WEEKEND

Idag på praktiken lyckades jag klämma min hand.. Ett tips är att inte göra det, gjorde ganska ont! Blev lite blå.. Aja. Åkte o köpte nytt foder med mamma o sen till stallet och tog in hästarna. Sen till Matildas lägenhet, åt pizza, kolla tv och pratade. Råkade även börja brinna lite men de gick bra! Haha, men det var kul  iaf :) Kom hem för ca 1 timme sen. Nu ska jag kolla ett avsnitt av pll o sen sova. 
 
Imorgon tänkte jag ta med kameran till stallet och knäppa några bilder om det inte är för dåligt väder. I helgen är det massa planerade saker så kanske inte hinner blogga så mycket..
 
Haaadee!
 
snyggis
 
 

She is laying in her bed with a broken heart

Hmm,vet inte vad jag ska skriva. Är trött och ska snart lägga mig i sängen. Har tandvärk också... Imorgon blir jag hämtad 8.30 för att ha APL i stallet. På kvällen ska jag till Matildas lägenhet på middag med henne och hennes kompisar. I helgen blir det lite städning, plugg, stallet och ta det lugnt. Har Bellman på söndag och om vädret är bra så tänkte jag rida honom :) Känns som jag har haft ont på väldigt många olika ställen på kroppen senaste tiden...
 
Nej jag känner mig lite nere just nu. En person som jag trodde var min vän sårade mig ganska mycket och jag tycker det är väldigt tråkigt då vi har känt varandra länge.
 
Tur man har sina fyrbenta vänner <3
 
 

NEVER BEING GOOD ENOUGH

Jag är ganska trött på den här känslan nu. Att hela tiden alltid bli utbytt eller att alltid komma i andrahand. Jag har inte en enda vän att prata med. Börjar kännas ganska ensamt nu.
 
Fuck y'all false bitches
 
 

BÄSTA




HEJ BLOGGEN..

Just nu har jag lunchrast till kl.12 då har vi samhällskunskap och sen naturkunskap. Slutar kl.15 så jag är hemma strax efter kl.16. När jag kommer hem ska jag som vanligt äta, byta om och sen åka till stallet. Idag ska jag förutom fixa Feeris box, mocka hennes hage och rykta henne. Efter stallet ska jag ta de lugnt. En helt vanlig tråkig vardag.

Idag har jag träningsvärk från ridningen igår också! 

Feeri hjälper till att mocka hagen.. <3


TOPPENPASS




Här har vi dagens stjärna, Wandal!
 
Idag i skolan red jag Wandal som är en storhäst på ca 180 cm. Vi red dressyr i ca 1,5 timme. I början skrittade vi innanför spåret för att vi skulle ha hästarna lyhörda för ytterskänkeln. Sen travade vi på fyrkanten och på volter och samma med galoppen. Gjorde även lite skänkelvikningar. Wandal var lite hängig i handen och mest i höger för att han vill verkligen inte ställa sig åt höger så då hänger han sig i handen istället och blir väldigt tung och lite stark. Sen gjorde vi skänkelvikningar på hörnlinjerna i skritt och trav och sen efter att man gjort skänkelvikning i trav så fattade man galopp och galopperade hela kortsidan. Vi gjorde detta utan stigbyglar också. När vi gjorde skänkelvikningarna så var han så himla fin! Han gick i sidvertes klockrent och sen bara rulla han in i galoppen och galopperade med runda fina språng i låg form. Han gick som smör kändes det som. När jag började röra mer på fingrarna och lätta i handen så han fick bära upp sig själv så blev det mycket  bättre. Ska tilläga att han hade hackamore.
 
Wandal var himla fin idag och jag känner mig verkligen nöjd med passet! 
 
Jag kom hem vid fyra idag, åt, gick ut med hundarna och gav dem mat och sen åkte vi till stallet vid sex. Var knappt där en timme idag då jag helt plötsligt fick så otroligt ont i magen. Jag blev helt kallsvettig, kände hur jag bleknade i ansiktet och kunde knappt stå rakt då det gjorde så ont. Men vi fixade boxarna och jag tog in hästarna. Feeri var väldigt ivrig på att gå in då alla de andra hästarna i stallet redan var inne och det snöade ju så hon var blöt... ;-) Så hon trippade in i stallet som en liten prinsessa. Hon fick gå in direkt i boxen idag. 
 
Väl hemma så har jag bara tagit det lugnt då jag inte vill riskera att magontet kommer tillbaka. Jag ska snart gå och lägga mig i mitt tomma rum. Min syster har nämligen flyttat ut idag så det ser väldigt tomt ut i mitt rum och ekar nästan. Plus att jag har tagit ned alla min affischer jag hade på mina väggar. 
 
Nej nu ska jag sluta skriva, kände att det blev lite långt. God natt!
 
