TELL ME IT WAS JUST A DREAM


DIAGNOSEN

För det första så ville inte Feeri gå in i transporten när vi skulle åka... Men efter en stund gick det. När vi kom dit så skulle jag springa med henne på rakt spår och Feeri bara flög rätt upp i luften, liiite pigg... Sen provade jag att longera och hon var nästan mer i luften än på marken så de var tvungna att ge henne lite lugnande och sen provade vi igen. Då gick det bättre och veterinären sa att hon va 3 gradigt halt. Han tyckte att hon haltade lite med höger på rakt spår och sen vänster på böjt spår. Han började med att bedöva vänster hoven och sen longera igen, hon gick mycket bättre men haltade fortfarande med höger.  Så han bedövade höger hoven också och sen longera igen och då var hon haltfri... Sen tog de röntgenbilder på båda framhovarna och kom fram till att hon hade hovledsinflammation i båda frambenen...
 
Så de sprutade kortison i hovlederna och sen satte bandage. Återbesök den 17:e för att se hur hon svarat på behandlingen. Hon fick stå inne resten av dagen och vi provar imorgon om det går att ha henne inne hela dagen. Boxvila är absolut bäst men är ok om hon går i liten sjukhage också. Vi får se hur det går... Veterinären trodde det skulle ta några månader att läka och lät som det kan ta upp till 1 år... :'( Vi vet inte säkert om det kommer att läka heller...
 
Känner mig ganska vilsen just nu om man kan säga så. Jag lyssnar inte riktigt när andra pratar med mig och stänger av lite. Det blir för jobbigt... Det gör så ont i hjärtat.
 
Kan inte leva utan mitt hjärta... Bilden är från idag hos veterinären.
 

NERVÖS

Red Fargo idag. Han var ganska dum i början och stannade massa i skritten och vägrade gå fram, även när jag skulle trava. Men sen blev jag arg på honom en gång och sen travade vi klockrent ett par varv. Ryktade även Feeri och plockade fram grejer hon ska ha på sig i transporten imorgon och saker som skulle med. Är väldigt nervös för vad dem kommer att säga men jag hoppas verkligen inte att dem säger att de inte hittat något för då vet jag inte vad jag ska göra... Nu ska jag göra iordning dip med morötter och gurka och sen ska jag kolla på pll innan jag ska sova. Klockan ringer 7.00 imorgon, åker till stallet kl 8. Önska oss lycka till imorgon!
 
Matchande snygg-Fargo idag :)
 

UTFLYKT

Igår hade jag praktik i stallet 10-18. Fixade inför tävling idag. Tanken var att jag inte skulle följa med men det blev i sista sekund att jag följde med iaf. Vi åkte kl 19 igår och var framme strax innan 23 i Vartofta tror jag det hette. Sova i husbil och sen upp 6.15 för att åka till tävlingsplatsen. Första start kl 8.24 och sista start kl 15.51 så va en lång dag på körtävling. Väldigt blåsigt men det var kul. Började åka hemåt vid 18 men har stannat o ätit också. Kommer nog tillbaka till stallet vid 22 kanske. Då ska jag pussa på Feeri och sen åka hem och ha tacomys med mamma. Sen ska jag duscha och kanske kolla ett avsnitt av pll om jag inte redan somnat, haha. 

Feeris tid på klinik ändrades till måndag kl 10 istället men det blir bra! Jag är både nervös och spänd... 

Mina två groomkompisar idag :)
NOVISEN<3
TUESDAY

Tänkte bara kika in här en snabbis innan jag går till sängen. Igår var vi på Åby och red och hade teori. Jag red dressyr på Miss Li och det gick sådär. Mamma hämtade mig efter skolan och då åkte vi en snabbis till Hööks. Köpte ett par handskar och paddar som jag ska ha under lindor när Feeri ska åka transport. Sen va det stallet på kvällen, fixade Feeris box. Idag va det vanlig skoldag och sen stallet. Fixade Feeris box och ryktade henne. Nästa fredag ska vi åka till klinik kl 8 så då hoppas jag verkligen att dem hittar något!! Ikväll har jag pluggat på 29 biologibegrepp som vi ska ha förhör på på torsdag...
 
