UTERITT 2

Det blev en till uteritt idag! Lite längre den här gången. Tror vi red i ca 1 timme och 20 minuter. Det var kallt även fast jag hade mer kläder på mig idag men det funkade ju ändå. Bra träning för Feeri med lite miljöträning och gå på olika underlag och komma bort från banan. Det är så härligt att rida ut tycker jag och hästarna älskar det så jag ska försöka att rida ut så mycket det bara går i vinter! Feeri frustade mycket idag också och verkade väldigt nöjd så det känns bra. 
 
Annars har jag inte gjort så mycket i helgen. Klippt Elliot, tagit det lugnt och så. Tränade idag! Nu är det dags att lägga sig i sängen och läsa :) Vi får se hur mycket jag hinner skriva i veckan för jag har 2 st jobbiga skoluppgifter som ska in senast fredag så måste tyvärr göra klart dem i veckan...
 
Bilder från uteritterna!
 

UTERITT

Blev en uteritt idag med Johanna och Bellman. Vi skrittade rundan runt i kylan men det var mysigt! Imorgon kanske det blir en till skrittrunda men lite längre. Fick sätta i brodd idag eftersom marken är frusen och det är is på vissa ställen. Det är så skönt med helg måste jag säga! Nu ska jag lägga mig så vi hörs säkert imorgon.
 
Johanna tog en selfie när vi red :)
 

VILL HA SOMMAR

 
Saknar sommaren. Värme och bra ridbanor... Båda banorna var nämligen frysta idag så kunde inte göra någonting med hästarna :( Det har varit sviiinkallt idag!

VÅGA SLÄPPA TAGET

På fm red vi dressyr i ca 1 timme och jag red samma häst som förra gången. Det gick inte lika bra idag men det gick inte dåligt heller. Men det gick mer uppåt än framåt. Men det gick ganska bra ett tag! På em löshoppade vi 3 st hästar och det var intressant. Sen började vi planera en julshow som vi ska ha om ca 1 månad och det kommer bli riktigt bra tror jag! Ikväll i stallet så var hästarna inne när vi kom dit för det har ju varit riktigt tråkigt väder hela dagen, regn. Så vi fixade bara boxarna och borstade hästarna så behövde de inte gå ut i regnet mer idag. En sak som har varit roligt idag är att Danny Saucedo har släppt sitt nya album som är sjuuukt bra! Lyssna på det om ni inte redan gjort det :)
 
Imorgon är det praktik och sen är det äntligen HELG!! Sjuuukt trött är jag så behöver vila upp mig lite. Sovdags nu också.
 

INTE EN LUGN STUND

Skolan gick ganska segt idag. Fick inte så mycket gjort. När jag kom hem från skolan så lagade jag mat och så åt vi innan vi åkte till stallet. Kom till stallet efter kl 18... Fixade boxarna först och sen red jag Feeri. Det gick ganska bra. Hon var mjukare i högersidan i skritten idag. I traven jobbade jag med lite övergångar och det gick bra i vänstervarv men när man kommer till höger så tycker hon det är jobbigt och protesterar. Det gick lite bättre i slutet iaf. Kom hem från stallet vid 21 och då gick vi en sväng med hundarna och sen har jag diskat och nu ska jag lägga mig och läsa. Stressig dag som gått i ett enda sen imorse... Imorgon är det ridning och löshoppning (tror jag) på skogslotten! 
 
Selfie från idag! 
 

LEDIG TISDAG

Jag skulle ju åkt till skolan på fm men jag behövde ju faktiskt inte och jag orkade inte så jag struntade i det! Tog en lång sovmorgon istället. Sen åkte vi till stallet på em. Fixade först boxarna och sen red jag Feeri. Det regnade inte när jag skulle börja rida men när jag ridit i typ 2 min så börjar det spöregna och spöregnar hela ca 30 minuter som jag rider. Så himla typiskt. Jag blev super blöt och Feeri med men vi jobbade på i skritt och trav ändå. Det blev som ett litet joggingpass idag. Sen ikväll så har jag tränat, ätit och duschat. Ska snart förflytta mig från soffan till sängen. Imorgon är det skola 8.30-16. 
 
