HOPPVIDEO 27/7

 

MÅN & TIS

Igår hoppade jag som sagt en tvåkombination som bestod av kryss - räcke med ett galoppsprång emellan. Började såklart med bommar först. Skrittade över 2 st bompar och jobbade henne på böjt spår i skritt. Travade sen över bommarna och la ut bommar - kryss. Feeri hoppade inte riktigt, eller jo hon hoppade men mer klev över. Sen hoppade jag kryss - kryss och då gick det undan ;) Det var så låga kryss så Feeri hoppade mer långt över än uppåt liksom så det gick ganska fort. Skulle ha höjt kryssen så hon fick fokusera mer på att bromsa ned sig själv och hoppa än att bara springa över men vi får ta det nästa gång! I slutet hoppade jag kryss - räcke och slutade på ca 60 cm på räcken så ingen höjd men det var ju inte heller det som var fokus. Men måste nog höja lite nästa gång för annars hoppar hon som sagt mest bara långt och tar en massa fart, hon behöver få ta i lite. 
 
På kvällen var Matilda här så vi åt god mat + jordgubbar till efterrätt och vid midnatt blev det lite gym. Konditionsträning, gick/sprang på löpbandet i 30 minuter och det blev 3,2 km. Sen hem till Matilda och duscha och sova. Idag gymmade vi på fm och körde ett benpass. Orkade hela 150 kg i benpress! Sen vid lunch skjutsade Matilda hem mig och Alice. Så åkte mamma och jag till stallet. När jag kom till hagen och skulle hämta Feeri så såg jag att hon var helgrå... Lera precis ÖVERALLT. Det hade seriöst tagit flera timmar att borsta bort så årets duschning av Feeri fick bli idag helt enkelt. Sen gick vi, jag + Feeri & mamma + Fargo rundan runt med hästarna som är 4 km lång. Så Feeri lufttorkade på promenaden ;) Hon blev suuuper blank och len :) Så fick hästarna lite mat och sen gå ut i hagen igen.
 
Ikväll har faktisk jag lagat kvällsmat alldeles själv, haha. Kokt potatis, korv inlindad i bacon och sallad. Det var väldigt gott! Efter maten var mamma och jag en snabbis på Coop och nu lyssnar jag lite på Allsång på Skansen och väntar på att Molly Sandén ska uppträda! Sen ska jag packa och duscha + måla naglarna. Hoppas jag hinner kolla film innan jag måste sova också. Imorgon åker Matilda och jag till Göteborg!! Tåget går 06.29.... Så ska vi gå på Liseberg och det ska bli SÅ kul för jag har aldrig varit där. Så ska vi sova på ett 4-stjärnigt hotell och jag har aldrig heller bott på hotell i Sverige så det ska också bli kul! På torsdag ska vi gå på stan och shoppa och så kommer jag hem på torsdag kväll. Det ska bli såå roligt och hoppas att det inte spöregnar och åskar på Liseberg..
 
Nu ska jag strax hoppa in i duschen!
Den här är såå god och ska äta en snart med lite grädde, mums!
Kolla så fin hon blev efter duschen och promenaden idag, mitt hjärta ♥
 
 

SUNDAY FUNDAY

Idag blev det ett långt pass med Feeri. Först skrittade jag fram runt körslingan och mamma gick med Fargo. Hoppade ett litet kryss där också i trav. Sen red jag på banan. Skrittade först på kort tygel och jobbade henne lite. Sen skulle jag träna övergångar mellan skritt och trav. Feeri bara trippade och kastade benen åt alla möjliga håll och blev tjurig när inte hon fick göra som hon ville. Så det blev en liten kamp där. Hon var även ganska stark och drog iväg lite ibland. I slutet galopperade jag 2 långsidor, en åt varje håll och det vet hon hur man gör iaf. Sen skrittade jag raksträckan på körslingan som avskrittning och hoppade det lilla krysset 2 gånger. Passet idag är jag väl inte supernöjd med men nu har vi ju nåt att träna på!
 
