SENASTE PASSEN

I fredags red Niklas Feeri och då var det inget konstigt och hon snubblade inte någonting. I lördags så skrittade jag körslingan själv med henne. Hon var lite pigg men annars var det inget konstigt. Igår så red jag henne lite på banan i skritt och lite trav. Helt ärligt så var jag skitnervös hela tiden att hon skulle snubbla men hon snubblade inte en enda gång. Idag skulle vi raka båda hästarna. Jag har aldrig rakat Feeri förut så det var spännande. Feeri tyckte det var lite obehagligt men alltså det syntes inte ens att jag har rakat henne... Hon har så lite päls så det gjorde liksom ingen skillnad, fett tråkigt ju. Hon ÄR iaf rakad på halsen på båda sidor men det syns inte alls... Men Fargo helklippte vi förutom ben, huvud och under sadeln och han var SÅ snäll! Förra året var första gången vi rakade honom och då fick vi stå och muta honom med morötter. Idag stod han helt stilla och sov typ. Så duktig! Det syntes skillnad på honom iaf ;)
 
Jag får se vad jag gör med Feeri imorgon, har inte bestämt nåt än. Imorgon har jag skolfoto så måste gå upp ännu tidigare än vanligt... Det var väl det jag hade att skriva just nu.
 
 
 

HOPPNING, TÖMKÖRNING & LONGERING

Vi hoppade idag på skogslotten. Jag red en häst som heter Camber som jag inte har ridit nån gång innan. Det var lite roligt för hon har samma färg som Feeri och går i passgång ibland också, som Feeri. Hon var större än Feeri bara och inte lika galen ;) Vi red i typ 1,5 timme så man va typ död efteråt... Vi red fram hårt och länge så jag va fett trött efter det. Hoppade studs, ett räcke och en oxer. Jag fick inte fram henne för skänkeln riktigt så jag hoppade inte lika mycket som de andra men jag kände att jag var så trött också. Men det var roligt att rida henne och hon var riktigt fin när vi red fram! Jag vill rida henne på dressyren nästa gång! Hon var jätte mysig och söt ♥
 
I stallet så tömkörde jag Feeri och longerade Fargo och så har jag tränat mig själv också när vi kom hem från stallet så inatt kan jag sova gott. Imorgon ska jag vara på min nya praktikplats för första gången så det ska bli kul! På kvällen ska Niklas rida Feeri så får vi se hur det går... Hon har inte blivit riden på 1 vecka nu. 
 
Nu ska jag kolla på Chicago Fire innan jag ska sova! Godnatt.
 
Camber ♥
 

-

Den här veckan har gått ganska fort hittills. Feeri har inte blivit riden sen i fredags efter "olyckan"... Jag har tömkört henne eller gått promenad och så har hon vilat 2 dagar. Jag har inte vågat rida henne än... Igår red jag Fargo för första gången på länge och han var så fin! Red i alla gångarter också så det tyckte Fargo var roligt. Imorgon är det skogslotten och jag tror vi ska hoppa... På fredag har jag praktik...någonstans. 
 
Det var bara det som fanns att skriva just nu. Finns inte så mycket roligt att skriva för tillfället så det är därför jag inte har bloggat! 
 
Fargo ♥
 

FARGOS FÖRSTA ÄVENTYR M.M

Det känns som att jag har gjort mycket saker idag men jag vet inte om jag har gjort nåt vettigt egentligen. Först var vi ju iväg på pay n ride med Fargo. Han var jätteduktig att lasta och med allt runtomkring och på framridningen var han fin och avslappnad men sen bara några minuter innan han skulle in på banan så tröttnade han och blev tjurig och då kan man inte göra nåt åt det för det blir bara sämre då. Så det slutade med att jag var tvungen att gå med bredvid Fargo hela banan. Så tråkigt att han hann tjura ihop precis innan... Annars tror jag att han hade kunnat gått riktigt fint! Men de tog sig ju runt och fick rosett och det var ju målet :) 
 
Feeri fick vila idag för jag visste inte vad jag skulle göra med henne och så var det Fargos dag idag så vi hann inte riktigt med henne heller. Men hon var nog nöjd för hon fick stå och sola sig medans vi var borta. Annars idag så har jag diskat, gått promenad med hundarna, gått till en mack för att pumpa mina platta cykeldäck men det gick inte så de måste vara trasiga (suck), övningskört, skickat iväg ett paket, åkt till stallet för att ta på täcken på hästarna och det var väl det jag gjort idag. Resten av kvällen tänker jag kolla på "Chicago Fire" i sängen! 
 
