FINA HÄSTAR

Red båda hästarna idag och skriver bara lite kort då klockan tickar iväg som vanligt... Började med Feeri och det nya bettet. Skrittade först på insidan för att variera underlaget lite och hon hade lite ryck, sen gick vi till den vanliga banan jag brukar rida henne på. Då krävde jag lite mer av henne och då blev hon riktigt fin och bettet kändes väldigt bra men ska prova det fler gånger innan utvärdering. Sen red jag Fargo på framsidan. I skritten var han riktigt fin och stundvis i traven också. Men hans trav är så sjukt svår så det är som det är. Sen var han dum i ett hörn när jag skulle trava så han sparkade bakut och sköt rygg 2 gånger så jag lyfte rejält ur sadeln, men ingen tårta denna gång ;) Men sen kunde jag trava i hörnet efter lite bråk! Men jag är nöjd med båda hästarna :)
 
Imorgon ska jag nog tömköra Feeri och kanske Fargo. Först måste jag klara ett matteprov i skolan..
 
♥♥♥
 

VIDEO - HOPPNING SAPHIRE

 

HOPPNING + NYTT BETT

Jag är riktigt nöjd med dagens hoppning på åby och jag fick rida Saphire. Det var roligt! Jag ska ladda upp video så ni kan få se :) På kvällen var det stallet som vanligt, fixade boxen och borstade Feeri (som var blöt). När jag var ute och mockade hagen så visade hon tydligt att hon ville gå in då hon stod och krafsade och sparkade med bak.. Så söt. Hon vilade som sagt idag men imorgon ska jag rida! Då ska jag prova ett nytt bett som vi har köpt också och jag hoppas och tror att det kan bli riktigt bra. Vi får se helt enkelt. Men först är det skola imorgon, sen stallet. 
 
Nya bettet
Eggbett Tredelat Gold Medal®
 
 

FRE, LÖR & SÖN

I fredags var det praktik som vanligt. Sen tömkörde jag Feeri och longerade Fargo och det gick bra. Feeri körde jag i skritt och lite trav och hon skötte sig bra. Longerade Fargo i alla gångarter och han var lite övertaggad men det gick bra. I lördags red mamma och jag runt körslingan med båda hästarna. Jag tog pelhamstång på Feeri fall hon skulle bli väldigt stark. Jag har ridit henne på det förut och då har det gått bra men nu tyckte hon det var för skarpt så jag fick rida på lite halvlånga tyglar hela vägen men det gick väldigt bra ändå! Hon blev inte rädd för nåt och hon exploderade inte eller något. Det enda hon gjorde var att trippa lite men det gjorde inget. Sen red jag bara några varv på banan för att känna på formen lite och det kändes bra! Igår kväll var jag tvungen att skicka in en uppgift så jag skrev klart den på 6 sidor igår.. 
 
Idag har det regnat heeela dagen... Vi kom till stallet vid halv elva och jag skulle rida båda hästarna innan hovslagaren skulle komma halv ett. Jag började med att ta in Feeri och hon skakade för att hon frös :( Hon va själv i stallet uppbunden och hon kunde inte stå stilla... Hon bajsade massa gånger för att hon var stressad och så tänkte hon ställa sig flera gånger så mamma var tvungen att stå vid henne hela tiden... Sen gick jag med henne några varv på banan innan jag skulle hoppa upp och redan då sparkade hon med bak och höll på. + att det blåste och spöregnade... Hon kunde knappt stå still när jag hoppade upp men jag kom upp iaf och sen fick mamma leda henne när jag red några varv för jag trodde hon skulle ställa sig flera gånger så som hon höll på. Hon var lugnare efter att jag ridit. Då fick hon stå inne med fleecetäcke och äta. 
 
