"GREAT THINGS NEVER CAME FROM YOUR COMFORT ZONE"

Oj, oj, oj vad det har hänt mycket de senaste dagarna! Först så jobbade jag 10 dagar i rad. Som att man inte redan var lagom trött efter det så var det då dags att flytta hästarna och alla saker som man har till hästarna. Vilket jag har märkt inte är så lite... 
 
Jag jobbade sista passet i torsdags till kl 22. I fredags morse hade vi utsläppet på Ericsberg. Efter utsläppet så fixade vi boxarna snabbt. Sen var det bara att börja packa grejer. Vilket tar mycket mer tid än vad man tror(!). Men vi packade så mycket vi kunde och fyllde både transporten och bilen och körde ett lass till nya stallet. Sen var vi hemma en snabbis och åt lunch och rastade hundarna. Tillbaka till stallet för att fixa iordning George då Sara Li kom och red honom. Hon provade att rida honom längst fyrkanten för första gången. Först var han spänd och okoncentrerad för att han hörde en häst utanför som han tyckte var konstigt men han var duktig och kunde slappna av sen! Så i slutet kunde hon både skritta och trava själv runt fyrkanten vilket var väldigt kul att se!!
 
Efter det så red jag Hero lite lätt i ridhuset bara. Sen åkte vi hem en stund och åt middag & sen tillbaka till stallet igen för att städa ur skåp och kvällsfodra. Kom hem runt 22 och då var man lagom trött. Däckade i soffan vilket har blivit min nya grej, haha. På lördagen var vi i stallet vid 8 för att tömma boxarna och skura dem. När vi var klara med det så tog vi in George och borstade av honom. Så fick han gå på skrittbandet i 10min bara för att få röra lite på sig och för att få använda huvudet innan vi skulle lasta honom. Vi var lite oroliga över hur det skulle gå med lastningen då vi aldrig har provat att lasta honom. Men det gick jättebra! Han tyckte det var lite konstigt att gå på transporten men jag lät honom ta ett steg i taget och pausa lite för att hinna tänka och då gick han på direkt, så duktig ❤ Och han stod helt stilla i transporten under resan! När vi kom fram så lastade vi ur honom och lät honom titta sig omkring lite. Han var lite svettig efter resan men inte direkt stressad. Han fick gå in i sin nya box och det gick bra för det fanns mat därinne ;) 
 
Sen åkte vi tillbaka till Ericsberg för att hämta Hero. Han fick gå 30min på skrittbandet innan vi åkte. Kändes lite konstigt att åka från Ericsberg då eftersom vi inte skulle tillbaka dit sen. Vi har ju stått där i över 3 år så det känns ju som "hemma". Men ibland måste man ta vissa beslut och det gjorde vi nu. Så nu står alltså våra hästar i Sara Li Vestbergs stall. Det känns väldigt bra eftersom att hon är min tränare och för att hon hjälper oss med George. Det känns som att man får ännu bättre möjligheter till att träna och bli bättre vilket är kul! Även att hon har möjlighet att hjälpa oss lite mer med George. 
 
Hittills så verkar hästarna väldigt nöjda i nya stallet! De trivs väldigt bra i sina boxar och har varit lugna i hagarna. George har fått kolla in det nya ridhuset vilket han tyckte var lite konstigt först men efter en stund så slappnade han av lite mer. Hero har ju varit där förut så han tyckte inte att det var konstigt. Idag har båda hästarna fått kolla in utebanan. Jag longerade faktiskt Hero ute idag för att på hennes utebana finns det staket så han kan ju inte komma nånstans om jag skulle tappa honom, haha. Han kan vara lite busig när man longerar och på vintern går det inte att rida ut honom så jag har inte vågat longera honom på utebanan på Ericsberg eftersom det inte finns något staket där. Men det gick bra att longera honom idag. Han var väldigt pigg och busig. Han drog lite bockserier i galoppen men det är kul att se att han är glad! 
 
George fick springa lös på utebanan och det tyckte han var kul. Han tyckte det var lite konstigt där men han sprang också och busade. Kul att se att han var pigg & glad! Han frustade efteråt och var nöjd. Det finns filmer på båda hästarna på min instagram om man vill kika! @majahammarback
 
Vi har även börjat få lite organisering på alla våra saker. Vi satte upp två hyllor idag så där har vi lagt upp alla täcken och lite schabrak o sådär. De mesta grejerna är uppackade så nu känner man sig lite mer hemma. Först så låg ju bara alla saker i påsar så det var inte så lätt att hitta nåt men nu börjar vi få ordning på det som sagt! Det är ett sånt härligt lugn i hennes stall som jag verkligen gillar. Det är mindre, färre hästar och väldigt mysigt i hennes stall tycker jag! Imorgon blir det första ridpasset på Hero vilket ska bli kul. Jag hoppas att han är pigg! Sen ska vi hoppträna på onsdag och det ser jag verkligen fram emot! George får ta det lite lugnt nu i början så han får lära känna nya miljön, rutiner osv. Sen ska vi börja rida på honom igen!
 
Sen en annan väldigt rolig sak också. Sara Li har ett nytt koncept för i år som jag är med på. #TeamSaraLiVestberg 
Igår hade vi första träffen och då tränade vi först med en PT och sen fick vi bl.a. designa ett eget pannband och åt middag på Finntorp! Det var roligt och jag ser verkligen fram emot det här då man kommer att få mer hjälp utöver ridningen med t.ex. mental träning mm! Och det är inte vilken mental coach som helst heller... Jag är verkligen så spänd på det här och tycker att det är så ambitiöst av Sara Li att anordna allt det här för sina elever som vill satsa. Jätteroligt!!
 
Förhoppningen är att vi ska börja tävla nu i februari! SÅ taggad!
 
Bjuder på en gammal bild
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback