NYÅRSLÖFTEN

• Inte äta godis, chips, onyttig mat, glass eller dricka läsk.
• Gå ned så jag väger under 75 kg.
• Träna Feeri ordentligt och lägga upp en plan.
• Sköta skolan och inte komma efter.
• Bygga upp mitt självförtroende och jobba med mig själv.
• Ha jävligt roligt och leva fullt ut!
 
Jag tycker inte att 2013 har gett mig så mycket. Har inte varit ett bra eller dåligt år, något mitt i mellan. Men det känns som om 2014 kommer bli bra och det hoppas jag verkligen också! Jag ska göra så gott jag kan för att det ska bli bra i alla fall. Nu önskar jag er ett gott nytt år och vi ses 2014!!
 

DUSCHEN

Ska alldeles strax hoppa in i duschen och sen fixa mig. Sminka mig lite bara för att det är nyår. Om cirkus en timme är det grevinnan och betjänten som man måste se! Så ska vi äta då också. Sen blir det film och bara mysa. Ska skriva mina nyårslöften då också :) är ni nyfikna..? 

Nu måste jag sätta fart men ni får en bild från när jag red Feeri idag!

Kram

LITE AV ALLT

Dagen blev kort idag då jag vaknade 15.45, ooops. Är det något fel om man sover så länge? Antagligen...
 
Det blev stallet på kvällen och jag red Feeri barbacka en liten stund. Bara myste för det mesta. Imorgon funderar jag på att antingen rida ut i skogen eller trimma lite på planen i skritt och trav för att stärka upp henne. Har inte bestämt mig än. Berättade jag att vi hoppade lite för några dagar sedan? Iaf så hoppade vi en oxer på ca 50 cm men hon hoppar ju som om det vore 1 m min lilla pingla. Hon behöver lära sig att hon inte behöver hoppa högre än vad själva hindret är, haha. Men vi fokuserar inte så mycket på hoppningen för tillfället då jag håller på att bygga mer muskler på henne och sådär. Vi jobbar i dressyren.
 
Imorgon blir det en ganska lugn dag tror jag. Stallet vid lunch eller eftermiddag, sen äta mat med mamma. Potatisgratäng och fläskfilé. Sen blir det att skåla in det nya året runt midnatt. Mycket mer kommer inte hända. Jag måste erkänna att jag tycker att det är skönt att vara hemma med familjen på nyår och ta det lugnt. Jag vill inte ut och festa och bli full och börja nya året med att vara bakfull. Festa är inte min grej. Om det hänt någon gång (som det har gjort) så beror det på grupptrycket. Fy, jag faller alldeles för lätt för grupptryck. Det är något jag ska jobba på.
 
Jag ska klura ut nyårslöften som ska hållas. Några har jag redan i huvet men några fler vill jag ha. Det ska bli skönt och roligt med ett nytt år. Nya möjligheter och starta om på nytt på ett sätt. Sånt gillar jag. Jag ska ta tag i bloggen lite mer seriöst och blogga mer. Jag tycker ju att det är roligt så jag kan ju satsa lite mer. Ny header ska jag fixa också, börjar bli trött på den jag har.
 
Men nu ska jag sova så jag inte sover bort hela dagen imorgon också. Imorgon blir det bra bloggning, det kan jag lova!

FARGO

 

5 SANNINGAR OM MIG

Vi äger totalt 6 djur. 2 katter, 2 hundar, 2 hästar.

Jag har Justin Bieber posters över hela väggarna i mitt rum. 

Jag har navelpiercing.

Jag har storlek 41 i skor.

Jag älskar att sola solarium.

TAGGAD PÅ 2014!

Jag är väldigt taggad på 2014 nu. Jag har absolut ingen aning om det blir ett grymt bra år eller ett grymt dåligt år men jag hoppas på ett grymt BRA år såklart. Träna massor, sluta äta onyttigt, träna Feeri så vi kanske kan börja tävla (!!), se Miley Cyrus och massa mer. Just nu vill jag skriva massa inlägg!
 
Nu ska jag äta så jag skriver mer senare!

SAMMANFATTNING AV 2013?

 
Vill ni ha en sammanfattning av 2013? Hur året har varit, vad jag tyckte om det osv. Ni får bestämma!
 
Ikväll ska jag ta det lugnt och kolla på en film med mamma som vi har hyrt. Imorgon förmiddag blir det stallet och jag ska rida över bommar och hoppa lite med Feeri. Sen ska jag till Mathilda och vara med henne på eftermiddagen! :)
 
 

JULAFTON

Var först i stallet och fixade boxarna och sen red en tur, det var mysigt! Sen hem och äta osv. Sen var det julklappar :)) Jag fick tre saker som jag ska visa på bild. Ska fira jul med pappa i helgen tror jag!
 
