MIN

 
 

SNYGG-ZARA


MINA KÖP IDAG

 
 
 
 

TIPS??

Feeri började halta för en vecka sen. Då var hon svullen & varm på insidan av hasen på höger bak. Svullnaden gick ned och värmen försvann men hon ville inte böja på benet utan gick med benet rakt. Sen började hon böja benet och igår haltade hon ingenting och ingen svullnad eller värme. Idag provade jag att rida henne och då haltade hon igen. Hon haltar inte när jag går med henne. Hon har vilat en vecka alltså. Ska jag låta henne vila en vecka till utan att göra något eller borde man ringa veterinär?

Fargo & Feeri


-


HÖSTLOV

Så nu var det lov då. Skönt att få sova men jag har inte mycket annat att göra tyvärr. Feeri är skadad så kan inte rida eller träna henne :( Har inga kompisar jag vill träffa... Så jag har inte så mycket att göra på lovet men det är väl skönt det också iofs. Men jag hoppas verkligen att Feeri blir bra så jag kan fortsäta att träna henne. Ska nog prova att rida henne på söndag kanske. Imorgon kommer hovslagaren på eftermiddagen så då är vi i stallet. Ska fixa Feeris box och rykta henne tänkte jag.
 
Godnatt.

YOU PICK ME UP WHEN I FALL
SAMMANFATTNING AV DAGEN

Red Doris på dressyrlektion i skolan idag, fy attans så jobbigt men jäääklar så fint hon gick sen! Kom hem nästan halv fem, va i stallet halv sex. Red Fargo, fixade Feeris box och kollade hur hon gick och om hon var svullen. Det är bättre men inte helt bra. 
 
Frågan är...ska jag rida Fargo på hopplektionen på fredag? 

FRÅGA!


+


WHEN YOU SAY YOU NEED ME, I SAY I NEED YOU MORE

Feeri fick vila igår, jag borstade henne och gick med henne för att se hur det såg ut. Det såg bättre ut men fortfarande inte helt bra. Hästarna har redan gått in idag för att det har regnat hela dagen. Mamma kommer nog hem snart och då ska vi till stallet och fixa boxarna och hästarna ska vila idag också tror jag. Jag är sjuk så jag har inte varit i skolan idag. Det blev lite bättre efter att sovit i 19 timmar men är fortfarande inte helt bra. Men jag tänker iaf gå till skolan imorgon för jag vill inte missa sista ridningen innan lovet. På torsdag ska vi på någon mässa men jag kunde inte följa med så jag får va hemma och ledig på torsdag, skönt! Så är det bara fredag kvar innan det är lov :)
 
Imorgon är PLL tillbaka! Så det ska jag kolla på imorgon :) Nu medans det har varit paus så har jag kollat på The Vampire Diaries och jag är snart på säsong 4! Det är faktiskt mycket bättre än vad jag trodde att det skulle vara.
 
Alltså jag känner för att skriva ett långt inlägg om något bra ämne men jag vet inte vad jag ska skriva om... Jag kanske kommer på något lite senare.
 
Det verkar ju inte vara så intressant med frågestund eller?
 

MITT HJÄRTA

Idag tränade jag galoppfattningar med Feeri och hon var verkligen jätteduktig och tog galopp varenda gång!! Sen helt plötsligt blev hon jättehalt :( Jag hoppade av och vi kände på henne. Hon var svullen höger bak på insidan av hasen så jag gick och skrittade av henne och sen så smörjde jag henne med arnika. Nu på kvällen åkte vi till stallet igen för jag ville kolla till Feeri. Hon var nästan inte svullen alls men jag smörjde ändå med arnika igen. Jag gick med henne också för att se om det syndes något och hon gick stelt med det benet. Hon liksom böjde inte benet :( Stackars hjärtat :'( Jag hoppas verkligen att det "bara" är en överansträngning eller att hon sträckt sig..
 