 

COVER

 

23:39

Igår blev det promenad/backträning för hästarna. Vi gick ett varv runt körslingan och sen borstade jag Feeri. Idag när vi skulle till stallet så började det såklart att regna och va trist väder så hästarna fick vila. Så imorgon måste Feeri jobba igen. Vi får se om det blir ridning eller tömkörning. Idag har jag varit ledig så jag har inte åstadkommit så mycket. Jag är ledig imorgon med men jag ska faktiskt till skolan på fm ändå. Jag behöver hjälp med en historia-uppgift. Men kommer hem till lunch! Så blir det stallet på kvällen som vanligt.
 
Visst är det härligt när man kommer ihåg gamla låtar och artister som man brukade lyssna på? Man kommer ihåg massor av minnen, både bra och dåliga. Just nu sitter jag och lyssnar på Kylie Minogue som jag älskade förut! 
 
 
 

PURPOSE

 

14 NOVEMBER

Det blev stallet i 5 timmar idag. Först var det hovslagaren och under tiden som han skodde så fixade vi boxarna. Sen red jag Feeri. Hon var så taggad och pigg så fick jobba ett tag för att hon skulle lugna ned sig och jobba rätt. I slutet gick hon fint i traven och lyssnade på mig. Efteråt så var hon helt svettig och skitig så jag fick spola av henne lite. Sen rullade hon sig i hagen när hon kom ut. Sen tömkörde jag Fargo och han brukar bli stressad och dumma sig men han var så duktig idag! Jobbade i form i skritt och trav så fint så. Sen fick de gå ut i sin stooora hage. De verkade nöjda och glada.
 
Vaknade idag av att det hade hänt något hemskt i Paris. Terroristattack. Jag känner bara att jag är helt tom på ord. Jag vet inte vad jag ska säga. Hur kan man vilja döda andra människor? Döda av sin egen art? Oskyldiga människor. Det är helt ofattbart och jag gråter inombords. Det är så hemskt. Det kan hända vart som helt, när som helst. Ska man behöva gå runt och vara rädd hela tiden? Jag bara väntar på att det ska hända i Sverige.
 
#PrayForParis ♥

FREDAG DEN 13:E

Vaknade och var väldigt stel i nacken idag, kunde knappt vrida huvudet åt höger. Har fortfarande ont men det är bättre. Det gick bra på nya APL-platsen och jag tror att jag kommer att trivas bra! Blev en lugn dag för hästarna var nyligen vaccinerade så de skulle vila. Kom till "vårt" stall vid kl 17 och fixade bara boxarna och tog in dem för det var så himla tråkigt väder. Skönt att komma hem tidigt en fredag också. Imorgon kommer hovslagaren så de ska få nya skor o så ska jag rida Feeri! På kvällen ska jag till pappa.
 
Jag har fått typ en infektion i naveln (igen) så det gör ont att böja sig och så... Så jobbigt :( Hoppas det läker snart. 
 
 

2 RIDNA, 2 TÖMKÖRDA

Hästar hela dagen idag. Började med ett dressyrpass på 1,5 timme på skogslotten. Jag red en häst som jag inte har ridit förut. Ganska spänd och lite uppstressad häst som är högrest. I början försökte jag förstå mig på henne och efter ett tag så gick det riktigt bra och i slutet gick hon som en klocka i låg, stadig form och hon var verkligen fin då. Det var en rolig häst som påminner lite om att rida Feeri så det är en häst som passar mig! Både jag och hästen var väldigt svettiga efteråt. Sen på em tömkörde vi i säkert 1 timme. Jag fick en d-ponny som jag tror inte blivit tömkörd förut. Den var duktig men den reste sig och stod rakt upp några gånger... Men det gick bra! Vi körde i alla gångarter. 
 
