingan åt olika håll och skritta och trava för lite konditionsträning. Eller så kanske jag gör det på onsdag och rider på banan imorgon... Isf så blir det att rida över bommar på volt. På onsdag blir det hoppträning för Lotta Björe i skolan på Vulfa.
 
I helgen blir det kanske dressyrlektion för Helena :) På söndag firar jag och Feeri 2 år!!!
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på The Vampire Diaries.
 
Min fina ♥
 
 

Hoppträning 2/5 Feeri