( Fargo har blivit såååå mycket bättre både mentalt och i ridningen sen vi köpte honom och han är en helt annan häst nu. Han är en väldigt osäker häst som kan tolkas som farlig för den som inte känner honom men han är en riktigt snäll och mysig häst. Fargo har ett riktigt fint travsteg och är riktigt fin i dressyren när han vill. Men han är som sagt en väldigt speciell häst som inte litar på många människor och ofta kan bli missförstådd men han vill alltid väl. Ibland blir det bara för mycket och då stänger han av. Tänkte bara om det var någon idag som tänkte typ att han inte blivit ett dugg bättre sen vi köpte honom eller att han är knäpp eller nåt. Vi har aldrig åkt iväg med Fargo förut så han var JÄTTEDUKTIG idag! Han går mycket bättre hemma dessutom där han känner sig trygg. ) Jag är stolt över Fargo ♥
 
Fargo på äventyr idag :)
 

LÖRDAG

Den här dagen har gått lite segt. Såklart så landade jag ju på min stackars vänsterarm igår, jag landar alltid på samma sida... Så har ett blåmärke på den armen och blåmärke och ont i en hand, sträckt ena sidan av halsen så har svårt att vrida huvudet och är öm på ena sidan av huvudet också.. Så det känns bra! Haft ont i magen mer eller mindre hela dagen också... Men jag har iaf tömkört Feeri och det såg inte ut att va något konstigt. Gått en promenad med hundarna på 1 h 20 min och övningskört lite också. Red även Fargo i ca 5 min för att känna lite på honom efter mamma ridit. Vi ska åka på pay n ride med honom imorgon så det ska bli spännande att se hur det går! Tråkigt bara att han inte är i så bra form som han har varit tidigare och idag kändes han väldigt stel. Men vi får se hur det går imorgon.
 
Nu ska jag väl gå och lägga mig för det blir en tidig morgon imorgon. Vet inte vad jag ska göra med Feeri nu heller... Får väl sova på saken. Imorgon är det stallmöte senare på em också. 
 
 

DET SOM HÄNT MED FEERI

Nu ska vi ta det här från början. I tisdags när jag red så snubblade Feeri till när jag skrittade på långa tyglar och var nästan nere på knä. I onsdags så tömkörde jag henne i skritt och trav och det var inget konstigt och igår vilade hon. Idag skulle jag hoppträna. Jag red fram, först i skritt och det gick bra både på långa och på korta tyglar. Sen skulle jag trava och vi travade några steg och sen snubblar hon och jag vet inte om hon "bara" gick ned på knä eller om hela hon var nere på backen men jag åkte av för hon var så nära marken... Jag började gråta det första jag gjorde - inte för jag hade ont utan för jag blev så himla ledsen för det ÄR något fel med Feeris framben. En häst ska inte snubbla så där 2 gånger i rad när man rider + att det gått några dagar imellan. Det kändes som mitt hjärta gick i tusen bitar. Jag satt kvar på backen och Feeri ställde sig upp och skrittade iväg en bit. Jag kände ungefär att jag ville ligga kvar och dö. Men jag ställde mig upp och tog Feeri och gick och sa till Niklas med gråten i halsen att jag inte kunde va med. Sen gick jag med henne runt stallet och grinade i säkert 30 min konstant. Jag orkar inte att hon ska bli skadad igen. Nu när man börjat komma igång ordentligt och hon börjar få fina muskler.
 
