I'D DO ANYTHING

 
 

BLANDADE KÄNSLOR

Idag har vi legat vid sjön i 3,5 timmar och solat och badat. Sen åkte vi hem och åt lite och sen till stallet. Jag ryktade Feeri och provade att longera henne. Ni kan ju kolla på videon själva hur hon gick. Sen gick vi en liten sväng runt stallet med hästarna. Sen på med flugtäcke och flughuva och sen ut i hagen. Helt ärligt så börjar jag bli ganska orolig för Feeri nu. Hon går bra i skritten men verkligen inte i traven i ena varvet. Jag har låtit henne vila i 8 dagar nu. Känns inte som det är någon idé att ta ut en veterinär då den bara kan känna på benet och kolla hur hon går. Hon är inte svullen någonstans så är svårt att säga vart hältan kommer ifrån. Nästa tanke är hovböld, men jag kan inte se något konstigt i hoven...
 
Jag vill ju få reda på vad felet är. Tänk om det blir bättre av att hon rör på sig istället för att vila? Eller om hon behöver boxvila eller gå i en liten hage? Har hon ont?
 
Alla dessa frågor som jag vill ha svar på...
 
HJÄLP MIG!
 
 
 
 

Feeri halt i 8 dagar, 23/7-14


TAN




FÖDELSEDAG

Igår när jag la mig så var jag 16 år och när jag vaknade så var jag 17 år! Fantastiskt va? ;) Dagen började med ett paket från mamma, fick en svart kofta. Sen gick jag upp och duschade och gjorde mig iordning. Vi åt lax och potatismos till lunch. Sen åkte Matilda och jag till Maxi och åt lite mjukglass och köpte frozen yoghurt till ikväll. När vi kom hem så fikade vi och jag fick en VS body mist av Matilda. Pappa ringde och gratulerade och sa att han skulle sätta in 800 kr på mitt konto. Den bästa presenten är mina Star Rider ridbyxor så är på väg hit :D De är ju så sjukt snygga! Hoppas de kommer snart så jag kan prova dem men jag kan ju ändå inte rida i dem då Feeri är halt :(
 
Vi åkte till stallet strax efter fem. Fick några grattis där också! Sen skulle vi hämta hästarna i hagen och jag såg att Fargo stod vid grinden men inte Feeri och de brukar alltid gå tillsammans så jag fick lite panik... Så jag skyndade mig in hagen och leta efter Feeri. Hon stod uppe på kullen som om hon inte ville gå ned för backen. Men sen gick hon ned och hon haltade ganska mycket i backen... På plan mark så går hon nästan helt bra. Så funderar på om det gör ont när hon går på ojämn mark. Men vi tog in dem och jag ryktade Feeri och sprayade med flugspray och tog på flugtäcke då det va så himla mycket insekter. Sen fick de gå ut i hagen igen efter att det fått morötter. Vi var kvar en liten stund och pratade med trevligt folk! Sen kom vi hem strax efter halv åtta och nu ska vi snart äta potatisgratäng och fläskfilé och sen jordgubbar.
 
Födelsedagen har varit ganska bra tycker jag men har inte gjort så mycket. Tråkigt att jag inte fick rida på min födelsedag :( Men det viktigaste är ju att Feeri blir bra!
 

Ridbyxorna som jag kommer få!
IMG_8391

LÄGET MED FEERI

Jo, såhär är det. Feeri har varit halt i en vecka nu... Men jag tycker att det är konstigt att hon blev halt för att hon snubblade en gång när jag longerade henne... Hon är halt på höger fram. Jag longerade henne för en vecka sen och då snubblade hon en gång och sen gick hon lite ojämnt ett par steg men jag tänkte liksom, "det är väl inget mer med de". Dagen efter så red jag henne. Jag kände direkt i skritten att hon gick ojämnt fram och hon nickade lite med huvet men jag tänkte att det kanske blir bättre efter lite uppvärmning och det blev bättre. Hon gick bra i skritten så jag jobbade henne lite på banan i skritt och sen provade jag att trava och jag kände ju direkt att hon inte gick bra men jag tänkte likadant där - att det skulle värma ur. Så jag travade några varv åt båda hållen men det blev liksom inte bättre, snarare värre så jag hoppade av och gick lite med henne och sen tog jag in henne i stallet.
 