Sen i stallet hemma så tömkörde jag Feeri. Med annorlunda inspänning idag och det gick bra. Körde i skritt och trav, mest travjobb idag och Feeri frustade och verkade nöjd. Körde henne i ca 30 min. Sen, till sist, så red jag Fargo. Han var fin i skritten och i traven efter ett tag när han börjat slappna av. Sen tog jag en skrittpaus och sen skulle jag träna övergångar. Fargo blev irriterad på mig och ville bara galoppera. Det fick han inte för mig så vi avslutade passet med ett fint luftsprång! Red honom i ca 40 min. Utöver detta så har jag mockat 4 boxar också. Känner mig ganska trött i kroppen nu och speciellt mina ben, de värker...
 
Imorgon är det ny APL-plats igen. På fredagen den 13:e dessutom... Men jag hoppas att det går bra och att det är kul! 
 
 
 
 
 
 
 

3,5 ÅRS-DAG

Tänkte bara kika in här en snabbis. Jag överlevde den långa dagen! Och på tåget hem så var det proppfullt så det va mysigt... Åkte till stallet, fixade boxarna och tog in hästarna. Pussade på Feeri. Vi har våran 3,5 års-dag idag! Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla lite serier innan jag sover, SKA sova tidigt idag. Känner mig som en zombie just nu... Imorgon är det skogslotten och ridning där. Snart är det helg och sen studiedagar mån-tis! Måste dock plugga en del...godnatt.
 
♥♥♥♥♥
 

FEERI....

Igår tömkörde jag Feeri och det gick jättebra. Idag red jag. I skritten var hon superfin i båda varv. Jag red på insidan först och det va typ likadant underlag som på framsidan där jag brukar rida men det gick INTE att trava där... Feeri bara dummade sig och gjorde massa konster, jag blir så irriterad på henne. Nu kan det faktiskt inte vara underlagets fel heller för det var nästan exakt som på framsidan. Det måste vara hon som har fått för sig något i huvudet... Iaf, eftersom det inte gick så gick vi till framsidan och travade istället. Tror ni hon gör nåt då? NEJ. DÅ travar hon på som vanligt i form... Men jääävlar vad stel hon var i högersidan i traven. Gick inte ens att ställa henne åt höger för då flyttade hon med hela kroppen som en stel pinne typ. Så stel har hon inte varit på länge men vi får jobba med det... 
 
Imorgon ska Feeri få vilodag. Jag behöver komma hem tidigare också för jag är såå trött just nu. Somnade på lektionen idag igen... Oups. Åhh, jag går till fyra imorgon också :( Kul.
 
Nu ska jag lägga mig så godnatt!
 
 

ÄRLIGT INLÄGG

Jag har tänkt skriva det här inlägget ganska länge men jag har inte riktigt vetat hur jag ska formulera mig. Det vet jag inte nu heller men ni kanske förstår mig ändå. Jag kommer att vara helt ärlig och förklara hur jag tänker och känner.
 
Sommaren för fyra år sedan var ganska tuff för mig. Det man kom fram till då var att jag var deprimerad, mycket. Vissa vet nog inte vad det innebär men för mig var det att jag liksom stängde av och var inte riktigt kontaktbar. Jag hade det även jobbigt med mobbning och jag hade inte direkt några vänner. Jag var ganska ensam och det gjorde inte heller saken bättre. Enda sen dess så har jag känt mig ganska ensam. Jag umgås inte med så många för jag har svårt att släppa in människor i mitt liv. Jag har svårt att lita på andra och stöter hellre bort dem. Det gör jag som en försvars-grej tror jag för att jag är rädd att det ska bli som det var förut.
 
Jag tycker att det är jobbigt att vara social och umgås med andra för jag tycker att jag aldrig riktigt passar in och jag utgår alltid ifrån att jag kommer göra något fel eller att någon kommer att säga något som gör mig ledsen. Efter det här så har jag blivit väldigt sårbar känner jag mig. Jag har inte så mycket "skinn på näsan" längre och jag tar väldigt lätt illa upp för saker som jag inte ens borde ta illa upp för. Jag känner mig väldigt svag. Jag vågar inte prova nya saker för jag är alltid livrädd för att göra fel. Jag håller mig till min "comfort-zon" där jag vet vad som gäller. Jag är livrädd för att åka till nya ställen själv eller för att träffa nya personer för jag är rädd att de inte ska gilla mig. 
 