Men jag förstår inte vad det är för fel för hon är inte svullen eller varm någonstans. Jag kan väl inte helt plötsligt bli för tung för henne eller? Dessutom håller jag ju på att gå ned i vikt. Men jag ska iaf tömköra henne imorgon och se om hon går konstigt eller inte. Om hon går bra så ska jag försöka hitta någon som väger mycket mindre än mig och som är tillräckligt duktig för att rida Feeri och se om hon går bra då... Inte så lätt att hitta någon kanske. Ska man fråga liksom "kan du prova att rida Feeri för att se om hon inte snubblar så hon ramlar med dig?", känns ju inte så lockande då kanske...Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Vill ju inte hoppa upp och rida och så snubblar hon och gör likadant igen... 
 
Jag blir så ledsen bara. Jag vill ha Feeri och ingen annan. 
 
 

BÄSTA REKLAMEN

Alltså det här är verkligen den bästa reklamen som jag nånsin sett. Och att Theo James är med i den är ju inte helt fel... *snygg*
 
 

INTE MIN DAG

I måndags gick jag en promenad med Feeri. Igår red jag henne på banan. När jag skrittade fram på långa tyglar så snubblade hon så hon nästan gick ned på knä, om inte jag hade dragit upp huvudet så hade hon störtat. Jag fick typ hjärtstopp och sträckte halva kroppen. Resten av passet gick väl ganska bra. Idag tömkörde jag henne i 40 min i skritt och trav och det gick bra. Alltså jag vet att jag skrev för bara några dagar sedan att jag var så taggad att komma igång med Feeri men nu har jag bara tappat all inspiration helt. Känns jobbigt att rida... Och hon måste hoppa väldigt snart och det finns ingen annan som kan hoppa henne än jag... Men jag vet inte, tror mest jag är trött och brist på tid just nu. Idag är jag på jättedåligt humör och är frustrerad. Saker som krånglar och så försov jag mig imorse så jag missade tåget... Det är bara frustrerande. 
 
Ska nog sova snart. Är skogslotten som gäller imorgon.
 

FÖRÄNDRINGAR FRAMÖVER!

Idag red jag Feeri på banan. Jag tränade lydnad och var mer bestämd med henne. Man kan tro att hon är väldigt snäll och lätt att rida men man måste faktiskt vara mer bestämd med henne än vad man tror. Man måste liksom visa att det är jag som bestämmer och att hon ska göra det jag säger till henne att göra. Annars gör hon lite som hon tycker passar bra. Men efter att jag visat henne vart skåpet ska stå så gick hon faktiskt bättre och det gick bra att trava och hon gick ganska mycket i form! Men det tog hela 45 min att komma dit också. Men vi jobbar vidare med det här så hoppas jag det blir bättre!
 
Jag känner mig riktigt laddad för att verkligen träna hårt och noggrant med Feeri nu! Jag vill att hon ska bygga mer muskler, få upp konditionen, gå mer i form & avslappnat och bli lugnare i hoppningen. Vill även att hon ska kunna börja ridas mer i galopp på banan och även i hoppningen, skulle ju underlätta en del. Men jag har förhoppningsvis hittat en tränare att rida dressyr för så det känns jätteroligt :) 
 
Sen ska jag nu och framöver börja leva mer hälsosamt vilket jag också känner mig taggad för! Jag ska äta nyttigare och inget godis, läsk, glass osv. Börja träna och få upp konditionen och styrkan i kroppen. Framöverallt vill jag göra det här min egen skull, för att jag ska trivas med mig själv och även för att det ska hjälpa mig inom ridningen och underlätta för Feeri såklart. Förra hösten slutade jag äta massa skit och då gick jag ned 10 kg. Mitt mål är såklart att gå ned mer än 10 kg och det ska jag göra med hjälp av bra kost och träning. En snäll människa har hjälp mig att lägga upp en träningsplanering för 6 veckor som jag ska börja med imorgon. Jag skulle ha börjat 1:a September men SÅKLART så blev jag ju sjuk... Men nu räknar jag mig själv som frisk. 
 
Jag är verkligen taggad för träningen med mig själv och Feeri nu! Tänk vad starka vi kommer att bli tillsammans sen... Vi kommer att bli riktigt farliga på tävlingsbanorna alltså.. (OM vi nu hade tävlat, HAHA!) Nä men jag tycker inte att tävla är något som lockar mig på något sätt, eller Feeri. Någon pay n jump och kanske pay n ride för att göra något kul bara :) Däremot tycker jag det är väldigt roligt att kolla på andra som tävlar.
 