 

OJ OJ

Shit, har verkligen inte hunnit att blogga på hela veckan.. Varit fullt upp hela dagarna. Hade ju APL på Trolldal. Började 7, slutade 3 och då gick jag till stallet där våra hästar står och det tar ca 30 min och så fixade jag åt våra hästar och red oså sen var jag hemma vid 7-8 och då var jag så trött så jag somnade typ... Därför jag inte hunnit.
 
Igår fick jag rida på Trolldal. Jag red en häst som heter Jack. Det var väldigt annorlunda att rida en större häst och som var lite mer "seg" i sättet än vad Feeri är. Och så var det första gången jag red honom så det var lite svårt men det gick bäst i galoppen faktiskt. Han var riktigt jvla svår att komma åt alltså.. Men det var ändå kul att få rida en ridskolehäst :)
 
Igår kväll så red jag hopplektion för Niklas som står i samma stall som oss. Det började inte så jättebra när jag gjorde iordning Feeri för hon stod ensam i stallet för det var bara jag där så hon blev jättenervös och bajsade hundra gånger och hon var så nervös så hon skakade! Hon verkligen SKAKADE för när jag skulle linda ett bakben så darrade hela benet... Vi måste verkligen träna på det där med att stå i stallet själv.
 
Men själva lektionen gick verkligen superbra. Hon var lite stirrig i början och gnäggade efter Fargo väldigt mycket men sen hon lugnade sig och fokuserade på övningarna istället. Vi började med att rida över bommar och skritta mellan bom-par osv. Feeri var väldigt duktig och rullade inte på bommarna någon gång faktiskt, hon lyfte väldigt fint! Sen gjorde vi samma övning fast med små hinder så vi hoppade ett litet räcke, saktade av till skritt och skrittade över en bom och sen travade över nästa räcke. Sprången blev bättre och bättre för varje gång. På slutet hoppade vi en liten bana med ett kryss och en två kombination. Feeri var jätteduktig och lyhörd och skötte sig väldigt bra. Vi fick beröm från Niklas och det är ju alltid kul! Tror det blir träning nästa vecka också :)
 
Idag fick Feeri vila för hon var så trött och svettig efter träningen igår plus att underlaget på banan är ganska tungt så det gör ju att hon blir trött också. Imorgon ska vi träna på galoppfattningar och då ska jag rida på "planen" framför stallet där underlaget inte är så tungt.
 
Jag satsar verkligen på att bygga upp Feeri nu och utbilda henne mer för nu är jag verkligen taggad på att komma framåt!! Nu har vi ju många möjligheter att göra det också så nu är det ju bara att köra. Jag ska lägga upp träningar för att träna upp hennes styrka och kondition.
 
På måndag är det skola som vanligt igen men det är ju skönt för att jag slutar 11.30 på måndagar så jag är hemma till ett. På onsdag tror jag att jag ska till Hageby och rida. På torsdag blir jag ledig tror jag för egentligen ska våran klass på en mässa i Jönköping och bussen går 6.45 och mitt första tåg går 6.58 så mina lärare bara "tyvärr du kan inte följa med", idioter... Fan inte mitt fel att det inte går något tidigare tåg!? Blir så irriterad ibland. Sen veckan efter är det ju lov!! Så jvla skönt!
 
Nä men nu ska jag sova. Ni fick ju iaf en liten uppdatering ;)
 

SUNDAY

Var i stallet strax innan elva idag. Kollade först när Lida och Matilda red för dressyrtränaren. Sen fixade vi boxarna och det som ska fixas. Sen byggde vi fram några hinder i paddocken. Tog in hästarna och fixade dem. Jag lindade Feeris ben så hon inte skulle bli svullen eller få ont. Sen red vi fram ute på en väg mot skogen typ. Sen skulle jag och Feeri hoppa ett kryss. Det tog stopp :/ Men vi körde direkt igen och då bestämde jag mig för att vi skulle över så hon hoppade men hon hoppade ganska stort. Sen hoppade vi det flera gånger och det blev bättre och bättre. I slutet hoppade vi en tvåkombination och det gick superbra! Hon fick verkligen jättefina språng
. Det är så kul att hoppa med Feeri för att man märker att hon tycker det är väldigt roligt. Sen skrittade vi av i skogen igen och hon frustade jättemycket och var väldigt svettig efteråt.
 