Det känns alltid som att jag håller tillbaka mig själv och även hindrar mig själv. Helst av allt vill jag bara passa in och att alla ska acceptera mig. Jag vill inte synas och höras. Jag vill bara vara en i mängden. Jag tycker det är så svårt och jobbigt. Jag har alltid känt mig utanför. Och jag hatar att känna mig så sårbar. 
 
 

FEERI IDAG

Idag blev det som sagt uteritt med Johanna och mamma. Det gick bra och det var riktigt mysigt för det var så soligt och fint väder. Vi skrittade en runda på ca 45 min och Feeri frustade och verkade nöjd. Sen var det stallmöte och sen kom equiterapeuten/massören eller vad hon kallar sig själv. Hon kände igenom Feeri och sa att hon hade snett bäcken som hon haft flera gånger förut. Så där ska jag massera på vänstersida och även trycka på 2 punkter. Sen var hon öm på högersidan av manken typ så kan va därför hon är svår att ställa höger. 
 
Nu ska jag kolla några avsnitt av Grey's innan det är sovdags.
 
 
 

HOPPNING MM

Igår red jag dressyr på Feeri. I början så ville hon inte alls trava normalt i högervarv men efter en stund så gick det bra. Annars så var hon duktig och lydig. Igår kväll så var jag hos Matilda och så sov jag där. Blev hemskjutsad vid 7.30. På fm tvättade jag i tvättstugan och kollade några avsnitt av "Grey's Anatomy" innan vi åkte till stallet. I stallet så fixade vi boxarna och sen rakade jag Fargo där vi redan har rakat honom en gång + halva huvudet. Så nu ser han ut som en riktig sporthäst ;) Sen rakade vi Feeri och det syntes den här gången och hon stod helt stilla. Jag rakade halsen, skägget (undersidan av huvudet) och under magen. Sen hoppade jag henne för första gången på ca 1,5 månad och det gick faktiskt över förväntan! Hon var mega pigg men inte så hon sparkade faktiskt, vilket var bra. Hon skötte sig riktigt bra men ibland blir hon lite för till sig så då måste man säga till henne men sen går det bra igen.
 
Hoppade en tvåkombination idag och det gick toppen. I slutet hoppade jag kryss-räcke och det låg på 65 cm. Inga problem alls för Feeri. Man kan inte ha för lågt för då slarvhoppar hon bara. Men ville inte höja högre idag eftersom det var längesen hon hoppade. Hon var så till sig och tycker det är så kul så hon var heeelt dyngblöt efteråt av svett (även fast vi rakat henne lite innan). Så jag var tvungen att spola av henne lite. Tänk om hon inte hade varit rakad alls, då hade det droppat om henne... Sen när hästarna fick gå ut i hagen så var de så nöjda så :) 
 
Imorgon ska jag rida ut med Johanna innan stallmötet och innan equiterapeuten kommer till Feeri. Det ska bli spännande att se vad hon säger! 
 
Hon var såå lycklig idag!! ♥ 

2015


FEERI & BELLMAN x2

Igår red jag ju Feeri och Bellman. Feeri var duktig igen och gick fint i skritt och trav. Jag hade även sporrar och det gick också bra! Hon brukar bli lite stirrig i traven annars men det gick bra. Ville ha henne lite känsligare för skänkeln så därför jag hade dem. Gjorde även en del skänkelvikningar och det gick bra. Sen red jag Bellman och det var lite dåligt med energi hos honom men det brukar det vara så man får jobba lite extra hårt. Han var ganska mjuk iaf i vänster. Höger var lite svårare men jag försökte jobba igenom den ändå. Han är lite extra stel eftersom han var med i en bilolycka för några månader sen och transporten voltade och han flög ur... Men har mår bra nu! 
 