Så hämtade jag Fargo och gjorde iordning honom och sen gick jag några varv med honom innan jag skulle hoppa upp och han var också spänd och så... Så jag tänkte att det här kommer ju inte gå bra. Jag hoppade upp och sen gick mamma med i början men han var snäll så jag red ett skrittpass idag. Lite volter och skänkelvikningar och han var riktigt fin i formen och så även fast det regnade och var kallt. Så Fargo var duktig iaf! Jag hade tänkt trava mycket idag men pga av vädret och så så får vi göra det en annan dag men det är alltid bra att träna skritten också! Sen kom hovslagaren och Feeri blev av med brodd och snösulor äntligen! Hästarna fick stå inne resten av dagen sen för det kändes onödigt att släppa ut dem i regnet när dem precis torkat och blöta ned ett till täcke.
 
Ikväll ska jag äntligen bara få ta det lugnt och göra ingenting! Ska nog kolla en del avsnitt av The Hills och kanske nån film. Hoppas det är mat om en stund också. Imorgon är det hoppning på Åby som gäller och jag hoppas att jag får rida Saphire. Hon är så rolig att hoppa för hon är så pigg och bara drar sig mot hindrena :) Hoppas det går bra iaf!
Sen blir det stallet på kvällen och hästarna ska få vila så vi ska bara göra boxarna.
 
Feeri igår <3 Hon är så himla snygg!
 
 

I NEED TO SLEEP

Gäsp.. Denna dag har varit lååång och jobbig... Genomfört ett beep-test och skrivit ett prov bl.a. Hann iaf hem till 16 tack och lov! Kom till stallet vid 17.30 och fixade boxarna och tog bara in hästarna idag. Det va så jävla kallt och blåste storm och Feeri var ren så behövde inte borsta henne. Tänkte att hon kunde få vila idag eftersom hon var så duktig igår och jag tänkte att hon kunde ta det ganska lugnt några dagar. Imorgon ska hon få göra något, tömkörning kanske? Fargo ska också göra nåt... I helgen måste det tyvärr bli lite pluggning igen :(
 
Känner mig helt slutkörd både fysiskt och psykiskt idag.. Känns som jag behöver sova tills på måndag typ... Seriöst så orkar jag nästan inte hålla ögonen öppna. Så skickade jag just ett lite "risky" mail så nu blev jag nervös över vad hen kommer att svara... 
 
Nä men nu ska jag nog lägga mig innan jag somnar i soffan...
 
TBT 2011 när jag fick gamla Bettan
 

SÅ FIN

Måste bara skriva att Feeri var en DRÖM att rida idag! Jag skrittade i ca 20 minuter. Började med halvlång tygel och redan då går hon i låg form och sedan kortade jag upp tygeln och fick en lite högre form och så håller hon formen hela tiden. Drar upp huvudet ibland för att hon inte riktigt orkar men sååå fin verkligen! Gjorde stora volter, serpentiner och skänkelvikning för första gången sen jag satte igång henne och hon flyttar KLOCKRENT! Alltså hon var verkligen så fin idag! Idag är hon värd miljoner ♥♥
 
 

DET SOM ÄR GJORT OCH DET SOM SKA GÖRAS

Vet inte riktigt vad jag ska börja med.. Feeri har vilat sen i torsdags för hon har blivit vaccinerad så det blir kul att rida henne nu i veckan... I fredags red jag ut Fargo en liten sväng, själv! Och det gick toppen :) I helgen har jag varit hos pappa en sväng, pluggat, varit i stallet och kollat på valparna. Även klippt av några centimeter av håret då det tyvärr va så slitet så det höll på att gå av... Idag red vi dressyr på Åby och jag red Saphire. Det var kul och gick bra, speciellt när vi ökade och minskade galoppen. Efter det så åkte mamma, Matilda och jag till Hööks, XXL (nånting..), Djurmagasinet och Biltema. Feeri fick 3 st nya höpåsar från Biltema och en ny ryktväska från XXL som är rosa och svart i märket Jacson! På vägen hem från Norrköping blev jag avsläppt i stallet så jag fixade båda boxarna och sen kom mamma så tog vi in dem och borstade dem. Ikväll skulle jag ha pluggat men jag är så trött och det gör ont i bröstet när jag andas :( Så jag ska gå och lägga mig nu istället. 
 