Älskar verkligen att hoppa med Feeri. Hon tycker det är så himla kul och blir så pigg och glad så jag blir jätteglad. På fredag ska jag vara med på hoppträningen för Niklas så det ska bli spännande! Sen ska jag även rida för dressyrtränare om några veckor :)  
 
Imorgon är det dax för APL på Trolldal. Börjar 07.00 men mamma skjutsar mig så jag slipper iaf cykla! Nu ska jag duscha och sen ta det lugnt. Hörs!

FRÅGOR & SVAR

SKULLE DU HELST: 
1.pierca tungan eller läppen? - tungan
2.vara seriös eller oseriös? - seriös
3.dricka grön eller röd mjölk? - grön
4.brinna upp eller drunkna? - drunkna
5.umgås med dina föräldrar eller vänner? - föräldrar
 
SVARA ÄRLIGT:
1.tycker du om någon nu? - nej
2.gillar du skolan? - ja
3.varmt eller kallt? - varmt
4.soligt eller regn? soligt
5. fanta eller cola? - cola
6.är du nyttig av dig? - ganska
 
OM MIG:
1. vad heter du? - Maja
2. syskon? - Matilda
3. vart bor du? - Katrineholm 
4. hur många barn vill du ha? - 2
5. vill du gifta dig? - ja
6. favorit tid på dagen? - eftermiddag
7. humör just nu? - :)
8. sugen på just nu? - träna
9. vilket schampo använder du? - nåt vanligt bara
 
HAR DU DE SENASTE 24 TIMMARNA:
1.pussat någon? - nej
2.sjungit? - ja
3.blivit kramad? - nej
4.känt dig fånig? - nej
5.saknat någon? - nej
6.dansat galet? - nej
7.klippt håret? - nej
8.gråtit? - nej
 
GREJER: 
1.har du blivit jagad av polisen någon gång? nej
2.har du en hund? - ja
3.sover du helst ensam eller med någon? - ensam
4.tror du på spöken? - nej
5.är du mörkrädd? - ja
6.vad vill du ha just nu? - justin
 
KÄRLEK:
1.är du singel ? - ja
2.om nej, isåfall vem? -
3.föredrar du långa förhållanden istället för korta? - ja
4.är du redo o satsa på ett seriöst förhållande nu? - ja
5.har du dumpat någon och sedan ångrat dig? - nej
6.har du någon gång varit riktigt svartsjuk? - nej
7.har du "hållt på" med någon för att göra någon svartsjuk? - nej
8.har du varit på en blind-date? - nej
9.sagt jag älskar dig till någon och verkligen menat de? - ja
10.saknar du någon av dina ex? - nej
11.somnat gråtande pga kärleken? - har väl hänt
12.brukar du tänka på dina ex? - nej
13.nån kärlekslåt som påminner dig om någon? - nej
 
KOMPISAR:
1.har du nån bästa vän? nej
2.är du ofta med dina vänner? - nej
3.vad brukar ni hitta på? - 
4.kan du vara dig själv med dina kompisar? - ja
5.vem vet mest om dig? - Irma?
 