NU KÖR VI!!!
 
 
 

FILM FRÅN HOPPTRÄNINGEN

Nu kommer videon från hoppträningen igår! Ni får gärna kommentera vad ni tycker. Ser ni även att jag har gjort en ny header och tagit bort bilden i kanten på Justin Bieber? Tycker ni det blev bra? :)
  

HOPPTRÄNING

Ikväll var det hoppträning med Feeri. Vi hoppade senast i söndags men ändå var hon såå taggad. Hon liksom travar på som ett litet ånglok och trixar med lite saker samtidigt. Men hon hoppar ju bra iaf. Det är lite jobbigt när hon ibland några meter innan hindret drar ned huvudet och skakar på det för det blir lite vingligt då, haha. Ändå har hon stenkoll på hindret och hoppar luftigt och fint. Men jag vet inte riktigt vad jag tycker om dagens träning, det kändes lite sådär. Kommer nog inte hoppträna mer i grupp på ett tag iaf av olika anledningar. Om jag ska hoppträna så får det bli privat. Jag kommer säkert ladda upp video på vfm när jag orkar så lägger upp den här sen.
 
Imorgon är det morgonfodring och utsläpp i stallet som gäller så ska snart lägga mig. Ska kolla lite på Chicago Fire först..
 
 

DET ÄR SÅ DET LIGGER TILL.

Jag har funderat ett tag nu om jag skulle skriva det här eller inte. Nu antar jag att jag har bestämt mig för att göra det. Jag vet inte ens hur jag ska börja eller vart. Jag bara känner att jag måste få ur mig det här. 
 
Jag tycker det är så jobbigt med alla tunga och ledsamma saker som jag gick igenom mest under högstadiet. Jag tar inte upp vad det var eller så men en del vet och andra inte, så är det. Vissa har jag berättat för men de förstår inte vad jag har gått igenom. Ingen kan någonsin förstå hur jag känner och kände då förutom jag som gick igenom allting. Jag önskar att man kunde få allt det att försvinna, som om det inte hänt. Och de människor som behandlade mig så illa, jag önskar att jag aldrig hade träffat er. Ni har sårat mig så grymt mycket och förstört mitt självförtroende helt. Det ligger på 0. 
 
Jag förstår inte ens hur man kan behandla en annan människa på det sättet? Det finns inte ens i min värld... Jag skulle aldrig ens tänka tanken. Jag har många minnesluckor där jag inte alls kommer ihåg saker pga att jag mådde så dåligt.
 
Jag brukade vara en härlig, glad tjej med en del vänner och jag öppnade mig för andra och litade på andra. Det fick jag snabbt ångra när jag fick allt kastat tillbaka rätt i ansiktet. Människor som bara var elaka och skrattade åt mig. Jag kommer aldrig mer öppna mig för någon igen på det sättet och aldrig lita helt på någon. När människor gör precis det de säger att de aldrig skulle göra så blir jag inte förvånad. Jag bryr mig inte ens längre. För jag vet hur vidrigt äckliga människor kan vara så jag är liksom alltid förberedd för det värsta.
 
Människor som jag bryr mig om och försöker hålla kvar i mitt liv när dem inte ens bryr sig? Jag vet att de inte tänker på mig på det sättet som jag tänker på dem men ändå vill jag ha kvar dem och kämpar för det. Men jag vet inte ens varför jag gör det längre. Det är ju bara onödig energi för min del. Men utan dem här människorna så finns det inte så många kvar i mitt liv och jag är så jävla rädd för att vara ensam.
 
Jag vet inte hur jag ska göra för att få såren att läka. Medicin hjälper inte för den gör att jag inte känner något alls. Att prata med någon hjälper inte och tiden känns inte heller som om den hjälper. 
 
Jag är ledsen för att det här hände mig. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna det. Jag tycker inte att jag någonsin har gjort något så illa att jag skulle förtjäna allt det här. Men jag kanske har fel?
 