Men nu ska jag lägga mig och kolla ett avsnitt av pll innan jag ska sova, var så himla trött imorse. Imorgon är det engelska och matte som dagen består av. Hoppas den här veckan går fort! Är ledig måndag och tisdag nästa vecka så det blir långhelg :)
 
Sötisen ♥
 
 

IDAG


KÖRA TRANSPORT?

Idag är det första dagen på en vecka som jag har haft en vanlig dag. Jag hade praktik i stallet. Mockade, fyllde vatten, sopade, gjorde iordning hästar & kollade på hopplektioner. Sverker kom även på em och kollade på Feeri. Först kände han på bogen och hon var inte alls öm där idag, det var "läkt". Sen longerade jag henne. Man kan se redan på skritten i vänstervarv att hon går lite ojämnt och sen i traven så haltar hon väldigt mycket... Men hon går helt rent i högervarv. Jag bad honom även att kolla igenom hela Feeri då hon halkade rejält i hagen i onsdags och hon var helt sned bak så han fixade det. Sverker rekommenderade att vi åker till en hästklinik och kollar benet. Antingen Sundbyholm eller Mantorp... Så nu måste vi hitta någon som kan köra Feeri. Om ni är intresserade så får ni gärna höra av er! Betalar bensinpengar såklart.
 
Idag kom även setet med schabrak och huva som jag köpt av Tyra Sjöstedt! Det är såå snyggt och jag lääängtar tills jag får använda det på Feeri (om jag får rida henne igen...).
 
 
 
 
 
 

ETT ÅR JAG MINNS VÄL...


15/9
+


SJUK

Självklart så blev jag ju sjuk igår så jag missade dressyren på Kalle :'( Jag vaknade kl 6 igår och kände mig helt snurrig i huvet och det gjorde ont att svälja så jag låg i sängen hela dagen igår. Åkte med till stallet på kvällen men det var en dum idé då jag knappt orkade... Hade svårt att somna igår då jag är torr i munnen och vill svälja och det gör så fruktansvärt ont :( Vaknade vid halv tio idag och hade jätteont i halsen. Gjorde sjukt ont att svälja och var helt slemmig i halsen och täppt så hade svårt att andas. Orkade precis duscha och sen åkte mamma och jag till akuten, fick en tid 13.15 då så åkte hem och kollade på pll i sängen och sen åkte vi tillbaka. De tog ett halsprov men det visade ingenting... Men de kollade halsen också och sa att det va svullet på båda sidor (vilket mamma redan kollat). Så fick ingen medicin...
 
Har legat i sängen hela dagen, kollat på en film och sovit lite. Har inte ens kunnat åka till stallet idag :'( Mamma var jättesnäll och fixade åt Feeri och ryktade henne och gick en promenad och gjorde nya hagar åt henne. Tur att man har världens bästa mamma <3 Saknar Feeri!
 
Har knappt fått i mig någon mat på två dagar nu... Går nästan inte att svälja ner nåt. Vi skulle äta pizza idag men jag skulle aldrig kunna äta det men de skulle köpa en kycklingrulle åt mig iaf. Jag får väl äta några tuggor och spara resten. Om ni har något tips på något som gör att det inte gör så ont att svälja så får ni gärna kommentera!
 
Resten av kvällen lär jag också spendera i sängen... Kolla pll eller film kanske. Jag kollar om alla avsnitt av pll från början om ni undrar varför jag kollar på pll hela tiden ;) Usch, jag hatar verkligen det här!!!
 