Jag tog av all utrustning och smörjde benet med arnika och sen lindade jag frambenen så det inte skulle svullna upp. När jag skulle ta ut henne i hagen så gick hon jätteilla... Så jag ställde henne i en liten grushage. Där jag släppte henne, där stod hon. Hon var inte så pigg och verkade ha ont... Så över natten fick hon ha lindorna på sig och gå i en liten gräshage med Fargo. Dagen efter tog jag av lindorna och kollade hur hon gick, inte bra. Några dagar fick hon vila och jag ryktade henne varje dag. Jag var borta lör-sön men mamma hade koll på henne. Hon var piggare men nickade och haltade fortfarande lite. Idag kom jag hem och när hon gick från hagen så gick hon bra. När hon snubblar så haltar hon några steg men sen är det bra igen.
 
Jag tog in henne i stallet och ryktade henne. Sen provade jag att longera henne då jag ville se hur hon travade. Vi började i högervarv i skritt och sen trav. I skritten såg det helt bra och i traven haltade hon bara ytterst lite. Sen tog jag vänstervarvet. Först skritt sen trav. Hon haltade lite i skritten och i traven såg det förj*vligt ut... Min stackars lilla prinsessa. Hon är inte svullen på benet och hon är pigg och social.
 
Det har gått en vecka och jag vet inte när det är dags att ringa veterinär? Om ni har tips så får ni MER än gärna kommentera! Kan det vara bara en sträckning tro?
 
Vill att hon ska bli bra nu <3
 

STUGAN - EKERÖ




ONLY YOU


:(




HELGEN

Det var kul att vara med Mathilda som vanligt! Vi spelade kort, cyklade till storsjön och badade, badade i poolen, kollade på film och pratade massor. En riktigt bra människa det där <3 Igår var mamma och jag på Hööks, köpte ett träns till Feeri som är såå fint! Red dressyr på banan igår och det gick bra. Idag galopperade vi på körslingan och GUD vad hon var pigg! Innan varje backe så började hon trippa, gå i sidled och studsa och sen när jag gjorde galoppfattning så känner man hur hon tar i med baken. Hon galopperade riktigt bra idag och ganska långsamt. Imorgon tror jag att jag ska longera henne så hon får galoppera på böjt spår. Sen ska vi till Smultronstället om det inte regnar.
 
Feeri i nya tränset <3
 
I torsdags när jag hoppade Fargo!
 
 

UPPDATERING & PLANER

Senaste dagarna har jag ridit Feeri och det har gått bra, hon var lite seg i början men nu har vi fått upp farten igen. Vädret har varit soligt och 30 grader varmt. Idag var vi och solade och badade på dagen och sen hade jag hoppträning på kvällen. Värmen tog kål på mig när jag red så jag gjorde några missar då mitt huvud inte hängde med i leken. Men Feeri sköter sig så bra och hoppar otroligt bra ändå! Sen kollade jag på de andra grupperna och efter det så hoppade jag Fargo lite. Han hoppade bra även om han är ringrostig för att han inte hoppat på ca 2 år. Men han hoppade iaf en oxer på 60-65 cm. Kan ladda upp bild från mobilen sen!
 
Imorgon blir det stallet på fm och rida ut på Feeri. Sen ska jag vara med Mathilda och sen sova hos henne. Vi ska bada i deras pool om det är fint väder (vilket det borde vara). Sen i helgen blir det stallet och inget speciellt. På måndag ska vi till Smultronstället tror jag, mums! Sen ons-fre är jag hästvakt åt min hopptränares hästar. Alltså ingen hoppträning nästa vecka :( Får hoppa lite på egen hand! Sen ska jag till stugan på landet i Stockholms skärgård till pappa och hans fru fre-mån. Sen fyller jag år på tisdagen och sen ska jag och syrran till gröna lund på lördagen tror jag! Så nu har lite koll på vad jag ska göra ett tag framöver ;)
 
Nu ska jag lägga mig och kolla på Lindsay Lohan!
 
Hoppvideon från idag borde vara uppladdad nu och ni får stå ut med att det inte ser så bra ut, JAG VET!

Hoppträning, Feeri 10/7

Det var otroligt varmt idag så jag gjorde några missar vilket resulterade i vägringar och volter...