Kommer ha fullt upp nu de närmaste dagarna så räkna inte med bloggning... Men ska tömköra Feeri imorgon så får vi se hur det går! Wish me luck ;)
 
Här är nya snygga ryktväskan!
Har ni hört denna vackra låt? 

ME


ÄRLIGT

Jag tror tyvärr att bloggen kan bli lite lidande de kommande 2 veckorna. Jag har så mycket saker i skolan som ska lämnas in och göras och jag är så stressad över det. Hela min helg kommer gå till att skriva uppgifter, inte inte dugg kul men det måste göras nu. Jag har verkligen försökt att undvika det men nu går det inte längre, tyvärr. Jag tycker verkligen att det är kul att blogga och jag vill blogga om hästarnas träning såklart men vi får se hur mycket jag hinner och orkar helt enkelt. 
 
Jag har nu även insett att jag inte längre kan undvika mina problem utan jag måste ta tag i dem och inte bara strunta i dem hela tiden. Låtsas som att allt är bra när jag vet innerst inne att det inte är det. Det känns som att jag har ljugit för mig själv under en väldigt lång tid men jag orkar inte det längre. Jag har bara försökt att dölja det. Jag måste försöka ta tag i saker nu och jag hoppas att det kan bli lättare i framtiden. Det är inte meningen att ni ska fatta vad detta handlar om och ta inte bara för givet att ni vet vad det handlar om nu för det tror jag inte att ni vet. Det kanske inte är det som ni tror är uppenbart!
 
Vi hörs när vi hörs och önska mig lycka till för det kan jag behöva..
 

Insurgent var väldigt bra och spännande! Längtar till nästa film kommer på bio :)

SVAR PÅ FRÅGOR + ANNAT

Snyggingar! <3 Vad har de för stam ? (BÅDA)
 
Visst är dem! :) Sandvångens Feeri (den svarta) e. Meadow Road u. Trofe Brodda. Fargo Exclusive (den bruna) e. Sugercane Hanover u. Lady Exclusive.
 
Jag har väl ingen fråga direkt men du kan svara på den om du vill. Jag undrar om du kanske bara skulle skritta din häst bara kanske fem minuter per dag för att hon ska lära sig att vara lugn. Och när hon skrittar utan krav så klappa henne och säg bra om hon är lugn. Det kanske inte kommer kunna gå att trava eller galoppera direkt efter att hon varit halt och stått så länge. Börja försiktigt och jag förstår att hon är pigg men om du vill prova bara skritta inga korta tyglar ingen skänkel bara låt henne sträcka på halsen. Annars prova hoppa upp skritta ett varv, hoppa av, gå ett varv, hoppa upp, och skritta ett varv. Det är kanske inte någon rolig ridning men det kan hjälpa. Sedan kan du lägga in galopp och trav men till en början när hon är så här måste du få henne lugn och traven och galoppen får man ta sen. Jag vet ju som sagt inte vad du provat och jag känner inte din häst men hoppas det löser sig för er båda. :)
 
 
Hmm, vet inte riktigt hur jag ska svara på denna.. Feeri är väldigt speciell. Och självklart börjar jag ju inte med att trava och galoppera när hon stått i ca 7,5 månad. Hon har alltid varit pigg att rida och ibland går det inte att skritta på långa tyglar, så har det alltid varit. Men nu när jag har satt igång henne så har hon varit mer eller mindre pigg olika dagar. Vissa dagar går det att skritta på långa tyglar och rida "normalt" och vissa dagar har det gått mer uppåt än framåt. Det går aldrig att få henne helt lugn varje gång man ska rida henne så det är något man får acceptera helt enkelt. Men självklart så försöker jag ju få henne lugn när hon är väldigt pigg och jag skrittar nästan bara och korta stunder. Har endast travat något varv. 
 

Idag red jag Feeri och hon var faktiskt ganska så lugn. Det gick att skritta på långa tyglar men hon går väldigt snabbt. Sen gick det bra att rida med korta tyglar också och hon ryckte inte så mycket med huvudet. Travade något varv åt båda hållen och det gick också bra. Hon sparkade någon gång och spände upp rumpan lite. Men hon var ändå lugn och tänkte inte dra iväg! Så hon var duktig idag :) Imorgon får hon gå en liten promenad.
 
