MOTIVERAD MEN KOMMER INGENSTANS...

Jag är sjukt motiverad just nu inom ridningen att få Feeri fin! Jag försöker planera passen noga och variera hennes träning hela tiden. Liksom att jag inte alltid bara rider. Jag har börjat tömköra lite nu igen och med inspänningstyglar och det har funkat väldigt bra. Sen i lördags så gick vi en promenad på ca 4 km. Så har jag longerat lite försiktigt med inspänningstyglar en gång men hon ser lite stel ut på vänstervolten i traven så jag har inte riktigt vågat longera men annars är det bra träning tycker jag och vi har longerat Fargo mycket och han har ju musklat på sig. Men man ska inte longera för ofta heller för det sliter mycket. Sen rida ut på hårt underlag har jag gjort lite mer senaste tiden. Rida på körslingan som är som sand med mycket backar är väldigt bra träning också men Feeri blir lite väl het så jag tycker det är lite obehagligt men det är bara att träna på! Det är superbra för Feeri att träna galoppfattningar i uppförbackarna på körslingan och det gjorde jag mycket innan hon blev skadad. Senast jag skulle göra det så stod hon bara och studsade på stället så det gick inte så bra...
 
Hon har svårt att galoppera på plana underlag för hon orkar inte riktigt. Och hon behöver ett lite mjukare underlag så hon får lite fäste. Så backarna på körslingan är perfekt för då får hon ta i för det är en backe och det är mjukare underlag så hon får fäste. Idag red jag dressyr på banan och i skritten är hon superfin. Hon orkar hålla formen hela tiden och hon är mjuk åt båda håll och hon har lätt för att flytta för skänkeln. Jag skrittade ganska länge och hon frustade och verkade nöjd. Sen skulle jag trava och då trippar hon och går i passgång...Och hon går med huvudet rätt upp nästan. Jag rör på fingrarna hela tiden och försöker få henne att slappna av men hon vill inte. Samtidigt så trycker jag fram henne för att hon ska gå in i vanlig trav och då tycker hon att det blir jobbigt för att jag "håller emot" i munnen så då fortsätter hon att trippa och spänna sig. Jag vet inte vad jag ska göra för att få henne att trava normalt..
 
Så när jag travade också så galopperade hon lite på stället så då tänkte jag att jag skulle prova att göra några galoppfattningar för att det var längesen vi galopperade. Det var inte många gånger hon tog galopp utan hon bara drog iväg i snabb trav istället. De gångerna som hon tog galopp så orkade hon hålla den 1-2 språng innan hon travade snabbt igen. Jag vet inte hur jag ska få henne att orka galoppera ett helt varv på banan? Visst att det får gå fort, jag vill bara att hon ska GALOPPERA hela varvet. Men det går liksom inte och jag blir så frustrerad! Jag vill inte använda galoppbommar för jag tror bara att hon skulle trava snabbt över dem och snubbla och sträcka sig... Så jag tänker att studs och kombinationer borde väl stärka galoppen? Hon galopperar ju över de. Så jag vill träna mycket på det. Och även galoppera på körslingan då, bara det att hon är så het... 
 
Sen tänker jag rida mycket över travbommar och se om det hjälper henne att hitta tillbaka till den normala traven. Jag skulle vilja lägga ut jättemånga bommar i rad men vet inte om hon skulle snubbla över dem... Vet inte riktigt hur typ 4 travbommar skulle hjälpa henne att trava normalt hela tiden. Åh, jag önskar att hon kunde ha en normal trav och kunna galoppera. Det är så frustrerande verkligen och jag vet inte hur jag ska få det att bli bättre. 
 
Så vill jag verkligen rida för någon/några i både dressyr och hoppning. Jag har ju hopptränat för Niklas och det tycker jag funkar bra men nu är dem träningarna slut tror jag... Jag tycker det är så svårt med avstånd när jag ska hoppa utan tränare för Feeri behöver lite special-avstånd. Och så vill jag ha någon som säger vad jag ska hoppa och vad jag ska tänka på. I dressyren har jag inte ridit för någon på över 1,5 år... Men känns typ inte som någon idé när Feeri inte ens kan trava..? :( Vet inte om en dressyrtränare kan hjälpa mig att få henne i normal trav. Men jag vill så gärna att Feeri ska kunna trava och galoppera och bli muskligare. Tänk att kunna hoppa henne i galopp liksom... Hon som redan kan hoppa så bra. Då skulle vi kunna hoppa högre...
 