 
Påslakanet var från mig själv (tomten), girlfriend setet från Matilda och Lami Cell hjälmen från mamma, mormor & morfar. Jag är jättenöjd med mina julklappar! :)
 
Tycker att vi avslutar inlägget med en så kallad "selfie" :p
 
 
 

GOD JUL




CHRISTMAS

Idag har vi handlat julmat, julklappar, varit i stallet, slagit in julklappar och fixat. Jag försökte lära Feeri att stegra på kommando och det gick faktiskt väldigt bra! :) Imorgon är det julafton och först blir det stallet på förmiddagen sen lunch (julmat), kalle anka, julkappar, kvällsmat (ris á la malta) och sen tv på kvällen och ta in hästarna och ge dem äpplen och morötter. Mys dag!! Kommer inte hinna blogga imorgon så GOD JUL på er! :)<3
 
 

SLEEP IN HEAVENLY PEACE

 

JULLOV

Bion igår var så obeskrivligt bra. Finns inte ens ord som förklarar hur bra den var. Vill inte ens prata om det för då får jag tårar i ögonen... Delen med Avalanna var fruktansvärt jobbig att se, gjorde så ont i hjärtat och när Justin grät...Men jag tycker verkligen att ALLA borde se den, även om man inte gillar honom. För man får se sanningen om allt. Och det visar sig att han också är en människa med ett hjärta precis som alla andra.
 
Slutade 11.05 idag och kom hem kl 12. Då städade jag hela lägenheten i 2 timmar och sen satte jag mig i soffan och åt lite nudlar. Nu väntar jag på att mamma ska komma hem så att vi kan åka till stallet och sen handla och sen hem och äta och mysa. Så nu är det jullov till 8 Januari! Väldigt skönt men tyvärr har jag lite uppgifter över lovet... Som att läsa nästan 100 sidor i en bok t.ex...
 
I helgen ska mamma och jag åka till Norrköping och handla julklappar, mysa med hästarna i stallet, chilla och fixa inför Julafton. Sen är det ju jul och allt det där ni vet. Sen några "lugna" dagar och sedan nyår! Mina planer inför detta lov är att ta det lugnt & vila upp kroppen och huvet, gymma, träna Feeri och umgås med henne, umgås med familjen. Måste även skriva bra nyårslöften som jag ska hålla 2014. Har ni några bra förslag??
 
Glömde nog berätta att jag och min syster har ståplatsbiljetter till Miley Cyrus 30 Maj! Är ni avundsjuka? Det borde ni vara ;) Längtar sjuuuukt mycket!!
 
 

GLAD HÄST

Idag red vi barbacka och lekte lekar. Jag red Vulfa. I början var jag lite nervös för hon är ju ca 1,75 cm hög och skumpig och sådär. Men jag kom upp lätt och det kändes bra. Vi red fram i alla gångarter och sen började vi med lekarna. Vi var i två lag. Vi körde typ slalom till andra sidan långsidan, runda en kon och sen slalom tillbaka. Eller så fort som möjligt dit, ta ett spö och fort tillbaka. Jag var ganska lugn för Cissi sa att Vulfa inte bockar eller stegrar och så. Efter att vi kört några vändor i racegalopp så förstod Vulfa att det faktiskt var roligt att leka så när jag skulle köra galopp så började hon bocka, haha. Sitta barbacka på en häst över 1,70 cm som bockar + att hon har spetsig manke.. Det var kul! Nej men jag tänkte mest, "hallå, Vulfa vart tog du vägen?" haha. Det gick super och ingen ramlade av i mitt lag. Nu ska jag sova och jag längtar till imorgon kväll då jag ska träffa Mathilda och vi ska äta på stan och sen gå på bio, BelieveMovie!! Jag är sååå taggad, svär att jag kommer säkert gråta, haha! Idag såg jag något kort klipp när Justin sjöng och jag fick gåshud.. Älskar honom så mycket <3 Godnatt alla mina vänner och ovänner.

ANLEDNINGEN TILL ATT JAG INTE SKRIVIT

Är att vårat internet inte har funkat sen i torsdags eller fredags... Den här veckan i skolan är chill. Inte haft några direkt vanliga lektioner än. Imorgon när vi är i Hageby så ska vi leka lekar med hästarna.Typ gymkhana tror jag så det blir nog kul! På fredag har vi julavslutning och då ska jag kolla film och sen slutar vi till lunch!
 
Men jag får skriva mer snart... Måste sova nu så vi hörs. Btw, kollar ni på paradise hotel eller?! Såå sjukt kul!! Kaoozzz

LEDSEN

Jag vet verkligen inte vart jag ska ta vägen. Allting gör så jävla ont. Någon värre smärta existerar inte. Det gör så ont på insidan, i själen. Ungefär som om någon kör en kniv genom huden, så känns det, hela tiden. Jag vet inte varför det gör så ont men det gör det.
 
Jag är så arg att jag blir ledsen. Allt som hände mig kommer tillbaka hela tiden och gör mer ont för varje gång. Jag förstår inte heller varför dom gjorde så som de gjorde mot mig. Vad hade jag gjort dom? Varför tyckte dom att jag förtjänar den här smärtan varje jävla minut av varje dag..? Jag förstår inte hur man kan göra sånt mot andra människor. Såra någon annan så mycket. Det är ju förfan sjukt!
 