 

TUESDAY

Idag fick båda hästarna gå runt körslingan och så borstade jag Feeri såklart. Fixade boxen och tog in alla hästarna. Imorgon ska jag försöka rida Feeri och se hur det går, hoppas det går bra! Vi kollade på valparna idag igen och alltså jag dör så söta dem är!! Dem har börjat gå nu också och kan nästan springa lite.
 
Jag måste bara skriva att jag är så jävla trött på skolan just nu och det är SÅ tråkigt! + att vi bara får mer och mer inlämningsuppgifter, prov osv heeeela tiden... Ska det va såhär enda fram till sommarlovet eller? Då dör jag på riktigt. Jag hinner inte plugga i veckorna så det är ju kul att plugga på helgen när man ska få va ledig! :@ Våran skola har verkligen sämst planering ever för alla uppgifter kommer samtidigt och sen är det en period som man inte har nåt och sen kommer allt på en gång... Dö av stress då... ARG
 
Huuuur söt är hon inte?!
 
 

SUPER-HÄSTAR

Idag gick jag runt stallet med Feeri. Det gick bra att gå ifrån stallet men när vi sen skulle "vända mot" stallet så gick det lite sådär... Hon började direkt att trava i sidled och sen frustade hon som att hon var livrädd för något men det fanns ingenting där... Så gick hon hela vägen tillbaka så det va ju kul.. Glad att jag hade kedjegrimskaft! Sen red jag Fargo på innerbanan. Först var han jättespänd och rädd för allt, sen började han bråka massor och sen blev han jättefin! Han gick i bra form och han travade jättebra. Han gick i form hela tiden och jag kunde bara hålla mjukt i tyglarna och han var så avslappnad. Jag travade på åttvolt och jag behövde bara ta liite i innertygeln så ställde han sig och höll sig där. Det var en cool känsla :) Han gick från att vara super spänd till väldigt avslappnad!
 
Ikväll har jag ätit och duschat och nu vet jag inte vad jag ska göra... Har kollat klart alla PLL avsnitt igen... kanske ska kolla på TVD? Imorgon är det en super tråkig dag i skolan och sen stallet. Vet inte vad jag ska göra med Feeri imorgon... Kanske ska börja kalla henne Ferrari istället? :p
 
Fargo med stubbman.. 
 

LÄNGTAR TILL SOMMAR


LUGNARE FEERI

Idag gick det faktiskt bättre att rida Feeri. Jag bytte bett från 3-delat till stång. Först gick vi runt stallet och jag ledde Feeri och sen när vi kom tillbaka till banan så hoppade jag upp. Skrittade på lite längre tyglar först och sen lite kortare. Hon lyssnar bra men är väldigt pigg och började småtrava ibland. Och så rycker hon och kastar mycket med huvudet så man kan nästan tro att hon har tix ;) Provade även att rida i min nya sadelgjord och det funkade toppen! Smörjde nya gjorden, hoppgjorden och sadeln idag också. 
 
Imorgon får nog Feeri gå en promenad tror jag. Jag är ju ledig men åker till stallet på kvällen som vanligt. På dagen måste jag tyvärr plugga :( Nu ska Molly och jag kolla på "Fifty shades of Grey" (igen) som äntligen kommit ut på swefilm! Juste, på torsdag ska jag på bio och kolla på "Insurgent". Det ska bli kul, jag gillade verkligen första filmen! + att man får se Four igen *snygg*
 
Har bara fått 1 kommentar till frågestunden.. Kom igen nu och fråga vad som helst! HÄR
 
Nya gjorden!
 