WIENERBRÖD

Idag har vi käkat god lunch med efterrätt. Sen va vi i fritidsbaren och åt deras otroligt goda wienerbröd! Nu är vi i bilen på väg hem, åkte 17.40. Så hemma vid 00:00. Är så nöjd med resan och alla saker jag köpt! Imorgon får jag träffa FEERI ❤️❤️❤️ !!!! Nu ska jag kolla ut på vackra Skåne.




FALSTERBO

Va där mellan 12-17. Det var otroligt varmt, 30 grader måste det ha varit och de blåste ingenting. Solen brände hela dagen och brände mig ännu mer på bröstet och ansiktet... Vi kollade först på Agria lag sm som var spännande! Shit vilka fina hästar det var som hoppade idag och höga hinder! Sen gick vi och kollade i montrar och herregud vad många det fanns!! Säkert 50 st! Hur mycket grejer som helst. Men köpte ingenting då, åt vid tre och sen kollade vi igen på montrarna. Då köpte jag en hoppgjord till Feeri för endast 395 :- !! Såg andra som kostade mellan 899-2300! Så det va verkligen ett fynd. Även om vi inte hoppar jättehögt så är det ett bra skydd och Feeri brukar dra upp benen i magen iaf när vi hoppar. Hoppar ju iaf 70-80 cm nu. 

Sen kollade vi på 7-åringar när de hoppade, några ekipage och sen gick vi och köpte skitsnygga pannband innan vi åkte hemåt kl 17. Det fanns så himla mycket grejer att kolla på så han tyvärr inte se så mycket hoppning, men men. Är väldigt nöjd med dagen och det var coolt att ha varit där nu! Väldigt fint ställe! 

Så Feeri får hoppgjord, pannband, frambenskydd, hästgodis och pälsglans och flugspray när vi kommer hem!

Pannbandet är så bling bling! SNYGGT!




DAG 2-3

Igår solade vi ute i trädgården nån timme och sen åkte vi till havet i 2,5 timme. Det var underbart väder och såå skönt! Vi började med att bada och sen sola. Sen på kvällen kollade vi på hoppning och tog de lugnt. Idag mådde jag dåligt på fm så jag kollade på film och sen gick vi en sväng med hundarna och sen har jag kollat på Disney Channel (!!) älskar den kanalen men har inte den hemma. Sen har vi gått med hundarna och nu ska vi snart äta och sen kolla hoppning. Anledningen till att vi varit inne idag är för vi brände oss igår, det var sol och fint idag med! Såg Katy Perry's film på tv igår och den var riktigt bra! Såg även en dokumentär om Justin idag som var bra! 




Imorgon ska vi till FALSTERBO !!! 

KVÄLLEN

Maten var god och utsikten var fantastisk! Efter vi ätit va mamma och jag på stranden och kollade på havet, så vackert det är men satans kallt! Stod och skakade för det va så kallt :( vi svängde förbi en snabbis i Kåseberga också. Imorgon skulle det bli sol och 20-25 grader och jag hoppas innerligt att det stämmer! Då ska jag sola hela dagen :) annars vet jag inte vad vi hittar på... 

Nu ska jag kolla på Lindsay Lohan innan jag ska sova. God natt från Österlen :)





DAG 1

Idag har vi varit i lite olika affärer. Såg mycket fram emot Stallshoppen men blev lite besviken... Men det blev iaf välbehövliga frambenskydd till Feeri! Nu är vi påväg till en restaurang vid havet där vi ska äta skaldjursbuffé. 

Dagens köp




I BILEN

Är på väg till Skåne. På fm skrittade vi rundan runt i solen, mysigt var det! Sen pussade jag massor på Feeri och hon fick morötter <3 avslutar inlägget med bilder från idag. Måste spara batteri på telefonen. 

Får se hur tjock Feeri har blivit när vi kommit hem ;) 





HOPPNINGEN

Skrittade ut en kortis och sen jobbade jag henne i form i skritt och trav över bommar. Sen hoppade jag bommar - räcke några gånger. Feeri kändes lugn och fin! Sen la vi upp räcken och kollade avstånden mellan kombinationerna. Det ena var för långt och även därför det blev konstigt en gång på videon. Men sen blev det perfekt med 2 galoppsprång mellan på ena sidan och 1 galoppsprång mellan på andra sidan med oxern. Hoppade räckena några gånger (alla gånger är ej med på film) och det gick super! Sen hoppade jag räcke - oxer, först låg den på 50 cm. Sen höjde vi till 70 cm och det gick asbra så vi provade att höja lite till. Då blev det 80-90 cm. Första gången va jag lite nervös om Feeri skulle hoppa eller inte. Senast vi hoppade runt 80 cm så har hon vägrat hela tiden. Men nu har hon byggt upp sitt självförtroende så det va inga problem!
 