Dom förstår inte vad dom har gjort mot mig. När jag ser dessa personer så får jag panikångest, mitt hjärta börjar slå jättehårt och fort och jag får svårt att andas. Ska det behöva vara så livet ut? Jag vill inte leva så. Om inte dom hade gjort det dom gjorde så kanske jag fortfarande hade varit den personen som jag en gång var...
 
Jag HATAR dom så jävla mycket! Dom har förstört så mycket för mig. Hur fan kan man göra såhär mot någon?!
 
- depressed girl.

PAIN

Usch, allting känns lite jobbigt just nu känslomässigt... Jag känner mig så himla osäker på mig själv och jag skulle kunna bryta ihop vilken sekund som helst. Känner hur tårarna pressar. Vill bara gå i ide i en månad eller två...
 

DAGENS HOPPNING

Jag fick rida Vulfa igen och det är jag glad för! Vi hoppade då bana idag på 7 hinder. 2 st två kombinationer och tre oxrar och ett titthinder. Banan låg på 70-80 cm och det gick riktigt bra! Vulfa är väldigt lång och hänger sig gärna i handen och river oftast hinderna men jag fick upp henne ganska bra och vi rev inte ett enda hinder!
 
Kommentarerna jag fick av Cathrine var att jag har en bra lätt sits, rundan var väldigt bra (hon sa även att Vulfa är en speciell häst att hoppa och hon river oftast), det enda jag skulle tänka på var att ta fram skänklarna i språnget och även när jag står i lätt sits.
 
- Jag är nöjd!
 
 
NU ska jag kolla på dagens avsnitt av julkalendern och sedan sova, godnatt och sov sött..

HOPPNINGEN

Hoppningen förra veckan gick bra. Jag red somsagt Vulfa som är ett sto på ca 175 cm. Väldigt trevlig häst att rida. Ganska framtung och "hänger" sig gärna i handen. Redan från början på passet så skrittade hon på väldigt friskt och bra. Hela framridningen var hon lagom pigg men skulle kunnat vara mer på. Vi började hoppa serie med travbom - räcke - oxer. Hoppade det några gånger för att få in känslan och så. I slutet låg det på 60 cm.
 
Sen hoppade vi studs med tre hinder. Skulle komma i ganska kort galopp då jag hade stooor häst. Det gick bra och det kändes bra. I slutet fick vi hoppa och hålla ut händerna, det var kul! Studsen var små kryss. Det enda Cathrine sa till mig var att jag skulle ha ned hälarna mer i studsen, jag tyckte verkligen att jag gjorde det men får öva mer!
 
Imorgon är det banhoppning och jag önskade Vulfa igen för jag tycker hon var rolig att hoppa. Hon kunde hoppa bana på ca 70 cm. Så vi får se om jag får henne eller någon annan!
 
 

VILLE BARA SÄGA DET

Min blogg kan verka deppig ibland, väldigt glad ibland och så. Men så är det för att JAG är så. En dag kan jag verkligen känna mig lycklig ungefär som att jag kan styra världen och en annan dag vill jag bara ligga under täcket och inte finnas. Mitt liv är så. Och svaret är ja, jag är deprimerad och har varit en lång tid. Därför kommer dessa dagar då man inte vill synas men jag vet att en dag kommer det att gå över och allt kommer att bli bra men det är inte just nu.
 
Hoppas nu att ni kanske kan förstå lite bättre varför mina inlägg kan verka lite röriga och konstiga ibland. Men sån är jag antar jag.

..

  

VILL HEM

Åhh, jag vill åka hem. Har ont, är trött och ledsen...
 

OM HOPPNINGEN

Jag orkar inte skriva ett inlägg om hoppningen nu men jag kan säga att jag har gjort en skiss på hur hindrena stod, vi hoppade serier. Jag red Vulfa och det gick super bra och var roligt! Idag har jag sån träningsvärk att jag inte kan gå normalt och det gör verkligen JÄTTEONT när jag ska sätta mig ned eller ställa mig upp... Berättar varför imorgon!

GOD NATT

Hej bloggen, tyvärr har det inte hänt något speciellt sedan sist. Jag taggar hoppning imorgon i skolan :D Hoppas jag får en rolig häst bara... Jag uppdaterar er imorgon om hur det gick!
 
Igår skrittade jag ut Feeri i skogen och idag longerade jag henne. Vi får se vad jag gör med henne imorgon :) Godnatt!

GOD MORGON

Sitter på tåget just nu. Idag slutar jag 11.30 så då äter jag lunch och sen åker hem så att jag är hemma vid 13. Då ska mamma och jag åka till stallet för hon är ledig idag. Tror vi ska rida ut idag :) vi skulle gjort det igår men det blåste fan storm så vid red på banan istället. 

Globen i fredags var jätteroligt iaf! Jag köpte ett lila schabrak och broderade det med Feeris och mitt namn, jag är jättenöjd med det! Sen köpte jag fyra vita lindor som är hälften fleece och hälften stretch. 

I lördags tog jag det lugnt och var i stallet. Jag gick bredvid Feeri med långa tyglar och jobbade henne i form. Nästan som tömkörning fast man går på sidan om hästen och utan sele på hästen. De har något speciellt namn men det kommer jag inte ihåg, haha.