OM DIG IGEN :
1.hur gammal är du? - 16
2.hur lång är du? - 180 cm
3.vart bor du? - Katrineholm
4.är du nöjd med ditt rum? - ja
5.har du någon sjukdom? - ja typ
6.är dina föräldrar skilda? - ja
7.gillar du skolan? - ja
8.hur svarar du i telefon? - hej det är Maja
 
VAD:
1.åt du senast? - fruktkola
2.drack du senast? - zingo
3.har du på fötterna? - inget
4.lyssnar du på just nu? - lolly 
5.gillar du mest hos dig själv? - mitt hår
 
HAR DU:
1. snusat? - ja
2. rökt? - ja
3. varit full? - ja
4. knarkat? - nej
5. varit riktigt avis? - nej
6. önskat du var någon annan? - ja
7. hatat någon? - ja
8. skurit dig ? - ja

DON'T WAKE ME UP

Slutade 1,5 h tidigare. Sprang till tåget, hann. Va en halvmeter ifrån att bli påkörd (IDIOT). Cyklade till stallet 5 km. Mockade, fyllde vatten, packade hösilage åt båda hästarna. Ryktade Fargo, gick en promenad med honom. Kollade hopplektion. Longerade Feeri. Åkte hem och åt.
 
Nu är jag spymätt och jävligt trött.
 
Hela nästa vecka har jag APL på Trolldal 7-16. Så ska cykla 6.30 ca 4 km varje morgon, kul.
 
Men nu ska jag kolla ett avsnitt av VD och sen sova lääänge..

FINASTE

 

I NEED YOUR LOVE

 

IT'S HARD TO DO THIS THINGS ALONE

Vart ska jag börja att skriva? Det finns så himla mycket tankar och känslor som jag vill få ur mig. Allt på en gång liksom men jag antar att man måste börja någonstans. Senaste tiden har jag inte hunnit träna och jag har inte heller ätit bra mat så jag har svikit mig själv på den punkten alldeles för många gånger nu. För varje gång jag ger upp och sviker mig själv så sänks liksom självförtroendet eller vad det är, ännu mer. (om jag ens har något kvar). Jag ger upp mig själv. Det är så jobbigt för jag gör mig själv lika ledsen varenda gång. När jag ser mig själv i fönster eller speglar så vill jag bara sätta mig i ett mörkt hörn och gråta. Hur kul är det? Men det är ju mitt eget fel... Nu måste det få ett slut. Jag är så jävla trött på att alltid skämmas och inte vilja gå ut. 
 
Ibland känner jag mig ensam. Som väldigt ensam, som om jag inte har en enda vän på hela jorden som bryr sig. Men så är det ju självklart inte. Det är ändå jobbigt att känna den känslan, det bryter ned mig på något sätt. Bit för bit så går jag sönder känns det som och en dag kommer jag gå sönder helt och bryta ihop. Jag får ofta obehagliga känslor som sitter kvar sen förr. Jag önskar att de kunde försvinna så att jag slipper att känna såhär men ärligt talat så tror jag inte att det någonsin kommer att försvinna och det känns inte så kul måste jag ju erkänna. 
 
Hela jag känns så instabil på något sätt. Huvet spökar och jag har väldiga humörsvängningar/starka känslor. Blir ledsen för småsaker och har noll självförtroende. Kroppen känns trött och skakig. Som om den säger ifrån och inte vill mer. Varför kan jag liksom inte bara vara normal som alla andra?
 
Suck. ∞

HEARTBREAKER

 

DAGENS SCHEMA

12:30 stallet - mocka, packa hösilage, fylla vatten & rida på banan. 
 
16:00 hemma - duscha & välja kläder
 
16:45 hos pappa - locka håret med Matilda
 
17:45 släktträff i forssjö !
 
 

TIRED OF EVERYTHING

Hatar de som får allt serverat på ett silverfat. Jag ska fan bevisa er fel. Så jävla trött på ALLT just nu. Godnatt
 

FREDAG

Dagen börjar intressant. Är i skolan strax efter åtta som vanligt och får reda på att vi börjar 10!! Kul -.- men nu kommer de andra snart :) hoppas vi ska äta tacos ikväll. Feeri har gått alla dagar den här veckan så hon får kanske vila idag, vi får se! 

I COULDN'T LIE


MY PRINCESS


Min Feeri i nya stallet! Hon verkar trivas. Igår gick vi körslingan som är 1,5 km, jättebra väg och det fanns hinder också :D idag ska vi rida en sväng !