Idag gick mamma rundan runt med båda hästarna medans jag var i skolan så Feeri fick gå ut lite i skogen idag och de tror jag att hon uppskattade. Jag red Bellman igen på kvällen. Idag var han mjukare i båda sidorna och var inte direkt några problem med högerställningen. Gick galant att göra skänkelvikningar åt båda håll i skritt och trav också. Det är bara energin som fattas för då skulle det va perfekt! 
 
Den här dagen har varit så lång och seg. Åkte hemifrån 7.10 imorse och kom hem 17.20 och så var både tåget dit och hem försenade... Så hade jag 2 st superlånga lektioner i skolan. Tror tom att jag råkade somna lite på den ena, HAHA. Imorgon har vi hoppning på Skogslotten... Det känns lite sådär men jag hoppas att det kommer gå bra! Sen på fredag har jag APL men det är fortfarande lite oklart var för jag var tvungen att byta... I helgen kommer jag typ ligga däckad i sängen hela helgen känns det som. Är så trött! Men jag tänkte hoppa Feeri på lördag. Hon som inte hoppat på typ 1,5 månad nu... Så hon kommer va helt crazy :) Men det ska bli kul! Det är alltid kul att hoppa Feeri :D På söndag kommer det en tjej som ska kolla igenom hela Feeri om hon är sne någonstans eller har muskelinflammationer osv. Det känns riktigt bra att någon ska gå igenom henne! Så är det stallmöte på söndag också så blir nog inte så mycket "ligga i sängen" tyvärr :( 
 
Bellman igår :)
 
 

GÅRDAGENS PASS MED BÅDA HÄSTARNA

Igår red jag båda hästarna. Först red jag Feeri och hon var såå duktig! Hon gick i bra form typ 95% av hela passet och hon var så fin. I traven gjorde vi skänkelvikningar och hon gjorde det helt klockrent, likaså i skritten men det brukar hon göra. Hon trivs verkligen bra med pelhamet och det känns som att hon tycker att det känns stabilt och tryggt och jag håller verkligen inte hårt i henne. Jag håller bara ett lätt stöd i handen hela tiden. Hon skötte sig verkligen bra och hon hade ju vilat 2 dagar innan också men det märktes inte ens. Duktiga häst <3
 
Sen red jag Fargo direkt efter och det var lite mer mer jobb med honom. Han bråkade litegrann och var lite tjurig men sen kom vi förbi det och i slutet slappnade han av och gick så bra! Men han fick jobba ett tag för att komma dit. Jag red lite längre tid än vad jag brukar med honom men ibland måste man ju pressa honom lite längre för att han ska få upp konditionen osv. Han var helt genomsvettig efteråt och vi måste verkligen raka honom igen, typ i helgen för hans päls har växt ut ganska mycket igen och han svettas ju så lätt också. Måste bara hitta en maskin att låna först.
 
Men jag är verkligen nöjd med båda hästarna igår och de jobbade på väldigt bra. Jag pressade även Feeri lite mer och travade mer så hon blev faktiskt lite svettig vilket hon nästan aldrig blir. Efter stallet igår så firade vi mamma eftersom hon fyllde år igår så det blev god mat och tårta! Det var trevligt och det blev en del skratt också. Dock gick jag och la mig liiite för sent... Men, men, så är det ibland. Idag ska jag rida Feeri och så ska jag rida Bellman idag och imorgon, fjordhingsten. Det ska bli roligt också för det var länge sen sist.
 
Finaste hästarna ♥♥♥ 
 

USCH

Hade ingen rolig natt... Mådde så sjukt illa så jag kunde inte sova. Kallsvettades och var helt blek... Jag är så jävla rädd för att kräkas också så jag håller det inne så länge det bara går. Och jag har inte kräkts! Somnade någon gång efter 5... Har varit i stallet och fixat boxarna och hälsat på hästarna. Jag skulle ha ridit Feeri men jag kände mig inte "fit for fight" så hon fick vila vilket inte känns bra... Jag är hemma nu och kommer va själv hela dagen så jag ska bara ta det lugnt. Har ätit lite soppa men det känns fortfarande inte 100 i kroppen...
 
                Älskling ♥♥♥