Imorgon ska jag nog hoppa en kombination på banan. En tvåkombination med ett galoppsprång imellan. Måste börja hoppa lite oftare för om det går för lång tid mellan hoppningarna så blir Feeri helt tokig när hon ser hinder på banan och då går det inte ens att trava för hon bara går på snedden. 
 
Ikväll solade jag solarium och gud så skönt det är med lite värme och "sol". Eftersom vi tydligen inte får något utomhus...
 
Nu blir det film i sängen! Blev inget gym idag för har haft lite ont i bröstet när jag andats idag så då vågade jag inte träna. Trist.
 
 

FRE & LÖR

Igår så red ju Niklas Feeri och det gick bra. Han får henne att gå bra i traven vilket jag inte har så lätt för. Men nu ska vi jobba övergångar mellan skritt och trav. Sen åkte jag med Mathilda och henns familj till Malma marknaden och det var as mycket folk och varmt och hur mycket skitsaker som helst och typ samma grejer i alla stånd.. Jaja, nu har jag iaf varit där en gång så nu behöver jag aldrig mer åka dit ;) Jag köpte ingenting. På kvällen käkade vi god mat, kollade lite på tv och pratade om allt mellan himmel och jord vilket var välbehövligt. Jag älskar att man kan prata om vad som helst med den tjejen <3
 
Idag åkte jag hem på em. Var i stallet sen och jag red ut Feeri själv i ösregnet. Sen fick hästarna på sig regntäcke inatt för det är så fruktansvärt dåligt väder och inte alls nån värme... Så himla tråkigt med vädret verkligen. Hoppas att man kan få lite sol och värme nu sista veckorna på lovet. Imorgon blir det stallet och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med Feeri. Jag åker till Göteborg på onsdag så jag tänkte att hon ska gå alla dagar fram tills dess. Ska försöka få till ett gympass imorgon också. 
 
Nu ska jag kolla klart på en film! Godnatt.
 
Från idag när vi trotsade regnet!
Och kolla här vad fint Feeri går i traven med Niklas...
 
 
 

18-ÅRSDAG + HOPPVIDEO

Igår fick jag först frukost på sängen och två presenter. Sen åkte vi till stallet och jag hoppade Feeri. Herregud vad pigg och laddad hon var! Har inte hoppat ordentligt på banan på några veckor. Bara jag skulle trava så gick hon på sned och sparkade bakut... Galopperade även på stället några gånger. Så jobbade över bommar ganska länge. Hoppade ett litet kryss på ena långsidan och på andra hade jag 2 st travbommar och sen ett räcke som sen blev en oxer. Hade tänkt att hoppa en tvåkombination men hon var så pigg och så hoppade jag ganska mycket ändå så jag struntade i det, det får bli nästa gång :) Men hoppade oxern på 70 cm i slutet och det kändes superbra :) Feeri var heeelt genomsvettig efter passet då hon jagade upp sig själv lite. 
 
När vi kom hem från stallet så fikade jag, mamma och Matilda och så fick jag 2 till presenter. Sen gick mamma och jag en sväng med hundarna och sen åt vi kvällsmat och efter det tog vi en kortis till stallet igen och pussade på hästarna. På kvällen spelade vi faktiskt SPEL. TP party och jag förlorade såklart... Men det var faktiskt väldigt svåra frågor och jag är ju yngst så jag kan ju inte lika mycket heller ;) Matilda sov kvar sen. Jag kollade på PLL i natt. 
 
Presenter:
* Svarta Freejump stigbyglar
* Örhängen
* 1000 kr
* Silverarmband med en hästsko
* Gymhandskar
* HELA körkortet betalt (ca 12 000 kr(!!)
* Göteborgsresa nästa vecka, 2 dagar - 1 på Liseberg och 1 på stan
 
Jag är verkligen nöjd med ALLA presenterna och jag hoppade i Freejump stigbyglarna igår och det kändes super! Idag var mamma och jag på Ingvaldstorp och då köpte jag en ny förbygel till Feeri. En som är mycket smidigare och som är med bling på! Jag har kollat på den länge men inte haft råd. Vi var även på Kvalité Häst & Hund i Flen och jääävlar vad mycket dyra, men snygga saker... Köpte ingenting där iaf. I stallet skrittade jag ut Feeri runt körslingan och mamma gick med med Fargo och sen jobbade jag henne lite i skritt på banan och hon kändes fin! 
 