Jag VILL så mycket men jag vet inte vart jag ska vända mig. Det känns bara som att jag står och tuggar grus just nu. Jag vill ha hjälp. Tips på övningar i både dressyr och hoppning + tränare? Jag vill komma framåt nu och ha en bra plan.
 
Här är lite av skritten idag. 

DAGENS HOPPTRÄNING

Idag var hon en liten duracellkanin mellan hindrena. Men hon hoppar så bra så det gör inget för min del. Jag blir glad för att hon tycker att det är roligt :)

DET VANLIGA

Igår skrittade jag ut en bit på grusvägen och mamma följde med med Fargo. Det blev faktiskt lite sol på kvällen så det var mysigt. Idag tömkörde jag Feeri i skritt och trav med inspänningstyglar. Hon var riktigt duktig och travade bra och lugnt. Så klippte jag man och svans lite på henne idag också. Imorgon är det hoppträning igen :) Hoppas att Feeri sköter sig. Annars så har det inte hänt mycket. Jag har bara tagit det lugnt förutom stallet. Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på "Orange is the new black". 
 
Jaha, hade tyvärr inget intressant att berätta idag, eller igår... Men, men. Stallet som vanligt och det är ju kul! Tagga hoppning imorgon!
 
Asså jag har tänkt på en sak... Jag tror att det står i Feeris pass att hon är svart och hon är svart på vintern men på sommaren så är hon mörkbrun som ni ser på bilden så vad blir hon då? Svartbrun?
 
Finaste tjejen igår <3
 

FRÅGOR & SVAR

DU&DIN FAMILJ
Hur gammal är du? - 17
Hur lång är du? - 180 cm
Är du nöjd med dig själv? - nej
Din hårfärg? - blond
Ögonfärg? - grön, blå, gul
Har du några syskon? - ja
Är dina föräldrar skilda? - ja
Är du osams med någon i din familj just nu? - nej
Är du yngst, mellanbarn eller äldst? - yngst
Vill du ha syskon? - ja 
Har du vart full? - ja
Röker du? nej, inte längre.
Snusar du? - nej
Är du helsvensk? - ja
Tränar du något? - rider
Vilken är din naturliga hårfärg? - blond

SEX&SAMLEVNAD
Har du gjort något inom sex som du ångrar? - ja
Har du någonsin haft en KK? - nej
Har du haft sex med mer än 5 personer? - nej
Blir du lätt kär? - nej
Är det viktigt att vara kär i personen man har sex med? - nej
Kan man vara tillsammans utan att ha sex? - ja
Hur många riktiga förhållanden har du haft? - inga
Vill du ha barn? - ja
Har du haft sex utomhus? - nej
I en provhytt? - nej
I en bil? - nej
Hur var din första kyss? - det dög
Vem kysste du senast? - ...
Vem vill du kyssa? - ingen
Kramar eller kyssar? - båda!

DIN TELEFON
Vad har du för mobil? - iPhone 4s (lite efter, jag vet)
Vad är din ringsignal? - gammal telefon
Vem ringde senast? - syster
Vem ringde du senaste? - syster
Vem smsa senast? - syster
Vem smsa du till senast? - Lida
Ringer du hellre än smsar? - nej
Hur mycket pengar har du på mobilen? - har abonnemang
Vad är din bakgrundsbild? - Feeri <3
Vad är det första du ser när du går in på foton? - Jag och Feeri


DIN KLASS&VÄNNER
Hur många går i din klass? - 20 nånting?
Vem umgås du mest med hemma från din klass? - ingen
Vem av dina vänner berättar du allt för? - Emelie
Litar du på alla dina vänner? - nej
Vem festar du helst med? - festar inte
Vem vill du träffa nu? - ingen
Vem av dina vänner är kortast? - Johanna
Vilken klass går du i? - NB13
På vilken skola går du? - Realgymnasiet
Har du bra betyg? - nja
Vem av dina vänner umgicks du med sist? - vet inte
Vem av dina vänner ska du umgås med härnäst? - vet inte
Har du mer killkompisar är tjejkompisar? - nej
Har du kysst någon i din klass? - nej
Är du en av dom smartare eller en av dom dummare i din klass? - smartare

DAGENS FEERI + FRÅGESTUND

Det enda jag har gjort idag är att kolla på "Orange is the new black" och varit i stallet. Jag red Feeri på banan över 5 st bommar. Det gick bra tycker jag och hon trippade bara liiite. Jag red även en del utan stigbyglar idag för jag hamnar ofta i stolsits nuförtiden på Feeri... Det var riktigt jobbigt och jag insåg hur mycket ben man måste använda när man rider henne. Idag fick jag verkligen RIDA. Man måste verkligen rida fram henne till handen (bara hästfolk fattar). Imorgon ska jag rida ut henne en sväng om det inte åskar.
 