JAG RIDER FARGO - VIDEO

 

TRÄNING GER FÄRDIGHET

Igår longerade jag Fargo och det gick bra! Han var ganska lugn och så, fick några ryck ibland men det är okej. Han var faktiskt väldigt fin i traven och galoppen. Jag red Feeri och jösses asså.. Igår var hon verkligen som en tickande bomb! Jag började att rida med gramantygel men tog sedan bort den för att se om det blev bättre. Det hjälpte inte. Hon bara trippade, slängde rumpan åt sidan, galopperade i sidled (!), ställde sig lite lågt och sparkade bakut när jag travade vääldigt högt en gång... Vad jag än gjorde så blev det inte bättre. När jag längde på tygeln så började hon trippa/trava och det var då hon sparkade så jag lyfte ur sadeln... Inte så kul att rida henne igår... Men jag hoppade av och så gick vi runt stallet. 
 
Idag red jag Fargo i alla gångarter. Han var väldigt duktig! Galopperade ganska många långsidor och även en kortsida. I vänstervarv så fattar han tyvärr bara höger galopp så han galopperar i förvänd galopp. Så i förvänd galopp galopperade jag en kortsida och då försöker han byta till rätt galopp och lyckas fram men inte bak så han började trava istället. Men han var duktig som försökte byta galopp! Jag visste inte ens att han kunde det... Men han galopperar i vänster galopp när man longerar så han kan det iaf. Han var väldigt svettig efteråt. Men det var soligt också så det bidrog nog lite. När jag hade ridit honom så hämtade jag Feeri och så gick vi med hästarna runt körslingan. Feeri fick gå utan täcke och även va ute några timmar utan. Men hon är ju svart så hon blir varm i solen och hon verkade tycka att det var skönt! Borstade även henne lös i hagen och det gick bra :)
 
Idag hade vi stallmöte också. Efter det så fixade vi boxarna. Har även myst med Elliots 2 valpar idag som är såå söta! Dem är ca 3 veckor gamla. Matilda ska ha en av dem. Så himla svårt att välja bara. Båda är tjejer och svarta med lite vitt. Den ena har en halv vit framtass och det är så gulligt!! 
 
När vi kom hem från stallet så gick mamma och jag 4 km med hundarna i solen. Imorgon tänkte jag rida min galna häst och jag hoppas att hon är lugnare så det går att rida lite normalt... Som när man skrittar och trycker lite med innerskänkeln för att forma henne så tar Feeri det som om det är galoppskänkel (för att hon vill galoppera) så då börjar hon bara trippa...
 
Kom igen nu och ös in med frågor i frågestunden om hästarna!! Måste ju finnas nånting ni undrar... Ni kan fråga anonymt också om ni vill! KOM IGEN
 
 
 
 

FRÅGESTUND OM HÄSTARNA!

Japp, ni får fråga hur mycket och vad ni vill om Feeri & Fargo! T.ex. om deras beteénde, utrustning och träning :)
 
Glöm inte att skriva vilken häst er fråga handlar om!
 
 

SUNNY THURSDAY

Är väldigt trött så jag sammanfattar dagen lite kortfattat idag. Föreläsningen hela dagen var väldigt rolig och intressant! I stallet gjorde jag det vanliga och sen tömkörde jag Feeri. Hon var väldigt duktig så hon fick trava litegranna också och det tyckte hon var kul! Imorgon är det typ vanlig skoldag i Norrköping till 15... Brukar ju ha praktik på fredagar. På kvällen blir det stallet och jag vet inte om Feeri ska vila eller om jag ska göra något med henne...
 
Nu ska jag som vanligt kolla PLL innan det är sovdags..
 
En dag kvar... Kämpa!! sååååå trött
 
 
 
 

DUMMA PLUGG

Dagen i Nyköping var ganska intressant och rolig men fy så äcklig mat det var... Föreläsaren var tävlingsledaren för Göteborg Horse Show och jag tror att han hette Tomas Torgersen. Han var intressant att lyssna på iaf och berättade mycket om hur showen är uppbyggd osv. Kom hem strax efter kl 17 och kom till stallet vid 18. Fixade boxen, borstade Feeri och mockade hagen. Nu ska jag kolla PLL och sen sova. Imorgon skulle vi lyssna på Owe Sandström och jag tror att han skulle prata om Sweden Horse Show? 
 