Imorgon ska Niklas rida Feeri på fm och se om hon har blivit bättre sen senast han red henne. Jag hoppas det för jag har verkligen försökt att mjuka upp henne i sidorna. Sen ska jag även fixa Bellmans box. Vid kl 14 blir jag hämtad och åker med Mathilda till Malma marknaden, jag har faktiskt aldrig varit där... Sen ska jag sova hos henne! Det blir nog kul för det var såå längesen vi träffades. 
 
18 år nu då!!
 

IMORGON...

Igår vilade Feeri men jag ryktade henne ordentligt. Sen på kvällen gymmade jag med Matilda och sen sov jag där. Idag har jag varit i stallet - tömkörde Feeri i skritt och trav och hon var superduktig! Red även Fargo lite. Har också städat mitt rum, diskat, handlat, solat och nu ska snart mamma och jag göra tårta till imorgon! Jag tror och hoppas att imorgon kommer att bli en riktigt bra dag. Vet typ allt som jag kommer få men det är väldigt bra grejer så det gör inget att jag redan vet. Så ska jag även hoppa Feeri :D Det blir tårta, fika och god mat också. Men tyvärr tror jag att det kommer regna... Hoppas på lite sol och inget regn. SÅ, imorgon smäller det... 18 ÅR!!
 
Nu ska vi fixa tårtan och sen ska jag duscha och måla naglarna! Vi kanske hörs imorgon :)
 
<3
 

MEDRYTTARE TILL GALNINGEN?

Jag har funderat lite fram och tillbaka på om jag skulle skaffa mig en medryttare till Feeri. Eftersom jag börjar 3:an och det kanske är mycket i skolan och med pendlandet och så så blir jag ganska trött. Självklart vill jag ju helst träna och lära Feeri allting själv och det har jag ju gjort hittills men det känns som ett ganska moget alternativ liksom. OM jag bestämmer mig för att leta efter en medryttare så måste det såklart vara någon som är duktig på att rida och lite "unghästvana" nästan eftersom hon inte är helt utbildad. Jag vet ju att hon inte är unghäst ;) Men jag har inte besämt någonting än men jag har bara funderat lite på det. Känns läskigt att ha en medryttare... Men tänker även att det kan vara nyttig för Feeri att ha någon annan som rider henne. 
 
Om det är någon som läser som är intresserad/nyfiken att kanske bli medryttare på Feeri så tveka inte att höra av er till mig! :)
 
 
 

DÅ & NU

Idag red jag Feeri på körslingan. Jag red fram och tillbaka på raksträckan i skritt och trav och det är lite upp- och nedförsbacke så det var bra träning. Hoppade även ett litet kryss 4 gånger då det står hinder där så jag blev lite sugen. Feeri tyckte det var skoj också! Får göra detta lite oftare då det är rolig träning som inte är på banan. Styrka och kondition :) Ska försöka rida ut mer överhuvudtaget då det är bra träning men man glömmer ofta bort det och tror bara att träning innebär att rida på banan. Så jag ska utnyttja skogen och körslingan mer i alla gångarter! Imorgon får vi se vad jag gör med Feeri.
 
Första gången jag satt på Feeri. Visst ser hon annorlunda ut nu? (Det hoppas jag iaf)
Så här såg hon ut i kroppen innan hon blev skadad.

TORSDAG

Idag red jag Feeri på banan. Red med snodd. Skrittade först och det gick bra. Provade sen att trava och hon bråkade lite i början men sen gick det bra :) Skrittade fram och av ute. Annars har jag inte gjort så mycket idag, haft huvudvärk typ hela dagen så har tagit det lugnt. Jag vill ändra min design och header på bloggen, haft denna så länge men jag kan inte för jag vet inte hur man gör... Behöver även ta nya bilder till en header. Hade inte så mycket att skriva så det blev kort idag.
 