Finisen <3
 
 

DUKTIG KALLE OCH RODEO FARGO

Lektionen på Kalle i skolan gick ganska bra. Jag fick honom ganska avslappnad. Vi gjorde inte så mycket. Red typ bara på volt... Det var mest lösgörande idag men imorgon skulle de bli mer teknik tror jag! "Hopplektionen" på kvällen med Fargo gick sådär... Vi kom inte över några hinder idag. Men vi kom iaf över travbommar. Det var nämligen så att nästan varje gång jag skulle börja trava så stannade Fargo och lyfte fram och sen kickade bak. Jag lyfte ur sadeln ganska många gånger och märke lite på Niklas att han trodde att Fargo skulle stegra sig eller göra nåt så jag flög åt helvete men det gjorde han inte som tur var! Men vi red på den tunga banan och Niklas trodde att Fargo får mjölksyra snabbt och sen blir han frustrerad för att han inte orkar. Så efter en stund gick vi till den andra banan där vi brukar rida och så travade jag några varv och det gick bra!
 
Det blir en till lektion för Niklas nästa vecka och då ska vi vara på den vanliga banan där Fargo brukar gå och då tror jag att vi kan ta oss över nåt hinder! Han har faktiskt aldrig gjort som han gjorde idag. Idag var han verkligen sur och verkligen ville ha av mig tror jag. Niklas sa tom att han hade hoppat av och gett upp om han hade ridit... Så illa var det. Men det gick ändå bra om man tänker på vad Fargo gjorde idag. Jag åkte inte av och höll inte ens på att åka av. Det var en intressant lektion och Fargo var genomsvettig efter lektion som varade i ca 15 min kanske...
 
Feeri fick en promenad idag och jag ryktade henne. Hon har blivit så svart och fin nu igen! Nu ska jag kolla ett avsnitt av pll innan jag ska sova. När vi skulle åka hem från stallet så fick jag jätteont i huvudet och vid öronen och det gör ont att svälja :( Men jag ska ta mig till Hageby och rida Kalle imorgon! Dock inte om jag har feber och är dödssjuk...
 
Fina prinsessan ♥ Bli bra nu!
 
 
 

RIDLEKTIONER x3

Idag kom jag hem från skolan kl 17. Åt, bytte om och åkte till stallet. Först fixade jag Feeris box och sen hämtade vi hästarna. Jag ryktade Feeri och smörjde med arnika på bogen och hjälpte mamma att linda Fargo. Sen gick vi en liten sväng, jag gick med Feeri (i kedjegrimskaft den här gången) och mamma gick med Fargo som var sadlad och tränsad. När vi kom tillbaka till stallet så släppte jag in Feeri i sin box och sen hoppade jag upp på Fargo och red honom. Jag var ganska nervös för att rida honom sen vi gick omkull för en vecka sedan men det gick bra. Han jobbade på bra i skritten och vi gjorde det bästa av traven! Han lyssnade bra iaf.
 
Imorgon i skolan är det Hageby som gäller och jag ska rida dressyr på Kalle <3 Tyvärr hade de sålt Vulfa :( Men jag gillar Kalle! Han är en storhäst på ca 170-175 cm och ung. Han är ganska grön men väldigt rolig att rida. Jag tycker om såna hästar :) Så det ska bli kul! Vi ska va på Hageby på fredag också och då ska jag rida Kalle igen dressyr för Nina Bengtsson (båda dagarna).
 
På kvällen imorgon ska jag rida privatlektion på Fargo för Niklas, bommar/hoppning. Det ska bli kul men är lite nervös också. Fargo har ju lite humör och han kan flippa ur... Men det ska nog gå bra :) Lägger upp en bild på Fargo från idag när han hade matchande gröna lindor och schabrak från min mobil sen.
 
Nu ska jag äta lite chokladpudding och dricka lite pepsi max och kolla på pll innan det är dags att sova!
 
 
 
 

LOTTA BJÖRE TRÄNINGEN / GALEN FEERI

Jag är verkligen nöjd med dagens hoppträning för Lotta Björe och tänkte dra lite kort om det (ska sova straxt). Vi började med att rida på volt i skritt utan stigbyglar för att flytta hästen till vänster och höger. Jag var väldigt bestämd med framåtdrivningen redan från början idag så Miss Li blev faktiskt nästan pigg. Hon lyssnade väldigt bra på skänkeln när jag skulle flytta och jag fick beröm av Lotta. Sen red vi i trav på volten. På halva volten skulle vi rida lätt och öka traven och på andra halvan skulle vi sitta ned och flytta hästen. Det gick också superbra. Sen var det galopp på halva volten och växla sitsen och andra halvan var det trav och flytta hästen. Hela uppvärmingen gick bra och jag hade fått upp bra fart på Miss Li.
 