Och jag skriver inte det här för att ni ska tycka synd om mig på något sätt men det är min blogg, jag skriver vad jag vill. Ni behöver inte läsa. 
 
Men som många säger: "Det är bara att bryta ihop och komma igen." Jag är då just nu på "bryta ihop" delen och försöker jobba mig uppåt.
 

BUSRIDNING MED FEERI + HOPPNING(VIDEO)

Dagen började med att tåget var sent så jag missade bussen... Men det löste sig för jag fick skjuts! På morgonen skrev jag prov om foder, hovens delar och hästens anatomi. Sen red jag Filippa igen och gud vad jag älskar den hästen! Hon går som en klocka och är så rolig att rida. Vi jobbade mkt på stora volter i alla gångarter och en del i lättsits i trav och galopp :) Sen var det lunch och efter det så var det knoppning, lindning och visa häst vid hand. 
 
Kom hem kl 16. I stallet ikväll så red jag Feeri och vi busade lite idag... Jag red på körslingan och jag visste att det var massa vatten på ett ställe så där skrittade och travade vi igenom och Feeri tyckte det var roligt för det skvätte så mycket och så galopperade vi också efter vattnet. DET tyckte Feeri var ännu roligare, hon blev helt till sig. Hon blev liksom lite chockad över att hon fick galoppera så sen ville hon bara galoppera så det gjorde vi sista sträckan till stallet och hon bara sköt iväg som en kanon så det var nästan så jag hamnade bakom sadeln haha. Glad och busig Feeri idag! Sen skrittade jag av på banan och sen longerade jag Fargo medans mamma höll i Feeri och hon är ett riktigt litet charmtroll alltså! Hon vill bara gosa och ha uppmärksamhet hela tiden, sötisen.
 
Igår hoppade jag ju Feeri. Jag ställde upp en oxer på ena långsidan, på den andra ett kryss och på snett igenom ett plank. Feeri tittade inte på nåt hinder och hoppade superbra. I början hoppade hon lite konstigt på planket men jag tror att hon inte visste hur hon skulle hoppa. Oxern hade jag längt bara liiite och Feeri hoppade jättehögt över även fast själva hindret låg på 65 cm som högst. Men hon var lugn hela passet och skötte sig super!
 
Imorgon får Feeri en vilodag. I skolan ska vi ha praktiska prov om foder och hästkunskap och så ska vi longera. Nu är det snart PH och sen sovdags!
 
Från hoppningen igår! ♥
 

FYLLER I DET NI MISSAT

Har legat hemma och varit sjuk de senaste dagarna så har inte haft något roligt att blogga om. Feeri vilade tisdag och onsdag. Sen har hon fått jobba för hon kan inte stå länge för hon blir så fruktansvärt pigg... Även fast jag är sjuk så måste Feeri ändå ridas. I torsdags red jag henne på banan i skritt och trav, det gick sådär. Hon var lite hård i munnen. Men skrittade av på körslingan och hoppade ett kryss en gång. det var kul :) Igår skrittade mamma och jag hela körslingan och sen hoppade jag samma kryss ca 10 ggr. Första gången var hon klantig och drog med sig bommarna med bakbenen men gångerna efter det så hoppade hon HÖGT. Hon drog av en bit av kastanjen på ena bakbenet så hon har ett litet sår där men det är ingen fara med det. 
 
Idag tömkörde jag henne ganska länge i skritt. Hon fick jobba igenom hela kroppen och hålla rätt form hela tiden. Även jobba igenom högersidan som hon tycker är lite jobbigt men det gick bra i slutet! Sen hjälpte jag mamma lite när hon red Fargo. Sen fick de gå ut i sin nya beteshage med regntäcken och inatt fick de gå in för vi visste att det skulle regna typ hela natten. Tur att vi tog in dem för de åskade ju länge ikväll. Men sen ska de fortsätta gå ute på bete en stund till enda tills det blir för dåligt väder och för kallt. 
 
Imorgon hade jag tänkt att jag skulle banhoppa med Feeri men jag skulle tro att det är jättemycket vatten på banan så man kanske inte får rida där men jag hoppas att det inte är så! Jag behöver verkligen hoppa henne för vi ska hoppträna på fredag och jag måste hoppa henne nån gång innan för annars kommer hon vara galen... Jag tror inte jag kommer hinna i veckan :( Men vi får väl se hur det ser ut när vi kommer till stallet imorgon.
 