En liten tbt till sommaren 2012 och vi stod på Harbacken, laddade för lektion..
 

HOME

Nu är jag hemma igen och lite brunare än när jag åkte förhoppningsvis. Har solat i ca 1,5 dag så man kan ju hoppas att det syns lite ;) Men släktträffen var rolig, tror vi var 17 st totalt. Så sov alla över en natt också. Alice var ju med och hon skötte sig ganska bra tycker jag! Har badat alla 3 dagar och ätit god mat så jag är nöjd + att vädret var bra. När vi åkte hem idag så åkte vi genom värsta regnet så vi fick köra 50 km/h på motorvägen för vi kunde inte se någonting och det blixtrade också... Men vi kom hem levande! På kvällen åkte mamma och jag till stallet. Jag ryktade Feeri i hagen och pussade på henne. Ska rida imorgon. Sen hemma har jag packat upp väskan och duschat. Ska nog sätta på en film nu innan jag sover. 
 
Bild från bryggan idag, fint va?
 

MYSDAG

Idag vilade ju hästarna och vi var bara ute i hagen och jag smörjde på arnika på Feeri. Fixade de 3 boxarna och kollade till dem hästarna i hagarna. Var hemma innan kl 13. Tog det lugnt på em. Gick en promenad med hundarna med mamma. Ikväll vid 22 var vi i stallet och kvällsfodrade hästarna och kollade till våra i sommarhagen. Gick längre in i hagen och shit så stor den var och bra terräng! Trodde inte att den va så stor men det är bra för då har dem mycket mat :) När vi kom hem från stallet så har vi kollat ridsport och nu ska jag snart sova.
 
Imorgon blir det stallet på fm. Fixa de 3 boxarna och borsta de hästarna och så ska jag skritta Feeri på banan med snodd tror jag att jag ska prova. Pussa och säga hejdå till Feeri för några dagar... Hem, packa och duscha och fixa mig. Senare på em åker Matilda, jag och Alice mot Ekerö :) På måndag ska vi ha släktträff där. Kommer hem på onsdag igen. Hoppas på sol och varmt en dag iaf så man kan bada och njuta lite, helst lite sol alla dagar. Men det ska bli mysigt oavsett väder! Det är så jobbigt att inte kunna vara hos Feeri bara, får så dåligt samvete och saknar henne :( 
 
Tog denna nu ikväll på prinsessan <3
 

DAGEN

Idag var som sagt equiterapeuten ute till hästarna. Feeri var sne bak som jag trodde så han satte nålar där. Sen typ knäckte han också så hon blev rak. Hon är snemusklad så ska smörja med arnika på ena sidan nu ett tag. Försöka bygga på rumpmusklerna! Så hon får vila imorgon, skrittas på söndag och ridas som vanligt på måndag (när jag inte är hemma så det går inte....). Så jag får rida henne på onsdag. Annars idag i stallet så fixade jag de 3 boxarna och borstade de hästarna. Hade även insläppet så tog in lite hästar också. Ryktade såklart Feeri!
 
Saknar att hoppa med min stjärna :(
 

HÄNDELSE EFTER HÄNDELSE

Har missat att blogga några dagar nu. I måndags var jag ju i stallet länge. Hovslagaren kom och fixade våra hästar, jag red Feeri på banan och longerade Fargo. När jag skulle hämta Feeri och Fargo från hagen så gick det en hingst i hagen bredvid gången där man måste gå. Fargo och hingsten "bråkade" hela vägen som kanske är 100 m? Hingsten var precis vid mina hästar hela tiden och retades, gnäggade, reste sig och sparkade och Fargo gjorde likadant tillbaka... Fargo ville backa mot hingsten hela tiden så jag försökte dra bort honom och få honom att sluta samtidigt som jag höll i Feeri också men hon gick snällt som tur var. Och jag kunde inte släppa någon av hästarna för då hade det bara blivit värre så jag hade värsta paniken så jag fick skrika efter hjälp. Om jag hade tappat Fargo så hade han och hingsten slagits till någon av dem hade dött. Det var verkligen hemskt och jag är fortfarande lite skärrad. Jag leder inte Fargo längre och vågar inte rida honom. Jag har inte förlåtit honom för det han gjorde. Jag var livrädd för honom just då...
 