Vi ska va i skolan 8.30-15 på fredag och ha vanliga lektioner... Fy så tråkigt och jobbigt! Måste typ plugga hela helgen också för jag har sjukt mycket i skolan nu. Ångesten börjar trycka upp i halsen snart... Vet liksom inte vart jag ska börja?! Har studiedag på måndag så då får jag vara ledig iaf! 
 
2 år och 10 månader idag <3<3<3
 

DET GÅR BRA IDAG...

Idag vaknade jag med världens huvudvärk så jag stannade hemma. Det började redan igår att jag hade huvudvärk men jag trodde bara att jag druckit för lite. Iaf så sov jag ett tag på fm men jag hade fortfarande ont i huvudet när jag vaknade... Tog det lugnt och kollade på pll tills mamma kom hem. Då åkte vi till stallet och fixade boxarna och sen borstade jag Feeri och friserade hennes man lite. Så skulle jag försöka att ta bort broddarna och hennes är ganska nedslitna så första brodden jag skulle skriva ur så släpper broddverktyget från brodden och jag slinter så jag drog handen mot en annan brodd så jag fick två små jack i handen... Så Feeris broddar får sitta tills hovslagaren kommer om ca 2 veckor.. 
 
Imorgon ska klassen till Nyköping så först åker jag tåg som vanligt till Norrköping och sen åker vi tåg till Nyköping och lyssnar på en föreläsning och sen tåg till Norrköping och sen hem till Katrineholm haha. Åka tåg 4 ggr imorgon då. Jag hoppas att jag hinner hem till 17 annars blir det 18... 
 
Nu ska jag kolla pll och sen sova!
 
Imorgon har jag haft underbara Feeri i 2 år och 10 månader <3
 

2 SUPERPASS IDAG

I skolan red jag Saphire och vi hade markarbete. Vi red fram utomhus och hon blev rädd för lite saker men det gick bra. Sen gick vi in i ridhuset och red övningen. Det var en ganska svår övning som innehöll 2 volt tillbaka över 3 bommar på varje volt, galoppera mellangalopp på en långsida, rida genom kon-par och galoppera över ett plank på ca 30-40 cm. Men det var kul och Saphire var riktigt fin och elastiskt! Skrittade av ute också och det gick bra.
 
På kvällen i stallet fixade jag Feeris box och sen tog jag in henn och fixade henne för ridning. Jag hade först tänkt att hon skulle vila idag men efter skitpasset igår så kände jag att jag iaf ville skritta lite idag. Och det var helt rätt val för hon var såå fin! Hon skrittade på med långa steg på lång tygel och verkligen använde hela kroppen och sen när jag kortade upp tygeln så gick hon fint i form. Hon slog upp huvudet några gånger men det gör hon för att hon är pigg. Så gjorde jag lite halter och pratade med henne och berömde henne mycket och hon var verkligen duktig. Sen travade jag några långsidor och kortsidor (inte på samma gång) och hon var duktig då också. Visst hon blev lite het och trippade lite och galopperade lite i sidled men när hon väl travade så var hon jätteduktig och kickade bara lite. Men det gör hon för att hon är glad och hon kan liksom inte hålla sig. Sen när jag hade travat färdigt så kunde jag skritta på lång tygel direkt och hon var helt cool och lugn! Så stolt över min prinsessa idag <3 
 
När jag hade hoppat av så höll jag inte i henne och så gick jag lite och hon bara följde efter mig (som hon ska göra), som en liten hund. Så söt! Vi brukar inte träna så mycket på det men hon vet att jag är "the boss" haha. Hon var verkligen lugn och fin idag och det värmer mattes hjärta.
 