Och vet ni en annan sak? Jag har övningskört 3 gånger nu och senaste gången så körde jag från stallet till asfaltsvägen som kanske är ca 1 km långt och jag växlade och allt! Är man kung eller? ;) Det var mörkt ute dessutom...
 
Nästa vecka har jag specialvecka i skolan och då ska vi va på Skogslotten hela veckan... Mån+tis ska vi göra alla prover vi kommer göra på hästskötarexamen och det är skitjobbigt och jag kommer typ inte ihåg nåt... Sen ska vi ha temporidning i skogen och då kommer jag dö och så ska vi terränghoppa och det tänker inte jag göra. Så det ska bli kul... Vi ska även sova där tors-fre... Fatta vad kul för mig att bära på 1000 grejer på tåget och bussen, i onödan liksom. Nä jag känner mig inte så peppad på nästa vecka alltså. Vi brukar ju få göra roliga saker, som att hoppa för Lotta Björe :( Dessutom har jag värsta hostan och är fortfarande snorig.
 
Det blev ett väldigt uppmuntrande inlägg det här alltså, jag är allmänt pepp på livet just nu om ni inte räknat ut det... 
 
 
 

DAGEN BL.A.

Jaha då. Gick upp 5.45 och duschade imorse, tog ett tidigare tåg så var i Norrköping 7.20. På fm åkte vi till en gård och stod och kollade på kossor i 2 timmar ute i regnet och blåsten... Vi gjorde en studie och det var verkligen roligt, inte. Hade sen sista lektionen som började 13.30. Jag gjorde klart mitt arbete och fick sluta tidigare så kom hem kl 16 vilket var skönt! Var så trött att jag tom somnade på tåget, det har jag aldrig gjort förut... Ikväll tog vi in hästarna och gav dem en ordentlig rykt! Sen fick de stå inne och äta ett tag innan de fick gå ut i en ny stor beteshage! På vägen hem från stallet så övningskörde jag lite också för första gången! Och jag måste ju erkänna att jag är en naturbegåvning ;)
 
Imorgon är det Skogslotten igen och vi ska hoppa imorgon... Tjohoo.. Gillar inte att hoppa nya hästar :( Det är bäst med Feeri <3 haha. Håller även fortfarande på att hitta en praktikplats som antagligen ska vara min lärlingsplats men det har gått lite segt men jag tror det börjar bli klart nu och jag tror det kommer bli grymt bra!! 
 
Och vet ni en annan sak... Mamma har en blogg (pin) och hon får mer kommentarer än jag får även fast hon har färre läsare än mig.... Ni är jättedåliga på att kommentera vilket är tråkigt! 
 
Och en sista sak som jag har velat skriva länge... Människor slutar aldrig förvåna mig..
 
 
 

GALOPPFILM & SJUK...

Igår red jag Feeri på banan och det blev galoppträning. Från början så tänkte jag bara rida igenom henne lite i skritt och trav men hon var så himla pigg så det blev galoppträning istället. Jag gjorde fattningar i hörnen på långsidorna. Det var enklast för Feeri att göra det i skritt eller från halt så det gjorde vi. Hon var ganska duktig men det märktes att det var ett tag sen vi tränade galopp på banan för hon tyckte det var lite svårt att hålla reda på benen. Men hon kämpade på bra och var väldigt svettig efteråt.
 
Idag blev jag hemma från skolan för jag kände att jag inte skulle orka. När jag vaknade så hade jag ont i halsen, huvudet, var snorig och hostade... Var i stallet förut bara för att sätta på täcken på hästarna i detta ruggiga väder. Feeri får alltså vila idag. Resten av dagen så har jag legat i sängen och kollat på CSI. Mamma jobbar sent idag så är hemma själv till ca 21.45...Kommer nog spendera resten av dagen i sängen. Ska försöka pallra mig iväg till skolan imorgon. 
 
Någon som har bra förslag på film? Kommentera gärna isf!