I tisdags gick jag en liten promenad med Feeri. På kvällen gymmade jag faktiskt med Matilda för jag har fått gymkort nu i 1 månad. Sen sov jag hos henne. Igår så kom jag hem vid lunch. I stallet så tömkörde jag Feeri och hon var superduktig, i både skritt och trav. Idag skrittade jag ut en sväng i regnet. Imorgon kommer equiterapeuten ut till båda hästarna och kollar igenom dem och behandlar om det behövs. Jag skulle tro att Feeri är sne bak som hon alltid är. Men jag hoppas att han inte behöver behandla henne för jag vill verkligen rida i helgen. Jag tänkte rida över bommar på lördag och hoppa lite på söndag isf. Har inte hoppat på 2 v nu och jag vill göra det regelbundet. För sen kan jag inte rida förrens på onsdag för jag åker till sommarstugan i Stockholm på söndag till onsdag... 
 
Sen har jag ju fixat åt Niklas hästar alla dagar den här veckan och ska göra det tills söndag :) Nu ska jag kolla på en film så får vi se imorgon om Feeri får behandling eller inte! Tycker synd om hästarna som går ute nu i kylan och regnet... Kanske får börja ha regntäcke på natten för Feeri är verkligen inte tjock och får inte gå ned mer i vikt. 
 
Idag rullade en häst fast i sin box i stallet också... Jag får panik så fort någon häst lägger sig och ska rulla i boxen sen jag såg Feeri rulla fast i höstas... Det var så hemskt och det var det idag också... Det går sådär bra på hästfronten just nu känns det som... Först gick omkull förra veckan, hingsten och Fargo i måndags och hästen som rullade fast idag...
 
 

STALL-DAG

Det blev ingen ridning idag för det var så varmt och det fanns inte riktigt tid. Men vi bytte till en ny sommarhage med mer gräs och så flyttade vi vatten till nya hagen och fyllde på oså. Sen åkte vi och badade, det var skönt i vattnet men det började blåsa sen och blev mulet så jag frös faktiskt... Sen på kvällen åkte vi till stallet igen då vi hade insläppet och så kollade vi till våra hästar i nya hagen, de verkade nöjda. Hemma så kollade mamma och jag på "Morden i Sandhamn" vilket vi även såg förra veckan som jag tycker var bra!
 
Imorgon blir det en riktig häst-dag! Först ska jag kolla hoppning på tv på fm. Vid lunch åker jag till stallet. Hovslagaren kommer till våra hästar. Så har jag hand om Niklas 3 hästar hela veckan medans dem är på semester så jag ska fixa deras boxar och kanske borsta dem. Så ska jag rida Feeri och prova nya Nova bettet, det ska bli spännande. Longera Fargo ska jag göra också. Jag hoppas inte att det ösregnar hela dagen för då blir det inte så kul... Men det går bra med duggregn :) Så det blir en riktigt mysig dag förhoppningsvis.
 
Nu ska jag fortsätta att kolla på en film som jag började kolla på igår. Godnatt!
 
Längesen jag hoppade Feeri nu... Hoppas vi kan hoppa någon dag i veckan!
 

VAAARRMMMTT

Idag var mamma och jag i Norrköping. Köpte lite kläder och sen var vi på Hööks också. Jag köpte ett Nova bett som jag ska prova på Feeri och se hur det går. Så köpte jag beigea (?) lindor med kronor på också som var på rea! Kommer bli supersnyggt på henne. Vi va i stallet på kvällen. Duschade Feeri för hon var helt svettig bara av att gå i hagen för det är så sjukt varmt så idag är 3:e dagen hon vilar pga värmen. Det känns inte som någon idé att rida eller göra nåt med henne när hon står i stallgången och dreglar och sover för det är så varmt... Men det ska bli svalare nästa vecka så då kör vi på igen! Jag tänkte rida liiite på banan imorgon bara för jag vill prova Nova bettet men det blir nog bara i skritt och en liten stund. Det skulle ju vara varmt imorgon med men vi ska till stallet på fm. Tror att anledningen till att hon gick omkull härromdagen kan vara att hon är lite lång om hovarna även om det bara gått 6 v sen senast hon skoddes... Hennes hovar växer supersnabbt på sommaren och så är hon lite snubblig av sig själv så det var nog en kombination. Försöker få ut hovslagaren nu i veckan. Hon är snubblig även när man bara går med henne. 
 