Sen travade vi över bommar och sen flyttade och sen travbommar igen och flytta. Även det gick bra. Sen red vi travbommar, flytta, travbommar och travhinder och landa i galopp. Sen byggde vi på banan hela tiden så först red vi det som jag skrev nyss och sen galoppera vidare till en oxer i ett dogleg och sen räcke ut. Efter oxern så blev hon lite stark och lång så jag fick lägga en volt och sen komma på räcket. Sen la vi på (efter dogleget) galoppbommar, räcke och en halt framför nästa hinder som var en oxer men vi hoppade inte den den gången. Den gången gick riktigt bra, jag fick till alla vägar och växlade min sits mellan nedsittning och att stå i lätt sits. Sista gången red vi allt det där men tog bort halten i slutet och hoppade oxer. Innan oxern så kände jag att vi skulle komma lite tokigt så antingen skulle hon ha tagit en stort språng eller ett kort galoppsprång innan så jag smackade på så vi fick ett längre galoppsprång innan hindret och kom bra på oxern.
 
Hela lektionen flöt på och jag fick mycket beröm av Lotta vilket var jättekul! Hon sa att hon tyckte att jag rider noggrant och planerar min väg väldigt bra och min ridning ordentligt och rider väldigt mjukt och fint. Jag frågade vad jag skulle träna på och det enda var att variera sitsen mer så jag fick ingen negativ feedback vilket var väldigt kul. Lotta är en väldigt bra tränare tycker jag, hon är den bästa hopptränaren jag ridit för!
 

 I stallet idag så ryktade jag Feeri och sen gick jag en liten sväng med henne. I början var hon som vanligt men sen började hon sparka med ena bakbenet. Sen kom det två andra hästar från stallet en bit bort (de red) men Feeri hade sett dem flera gånger men hon tvärvände och sträckte på sig och glodde på dem och frustade som om hon var livrädd. Jag har aldrig hört henne låta så förut... Sen när vi skulle fortsätta gå så trippade hon på stället och såg ut som hon skulle ställa sig men jag drog tag i henne. Hon var helt urflippad och stark. Jag fick gå med armbågen mot hennes hals hela vägen tillbaka till stallet... Så nu blir det kedjegrimskaft när man ska gå på promenad med henne! Hon har liiiiite mycket energi som hon inte kan göra av med i sin lilla fyrkantshage... Idag har hon varit skadad i 2 månader :'(
 
Imorgon ska jag rida dressyr på Fargo (inte för någon tränare) och på torsdag blir det hoppträning för Niklas på Fargo! Så nu hoppas jag att han sköter sig och inte går omkull...
 
Det här inlägget blev visst inte så kort... Men när man väl börjat skriva så skriver fingrarna nästan av sig själva! Men NU ska jag sova. Imorgon blir det skola 9-16 ...

DET GÖR SÅ ONT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LONG DAY

Idag red vi för Johanna som är våran ridlärare på Åby. Det var mest markarbete, mycket bommar och några små hinder. Idag var det inte så mycket hoppning men det blir nog mer imorgon när Lotta kommer! Hästen jag red, Miss Li kändes bättre idag. Hon var fortfarande seg och ville inte slappna av i nacken men det gick bättre. Vi gjorde mycket tempoväxlingar och det gick bra, hon svarade bra. De små hinder som vi hoppade kändes bra också! Hoppade max 60 cm. Men det känns bra inför imorgon, självklart lite nervöst att rida för Lotta Björe men jag har ju iaf ridit för henne en gång förut.