Så jag blev lite efter första gången och Feeri trassla in benen lite men sista gången gick så himla bra! Feeri bara flög över och det var jätteroligt! Jag är så stolt över henne och lycklig över att jag har precis henne och ingen annan <3 <3
 
sista språnget :D så fin!!
 
Imorgon på fm blir det en skrittur med mamma i skogen och säga hejdå till hästarna för några dagar...
 
 
 

Hoppning, Feeri 1/7-14

Hoppade 80-90 cm på oxern i slutet. Feeri var superduktig! Bästa häst <3


STALLET

Kom inte iväg till stallet förren strax innan tolv men är här nu! Vi har plockat fram hinder och hämtat hästarna. Just nu skrittar mamma fram Fargo ute och sen ska hon rida lite på banan. Feeri står i en grushage sålänge. När mamma är färdig så ska jag hämta Feeri och göra iordning henne och sen rida. 

Här är hindrena men börjar med bommar!



WELCOME JULY!

Igår red ju mamma Feeri, det gick bra men Feeri drog iväg lite så jag ville rida henne lite efter. Hon kändes väldigt stark direkt när jag hoppade upp men jag jobbade henne i skritt och trav några minuter och upptäckte även att hon var vääldigt pigg så vi tog galopp några långsidor vilket hon tyckte var skitkul! Ni såg ju även på filmen hur taggad hon var. Sen red jag Fargo, han jobbade på mycket i form och bråkade inte men han lyssnade inte riktigt på hjälperna. T.ex. när jag tryckte med vänster skänkel så hände ingenting eller så gick han åt fel håll. Han var även seg och inte framme för skänkeln. Men han jobbade väldigt mycket i form och det var ju positivt!
 
Idag var vi på Fabriken i Sparreholm och jag fick lite kläder och sen var vi även på en annan affär då vi skulle köpa saltsten till hästarna och dem hade jättemycket hästgrejer så det blev ett par blåa lindor till Feeri! Självklart så invigde jag lindorna direkt idag och det var snyggt, hade även vitt schabrak på vårat dressyrpass idag - stilrent och snyggt! Själva passet gick bra. Red på pelham idag då hon varit lite för stark ett tag. Blev ingen jätteskillnad men lite. Feeri jobbade i form i skritten, vi gjorde lite volter och öppnor (det är hon bra på!). Sen travade vi lugnt och fint och hon jobbade mest i form. Hon gjorde allt hon skulle idag och jag är nöjd. Vi skrittade hela körslingan som avskrittning också.
 
Dagens inköp! Visst är lindorna snygga?! Hade även piké tröjan när jag red idag, ursnygg!!
 
Imorgon ska jag och Feeri hoppa eftersom vi missar hoppträningen den här veckan så måste ju Feeri (och jag) få hoppa iaf! Dock blir det ej hoppning om det öser ned regn för banan blir för hal då. Men jag tänkte hoppa kombinationer. På ena långsidan ha ett räcke - ett galoppsprång - oxer. Och andra långsidan ha ett räcke - 2/3 galoppsprång - ett räcke. Baktanken är att träna galopp mellan hinder och kanske hoppa lite högre på oxern då hon hoppar bättre på oxrar. Det ska bli väldigt roligt och jag taggar redan nu :D Feeri är säkert också taggad! Klockan ringer 8.00 för att åka till stallet vid 9. När vi kommer hem från stallet så ska Elliot klippas och jag ska packa inför Skåne.
 
På onsdag blir det stallet på förmiddagen och uteritt! Sen åker vi till Skåne runt lunch. Kommer hem på måndag. Jag kommer sakna Feeri (och Fargo) så otroligt mycket :'( Men ska även bli kul att åka till Skåne. Vi ska åka till en hästaffär där så då får jag köpa något åt Feeri ;) Vi får gosa och pussas massor när vi kommer hem!
 
Nu måste jag sova så jag orkar imorgon! Idag (imorgon) är det 1 JULI :D Bästa månaden på året <3