BTW! Har fått tillbaka vår gamla dator och det finns massa fina gamla bilder som jag kommer lägga upp lite av närmsta tiden!
 

SANT




SÖNDAGSÅNGEST

Denna dag började inte jättebra.. Har varit öm vid naveln i två dagar men jag trodde att det var för att jag hade fastnat med piercingen i ett skärp eller något men det var det inte. Det kom var och blod från själva naveln och är blodigt längst in. Så himla äckligt! Dessutom gör det ont på ett så konstigt sätt...
 
På em var vi i stallet, gick en sväng med hästarna i snön. Fixade boxarna och sen tog vi in hästarna och borstade dem innan de fick gå in i sina boxar. Imorgon har jag ju egentligen ridning i skolan men får se om jag vågar rida p.g.a. naveln.
 
Igår red jag Fargo en liten stund för vi provred en dressyrsadel på honom. Sadeln var jätteskön att rida i men frågan är om den är för trång för Fargo, det är så svårt det där! Red bara fram och tillbaka framför stallet där det var grusat för det är så himla isigt så ingen har ridit Fargo på 2 veckor heller men har var snäll som tur var. Jag hoppas att underlaget blir bra snart så man kan rida ordentligt! Rider aldrig längre :(
 
Nu ska jag avsluta helgen med att sitta i soffan och kolla tv eller film.
 

6 SAKER NI KANSKE INTE VISSTE OM MIG

* Jag har aldrig smakat nutella i hela mitt liv.
* Jag kollar alltid på film eller serie innan jag ska sova.
* Klarar inte av att äta stark mat.
* Tycker inte om lakrits.
* Har tagit navelpiercing 2 gånger.
* Får eksem på vintern.

BLANK SPACE

Idag har det inte hänt något speciellt. Det har snöat hela dagen och jag tror att det ska snöa till imorgon :o Hade engelska o matte i skolan. Kom hem kl 16 och va i stallet vid 17. Fixade Feeris box och sen tog in henne och borstade henne och satte på BoT. Sen longerade jag galna Fargo på fältet som hoppade och studsade. Efter stallet åkte vi en sväng och handlade. Sen åt jag när vi kom hem och sen har jag kollat tv typ.
 
Nu ska jag kolla PLL och sen sova. Imorgon har jag biologi, idrott och mentorstid!
 
 
 För alla er som har lika dålig humor som jag har så kolla på denna! Dööör

2015-01-20

Idag hade jag träns och vanliga tyglar på Feeri och så gick jag bredvid henne och höll i tyglarna som när man rider. Hon var riktigt duktig och gick i fin form och var väldans pigg, lite som en tickande bomb är hon. Imorgon får hon nog vila då hon "jobbat" två dagar nu. När vi kom hem från stallet så lagade jag mat och så åt vi. Sen gick jag en promenad på 1 timme med Mathilda och hundarna. Det var skönt och mysigt! Har sett alla avsnitt av OC nu så nu vet jag inte vad jag ska kolla på :(
 
Nu ska jag sova, god natt.
 
Älskade långöra <3

FEERI

Ville bara kika in här en snabbis innan det är dags att sova för att skriva att jag tömkörde Feeri idag och hon var riktigt fin! Pigg som en mört och väldigt arbetsvillig, fina tjejen <3  Detta kommer gå vägen!!
 
 

-

 
Ibland slår det mig, hur mycket saker och människor som jag har slösat min tid på. Hur mycket energi och tid jag har lagt ned och sedan inte fått något tillbaka och jag undrar varför jag ska behöva göra det? Ibland måste man släppa taget även fast det gör ont.
 
 
 

SATURDAY

Tänkte bara kika in här en snabbis. Sitter i soffan och började nyss kolla på Mean Girls men funderar på att kolla  någon annan film då jag sett denna ett antal gånger. Igår hade jag praktik, gjorde inte så mycket, mockade, släppte ut hästar, rakade en häst. Idag tog jag sovmorgon då jag varit extremt trött senaste dagarna. Sov 13 timmar inatt :o Sen va vi i stallet, gick en sväng med hästarna på fältet för de är enda stället där det inte är is... Sen fixade vi boxarna och sen tog vi in hästarna och borstade dem. Efter stallet handlade vi lite och sen har jag duschat och tagit det lugnt.
 
Imorgon blir det stallet på fm och sen ska jag baka på em som är en skoluppgift. Sen ska jag ta det lugnt och kolla OC. Sen var det måndag igen och ny vecka :(
 
Fråga mig nåt HÄR!
 
Finaste<3
 

FINALLY

Har varit ganska stressad de senaste dagarna och är också en anledning till att jag inte bloggat. För en stund sedan lämnade jag in en skoluppgift på nästan 7 sidor som jag är så glad att jag äntligen gjort färdigt. Det var en riktigt tung uppgift och jag måste få högt betyg på den för att få ett högt betyg i kursen. Så nu känner jag mig lättad vilket är såå skönt :)
 
Feeri har vilat helt de senaste dagarna då det har varit is överallt och jag har knappt kunnat gå på mina egna ben. Hon har även fått byta grushage då hennes var helt isig så nu är det mest bara snö i den nya. Jag har börjat en ny period på 20 dagar med Back on Track skydden också.
 