Just nu sitter jag och väntar på tåget... När vi är på Åby så kommer bussen till stan 15.37 och tåget går 15.36 så det är ganska irriterande!! Såg tåget från bussen idag men hann tyvärr inte... Så tåget kommer 16.36 och jag är hemma 17. När jag kommer hem ska jag slänga i mig lite mat och sen dra till stallet. Fixa Feeris box, rykta henne och gå en promenad. Efter stallet ska jag duscha och sen lägga mig i sängen. Kanske kolla ett pll avsnitt om jag inte är för trött. Varit en lång dag idag och lär bli en lika lång dag imorgon... Måste åka 6.50 igen. 

Vet inte vad mer jag ska skriva... Kommer ha skit tråkigt i en halvtimme nu och får försöka att inte somna :/ ska bli så skönt att komma hem sen!

Bild från idag MYCKET HÄST

Slänger in ett snabbt inlägg innan jag måste sova. Var på Hööks i Norrköping idag och köpte äntligen regntäcket till Feeri och en ny grimma. Täcket och grimman passade superbra och blev så fint på Feeri! Annars har jag ryktat henne idag och gått en promenad. Kollade på VM finalen och det var synd att Roffe inte hade turen med sig idag, han är ju så otroligt duktig. Han är lätt värd en medalj ju! På kvällen var det stallmöte och sen har jag inte gjort någonting mer. Nu ska jag kolla ett avsnitt av pll och sen måste jag sova.
 
Ska åka tåg 6.50 imorgon för jag ska hoppa i första gruppen kl 9 så jag måste komma tidigare för att göra iordning hästen. Jag ska rida Miss Li som jag red senast på Åby, även den enda hästen jag ridit där. Känns lite läskigt att hoppa en häst som man bara ridit 1 gång men med tanke på de som hoppade VM finalen idag och skulle rida nya hästar för första gången och hoppa 155 cm så behöver jag nog inte vara så nervös ;) Vet ej om vi ska hoppa för Lotta imorgon eller inte, vet inte om hon skulle hinna hem från VM men vi ska iaf hoppa för henne på tisdag!
 
Klockan ringer 5.50 imorgon... kill me now
 
Feeri i nya grejerna!
 
 

BESTÄLLDA GREJER

Har faktiskt glömt att berätta att jag köpt ett set med huva och schabrak från Tyra Sjöstedt till Feeri. Det är supersnyggt och kommer passa Feeri såå bra!! Dock väldigt dyrt men jag betalar det själv för mina lönpengar. Det borde komma nu i veckan!
 
Visst är det snyggt?! Tänk er Feeri i detta, åhh vad fint!
 
Även beställt dessa snygga ridbyxor!
Och ridstrumpor och lite "kosttillskott" till Feeri.
 
 
 

SICK AND TIRED

Shit denna dag alltså. Knappt att jag orkat. Varit i stallet 8.45-19 när jag varit sjuk o dålig... På fm kallsvettades jag som bara den vilket jag även gjort hela natten och jag var såå hängig och seg... Som tur var så blev jag piggare framåt lunch. På kvällen ryktade jag Feeri och gick en promenad och sen lät jag henne beta lite medans mamma red Fargo. När vi kom hem åt vi pizza och sen har jag bara legat i sängen och vilat. Känner att jag håller på att bli sämre igen nu. Nu ska jag kolla några pll avsnitt och sen sova.
 
Tog denna otroligt fina bild på en otroligt fin häst idag... Mitt allt ♥
 

TORSDAG

Erkänner att jag är lite öm i axeln sedan igår. Idag har jag sladdat paddocken med Viking, mockat, fyllt vatten och satt stolpar med Linda. Jag och Linda har ju umgåtts ganska mycket nu när vi fixat staket och hon är riktigt schysst och det gillar jag. På kvällen kollade jag på en dressyrträning och sen gick jag en promenad med Feeri och jag tror att hon blev lite chockad över att hon fick göra någonting men på ett positivt sätt :) Hon var iaf inte galen vilket var skönt! Imorgon blir jag hämtad av Lida 8.30 och så blir det stallet hela dagen och sen helg. På söndag är det stallmöte :)
 