Gammal bild men hon är ändå finast även om hon har oklippt man och svans <3
 

CRAZY HORSE

Igår vilade Feeri och och vi skulle longera Fargo men det gick som det gick. Det började med att han var lerig upp till magen på alla fyra ben för att han springer lite i hagen så jag fick spola av honom först. Sen gjorde vi iordning honom och sen började jag longera. I skritten gick det bra men sen i traven så gick han inte helt rent fram. Så vi slutade longera och gick in i stallet. Han var varm och svullen hela senan höger fram så vi lindade honom och så fick han gå in... Idag såg mamma att Fargo hade ett sår höger fram längst upp på hoven på insidan vid kronranden, antagligen så har han trampat sig själv med en brodd (igen...). Så mamma fick göra rent det och så. Så skulle jag rida Feeri runt stallet och mamma skulle gå med med Fargo. Jag har bara ridit Feeri på banan sen jag satte igång henne så hon har inte varit "ute i skogen" än. Först gick det bra men sen gick en häst om oss och då blev hon väldigt pigg. Gick i sidled, trippade och sparkade. 
 
Sen så vänder man liksom tillbaka mot stallet på en väg och då blev hon tokig. Hon bara trippade i sidled och lyfte fram och bak och stod och studsade och var på väg att stegra flera gånger så jag var tvungen att hoppa av... Så gick jag tillbaka till stallet och sen hoppade jag upp på banan igen. Skrittade och mamma var tvungen att gå bredvid med Fargo för hon var helt galen. Hon bara trippade och sparkade och höll på. Sen provade jag att trava två långsidor och hon travade mer normalt idag men väldigt het. Sen blev hon så pigg så hon började hoppa rätt upp i luften också... Så då skrittade vi av så gott det gick. Hon var ganska svettig efter "passet" idag men hon höll ju på som en ångvält. Inte så nöjd med dagens ridning och Feeri var nästintill ej ridbar verkligen... Hon är så extremt pigg så det är inte kul. Även när man tar in henne på kvällen så travar hon i sidled och man måste hålla en hand på halsen så hon inte går på en även fast jag har kedja på henne... Förstår ni?
 
Hon har ju ganska mycket vilodagar för att jag inte vill överanstränga henne men desto mer hon vilar desto piggare blir hon så hur ska man göra? Ska hon få jobba fler dagar i veckan eller ska man promenera henne dom dagarna som egentligen är vildodagar?
 
Kom mer än gärna med förslag för jag vet inte hur jag ska göra... 
 
Här har vi galningen... Syns bara på ögonen att hon är lite crazy - tur att hon är söt <3
 
 

FINASTE HÄSTARNA

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg. Igår hade jag och Fargo ett toppenpass. Först skrittade vi ganska länge och han jobbade på bra i form och sen travade vi länge och det gick superbra! Han gick i form nästan hela tiden och inga protester, han frustade tom så det var verkligen kul. Idag skrittade jag Feeri (med sadel) och jag provade att rida med gramantygel för första gången på henne och för mig. Det gick faktiskt väldigt bra och Feeri höll en fin form. Jag tänker att nu vid igångsättning så är det lika bra att träna på rätt form från början så hon bygger upp rätt muskler. Hon var faktiskt väldigt fin och duktig och fick bara lite ryck 2 gånger idag så vi gör framsteg ;) Hon vet inte riktigt vart hon ska göra av all energi...
 
Imorgon ska Feeri vila och på lördag vila eller gå promenad och sen rida på söndag. Kanske får rida Fargo nåt i helgen.. 
 
tbt när man var smal och snygg... 

MIN ÄLSKLING <3

Önskar att jag kunde vara med dig alla timmar på dygnet <3 Skrittade lite barbacka idag på en pigg Feeri och det var väldigt mysigt!

MÅNDAG

Idag red jag dressyr på Saphire och det gick ganska bra. Vi tränade på att göra öppna i skritt och trav och jag fick till några fina! Sen hade vi provet och det gick bra tror jag. Kom hem kl 16 och då åt jag lite innan vi åkte till stallet. Fixade Feeris box, mockade hagen och borstade henne lite. Pratade lite med den nya i stallet och han verkade trevlig och dem har en väldigt fin häst! 
 
Imorgon är det skola och prov som gäller, det kommer inte gå bra.. Sen hem och stallet, fixa boxen och sen får Feeri antingen vila eller så skrittar jag henne lite barbacka! Vore såå mysigt.. 
 
Nu ska jag kolla på PLL och sen sova.
 