Det är så sjuuuukt varmt här hemma i lägenheten.. Över 30 grader! Huuur ska man kunna sova? Asså jag håller på att få panik. Jag kan knappt andas. Alla fönster är öppna... + att det ligger en hund bredvid mig, det gör ju inte saken bättre.. 
 
Men imorgon är det som sagt stallet på fm. Lite ridning på Feeri och hästarna ska få en ny sommarhage med supermycket gräs :) Sen om det är sol och fint (vilket jag tror) så ska mamma och jag åka och sola och bada på em! Nu ska jag försöka sova... Godnatt!
 
Fina tjejen <3
 

GICK OMKULL

Igår red jag som sagt barbacka. I skritten var hon väldigt avspänd och gick i fin form. Så lät jag henne skritta på lång tygel några varv. Sen skrittade jag lite på kort tygel. Sen travade jag en långsida och kortsida och det gick bra. Sen nästa långsida började hon trippa så det blev lite studsigt så jag skulle sakta av till skritt. Jag höll lite i manen och lutade mig lite bakåt och proade. Så snubblar hon och går OMKULL till vänster och lägger sig på mitt knä och ned på benet... Först trodde jag att hon skulle rulla på mig men hon kom upp direkt och stod still. Feeri fick inga sår. Självklart så tog jag mot mig själv med armbågen som jag redan sytt en gång och redan var öm i sen jag ramlade av på skolmästerskapet... Fick skrapsår där, på vaden och lite på foten men annars gick det bra. Jag hoppade upp igen och skrittade lite och det gick bra. Men jag förstår inte hur hon lyckades.. Är hon bara klantig eller? Vi har redan gått omkull 2 gånger tidigare. Ska hon få bli promenadhäst eller?
 
Idag har jag varit på stranden med Matilda och solat och badat. Första doppet för iår! Tyckte inte det kändes som att solen tog nåt men jag ser ut som en tomat nu, haha. På kvällen i stallet ryktade jag Feeri och duschade henne för hon var så varm, hon var liksom svettig. Jag tycker så synd om henne för hon är ju svart/mörkbrun så hon blir ju supervarm... Ska se om det finns täcken som gör att hästarna inte ska bli så varma. Om det finns så måste jag köpa ett till Feeri. Om ni vet vart det finns så kan ni ju skriva i kommentarerna! :) När vi släppte ut hästarna i hagen så hade Feeri redan torkat så jag hällde 3 fulla hinkar med vatten över henne och hon tyckte det var så skönt. Om det är lika varmt imorgon så får hon nog vila då också. Vill ju inte att hon är så trött att hon snubblar och går omkull igen... suck.
 
Imorgon på dagen så ska jag åka med Johanna och sola och bada! Det ska bli skönt. Hoppas bara att det röda har hunnit lägga sig lite... 
 
Nu ska jag snart sova. Kanske kolla på lite youtube klipp eller nåt först.
 
Förra sommaren när man var brun..

PROMENAD

Idag blev det en ordentlig ryktning med alla möjliga borstar och även hovolja. Feeri var svullen på höger öga och det rann om det pga av dumma flugfän :( Sen gick vi en promenad iaf. Jag hade Feeri i ena handen och Alice i andra. Sen när jag gick så var det en äcklig orm som slingrade jättenära min fötter..! Usch. Så vi vände när jag såg ormen haha. Så släppte vi ut hästarna i sommarhagen igen. Imorgon tror jag att jag ska rida barbacka :)