Nu ska jag fortsätta kolla gamla avsnitt av PLL innan jag ska sova. God natt
 
♥ You're always in my heart ♥
 

EQUITERAPEUT & 13:E AVRAMLINGEN

Idag fick jag skjuts av Lida till stallet. Mockade och fixade stallet innan lunch. Sen kom Sverker och kände igenom Feeri och kollade hur hon gick när jag longerade. Tyvärr gick hon sämre idag igen :( Feeri var öm vid bogen fortfarande så Sverker satte nålar och körde laser. Sen fick hon gå in i boxen resten av dagen. Hon ska gå i en liten "sjukhage" i 14 dagar men hon får gå promenader nu :) Så han kommer tillbaka om 2 veckor och kollar henne igen. Han sa att han tycker att skadan är envis... Vet inte hur lång tid till det tar...
 
Efter det så fixade Lida och jag små gräshagar åt Feeri och sen fikade vi. Sen fixade jag och Linda staket och sen fixade jag Viking och Ophelea åt Lida inför hoppträningarna och så kollade jag på träningarna. Sen red jag Fargo. Först skrittade jag fram en stund och sen kortade upp tyglarna och jobbade honom. Han blev tjurig några gånger och stannade och vägrade gå fram o började backa istället. Och en gång när han gjorde så så provade jag att skänkla hela tiden tills han gick fram och då ställde han sig lite på bakbenen först och sen sköt han ifrån med ryggen och sparkade med bakbenen så jag lyfte i sadeln, haha! Jag bara kände hur han verkligen sköt ifrån och sen landade jag rätt ned i sadeln igen, det var så kul haha!
 
Men sen skrittade vi vidare på spåret och helt plötsligt så snubblar han så han går omkull och jag åker av på sidan och landar på axeln. Det konstiga va att det va i SKRITT liksom... Men han var nog bara okoncentrerad klantig. Sen hoppade jag upp igen och skrittade vidare och då gick han så snällt så på tygel och verkade skämmas faktiskt. Vi travade en stund också och han bråkade inte en enda gång så jag tror att han skämdes stackaren. Nästa vecka på mån eller tis så ska jag rida privat hopplektion för Niklas på Fargo så då får han inte gå omkull, haha.
 
Imorgon börjar jag kl 14 och får sovmorgon då jag är himla förkyld och har ont i halsen så Lida föreslog det. Nu ska jag sätta på en film att somna till.
 
Min älskling ♥♥♥
 
 
 
 
 
 

SEPTEMBER

Har ju inte bloggat så mycket senaste dagarna men jag har faktiskt inte haft någon lust. Men jag kan uppdatera er lite. Sverker kom inte till Feeri i onsdags pga bilproblem, hade praktik i stallet hela förra veckan. På fredagkvällen var jag hos pappa och åt o kollade på filmen "the wolf of wall street". I helgen har jag tagit det lugnt och varit i stallet. Feeri får fortfarande inte göra någonting. Sverker kommer på onsdag och då hoppas jag att hon kan få börja röra lite på sig. Idag var hon SÅ arg. Hon sparkade i staketet i hagen och när jag tog in henne så skulle hon inte äta, bara gå runt och skrika... Hon är väääldigt frustrerad nu.. Men jag longerade henne i torsdags för att kolla hur hon gick och hon gick faktiskt bättre även fast hon haltar. Ögat är inte riktigt helt bra än men jag spolar det varje dag och håller rent.
 
Idag har jag haft praktik igen och kommer ha hela veckan. Jag fick faktiskt köra Viking ganska mycket idag i skogen! I skritt och trav :D Det var superkul! Idag är början på något nytt för mig och det känns väldigt bra och kul! Dock inte lika kul att jag börjat få ont i halsen och blivit snorig idag :( Därför ska jag sova nu så jag hoppas att jag orkar morgondagen. Det va inte så bra att va uppe till 3 inatt och sen ringde klockan 8.40 idag och jag kände mig som att jag blivit överkörd av en buss :/
 
Nästa vecka väntar mycket roligt! Är ju hästvecka i skolan :D 2 st Lotta Björe hoppträningar, 2 st dressyrträningar för Nina Bengtsson och nån typ av föreläsning av någon mentalcoach.
 
1 September idag ♥