 

NYKLIPPT MAN & NYA RIDTÄCKET


HELGEN & FIN FEERI

Vet inte vad jag ska säga om den här helgen riktigt. Den har varit jobbig men ändå ganska lugn. Jag har verkligen inte orkat blogga för jag har varit så trött att jag knappt kunnat hålla ögonen öppna efter kl 22... I fredags hade jag praktik och kom hem vid ca 14.30 tror jag. Sen åkte mamma och jag tillbaka på kvällen och fixade boxarna och borstade hästarna och jag klippte Feeris man, hon blev super snygg! På kvällen minns jag inte vad jag gjorde. Igår ringde klockan 8.30 för att åka och köpa spån och kraftfoder och sedan åka till stallet. Fixade boxen och red i nya ridtäcket som är såå snyggt på Feeri! Skrittade bara och hon var så fin verkligen! Kom hem på em och då tog jag det lugnt. Åkte tillbaka till stallet och tog in hästarna och kollade på nya hästen i stallet. Sen åkte vi och handlade och sen hem. Kollade mello på kvällen och sen hoppning och sen somna jag i soffan. Jag var så otroligt trött igår att jag knappt kunde stå upp, det var helt sjukt. Jag har liksom minnesluckor typ.
 
Idag ringde klockan ca 9.45 för att åka till stallet. Fixade boxen och red. Idag provade jag att trava bara några steg på långsidan och Feeri blev så pigg, hehe. Hon travade ju liksom inte normalt. Hon gick på snedden, trippade ochså lyfter hon rumpan så det känns som att man ska glida ned på halsen haha.. Innan jag hade travat så var hon superfin och efter att jag travat så blev hon väldigt het! Hon gjorde luftsprång 2 ggr och kickade en del. Men jag är varken rädd eller nervös när hon blir så pigg för jag känner henne så väl och jag vet att hon bara gör det för hon inte vet vart hon ska göra av sin energi och inte av dumhet. Bara hon inte gör sig illa när hon håller på så är det lugnt. Eller om hon skulle stegra och välta över försöker vi undvika också. Men hon haltade inte i traven vad jag kunde känna och mamma tyckte inte det såg konstigt ut. Vi red i värsta blåsten och så regnade det också. Jag som hatar att rida när det blåser men idag gjorde det inget!
 
Nu har jag ridit Feeri 2 dagar så hon får vila imorgon och kanske tisdag eller göra något lugnt då. Det är såå kul att kunna rida Feeri igen! Jag har precis börjat vänja mig vid det. Så jag hoppas verkligen att det håller nu!
 
Imorgon ska vi rida dressyr på Åby och sen har vi prov på gångarter och rörelsemekanik. Det är inte så svårt så jag tror att det kommer gå bra. Sen har vi prov på tisdag också i naturkunskap och jag vet typ inte ens vad vi har prov på så jag har ju lite ångest. Vi ska även lämna in en novellanalys på minst två sidor på tisdag så det är mycket den är veckan... Vi har verkligen perioder som vi inte har nånting och sen helt plötsligt kommer allt på en gång och det är nu... SUCK. Jag som nästan aldrig hinner plugga hemma i veckorna får ju ganska mycket ångest.
 
Ikväll ska jag bara ta det lugnt och kolla några avsnitt av PLL innan jag ska sova och idag måste det bli senast kl 23. Jag har varit så extremt trött i helgen verkligen och jag behöver sova i tid ikväll om jag ska orka hela veckan. Tyvärr har det inte hunnits med att få sovmorgon i helgen :(
 
Jag ser att detta inlägg blir långt men jag måste bara säga en sista sak. Jag har verkligen hittat ny inspiration i helgen! Dels för att vi var i Göteborg och såg massa fina hästar (och Peder) och för att jag har sett många som har gjort framgångar på GHS i helgen. Det känns verkligen KUL med hästar och ridning igen och det känns väldigt bra. Jag vill verkligen bli mycket bättre på att rida och jag vill få Feeri så fin som det bara går! Så jag känner mig glad just nu :)
 
Här har vi min fina stjärna! <3 Snart 18 år UNG