I måndags red jag dressyr i skolan på en häst som heter Wandal och är ca 180 cm hög, stoor som ett hus! I början gick det inte alls bra men sen fick jag honom i jättefin form i slutet så det var roligt.
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla PLL och OC. Vi får se hur mycket uppdatering det blir här närmsta veckan då jag har lite skoluppgifter som ska göras och ett prov på måndag.
 
Vi hörs!
 
 

23:24

Har visst inte bloggat  på 6 dagar nu... Skäms på mig, haha. Nej men jag har inte haft lust eller orkat. Tyvärr så tog ju jullovet slut :'( Så i torsdags var det skola och igår var det praktik i stallet. Igår red jag ut Bellman med några i stallet. Idag i snöstormen så red jag ut Fargo med sällskap och jag trodde typ att jag skulle ramla av för att Fargo är ju som han är men han skrittade i form nästan hela vägen så det gick väldigt bra och Fargo frustade väldigt mycket! Fixade även Feeris och Bellmans box. Mamma var snäll att ta in och borsta Feeri medan jag red Fargo idag och Feeri hade ett litet sår på ett bakben, vet inte vad hon lyckats med. Imorgon tänkte jag rida Bellman på banan och jobba honom lite om underlaget tillåter, annars får vi se vad det blir!
 
Nu ska jag nog lägga mig i sängen och kolla på OC, har börjat på säsong 3 nu :)
 
Jag är lite sugen på att göra typ "50 saker du inte visste om mig" eller liknande antingen på video eller bara skriva här. Ni kan ju kommentera om ni har önskemål!
 
 

SUNDAY FUNDAY

Råkade vara vaken till över kl 4 igår då jag låg och kollade på OC och det var så spännande så jag inte kunde sluta titta... Idag har det inte hänt mycket. Mamma och jag var på Ingvaldstorp en liten sväng för att köpa foder till Fargo. Åkte till stallet vid kl 3 tror jag. Då gick vi en promenad med hästarna först. Feeri var jätte duktig och gick i form hela vägen och var helt löddrig vid munnen när vi kom tillbaka. Sen fixade vi boxarna och sen tog vi in hästarna igen och städade då det var vår städvecka. Och nu är vi hemma och håller på att laga mat. Sen ska jag kolla OC innan en film på tv kl 9 och sen ska jag kolla OC igen...
 
Jag har sovit dåligt typ hela lovet och det suger. Imorgon händer det ingenting förutom stallet på kvällen. Kanske orkar ta tag i mitt liv och gör klart en skoluppgift men vi får se.
 
Ni får gärna följa mig på andra sociala medier!
 
Facebook: Maja Hammarbäck (tror ni känner igen mig på min profil)
Instagram: majahammarback - är privat men lovar att acceptera er!
Ask: majahammarback ← Ställ gärna frågor om ni undrar nåt! Är ok att vara anonym.
Videofy: majahammarback
Youtube: Maja Hammarbäck (är aktiv på den som har 16 videoklipp)
Snapchat: mhammarback
Kik: Majafeeri
Shots: majahammarback
Twitter: MajaHammarback
 
 
 

:(

Just nu känner jag mig faktiskt lite "down"... Jag tycker att det är såååå himla tråkigt att inte ha en egen häst att rida på. Jag har tom tappat rid intresset litegrann om jag ska va ärlig. Jag blir så avundsjuk när jag ser alla andra rida sina hästar :( Jag rider ju Fargo ibland men han är ju mammas och han är inte alltid rolig att rida på... Som idag, han stannar och backar, sparkar bakut och småstegrar plus att han blev skiträdd en gång och bara kastade sig åt sidan och började trampa som en galning.. Jag har liksom inte haft egen häst att rida på i 6 månader och jag börjar tycka det är väldigt tråkigt.
 
Så, nu vet ni.

A NEW BEGINNING

Idag har det varit en lugn dag och inte hänt något speciellt. Va i stallet framåt kvällen och gjorde boxarna och borstade hästarna. Feeris box var jätte rörig så tog ett tag att mocka... Efter stallet handlade vi lite och åkte sen hem och lagade mat. Hela kvällen har jag spenderat i soffan och kollat på OC. Var ute med hundarna för en stund sen och det var så skönt ute. Att gå ut i bara fleece i regnet var så skönt. Det kanske låter konstigt men är sant. Att bara andas in den friska luften i lugnet ute, inte en enda människa inom synhåll. Nytt år, nya möjligheter och möjlighet att förändras till en bättre människa och I'm ready!
 
Let's go 2015!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+++