Jag har ju inte så mycket för mig nu så jag tänkte att vi kunde köra en frågestund. Det låter så töntigt att säga "frågestund" men jag vet inte vad jag ska kalla det annars, haha. Fråga vad ni vill eller om ni har önskemål om videos eller speciella inlägg! Snälla kommentera nåt, det brukar aldrig vara nån som undrar nåt, såå tråkigt! Ni kan ju kommentera anonymt ;) Ni får några dagar på er... Ingen fråga är för dum!
 
Kolla vad min snygging kan hoppa! (det är ett räcke på sockerbitarna men det syns inte)
 
 
 

VILL MAN INTE SÅ VILL MAN INTE.

Idag tömkörde jag Feeri och hon var faktiskt riktigt duktig. Jag provade att ha inspänningstyglar på också och det gick bra. Hon jobbade på i bra, låg form i skritten. Provade även att trava på volt och det gjorde hon lugnt och fint och lite i form :) Imorgon tänkte jag rida henne över lite bommar och kaaanske något litet skutt. Fargo ska longeras. Jag red honom idag och han var superfin i skritten men han ville verkligen inte trava idag... Spelade ingen roll om jag använde skänklar eller bara munnen. När jag använde skänklarna en gång så hoppade han rätt upp i luften och sparkade bakut... Lilla Fargo.. 
 
Ja, det var väl det jag hade att säga. Har rakat Nova och Elliot idag, rakade Alice i fredags så nu är alla hundarna kortklippta. Vet inte riktigt vad jag ska göra med nånting just nu :( Och mina tänder på överkäken är bortdomnade... Idag när jag red lätt kändes det som att jag skulle tappa dem, haha. Asså vad är det för fel på mig? Orkar innnnteee.
 
Nu ska jag fortsätta att kolla på "Orange is the new black" som jag har börjat kolla på. Är redan halvvägs inne i säsong 2. Och prata med en speciell person.. hemligt
 
 
 

NOT MEANT 2 BE?

I lördags blev det lite annorlunda, båda hästarna fick vila och sen fick dem gå första natten ute. Idag, söndag red jag båda hästarna på banan. Jag började med Fargo. Jag tycker att han var jätteduktig även fast det var ljud runtom och en annan häst på banan som inte var Feeri ;) Dock stod hon bredvid banan... Han var fin i skritten och stundvis i traven och sen galopperade jag i högervarv en stor volt och en långsida och han orkade hålla en lugn galopp och han stressade inte upp sig! :) Kunde skritta på lång tygel direkt efter och han brydde sig inte om att den andra hästen galopperade runt honom så han var duktig. 
 
Så var det Feeris tur. Skrittade fram på lång tygel. Skrittade sen på kort tygel på böjda spår och försökte få henne att slappna av, det gick sådär. Hon drog upp huvudet och blev stark ganska mycket. Sen travade jag och då drog hon typ bara upp huvudet och tog tag i bettet och blev väldigt stark... Jag travade mycket på volt och försökte få henne att slappna av lite och sänka huvudet men det gick inte. Så stannar hon till och trippar på stället så man måste trycka fram henne och då blir hon tjurig... Skrittade en stund på serpentiner och då var hon ganska avslappnad och sen försökte jag trava igen. Det gick lika dåligt. Sen provade jag att trava på en åttvolt och sitta ned och då gick hon faktiskt i form mer eller mindre, inget trippande och inte så stark! Så efter det så skrittade jag av hela körslingan. Red säkert Feeri över en timme för det gick så dåligt... Ibland känns det bara så hopplöst att rida henne och det gjorde det idag. Som att det aldrig kommer att bli bättre. Känns inte som att jag kan rida henne överhuvudtaget... Och jag har ändå haft henne över 3 år och utbildat henne själv, det är ju fan pinsamt. Idag ville jag bara sälja henne och köpa en "enkel" häst...
 
Och så skulle jag ha tävlat Bellman på lördag i bruksridning. Min första tävling som inte är på hemmaplan och på en häst som inte är min. Men idag var han och hans ägare med i en bilolycka. Dem blev påkörda bakifrån så transporten släppte från bilen och voltade ned i diket men Bellman kom ur transporten (som inte var så mycket transport kvar av) levande och stod på alla fyra. Jag tror att han tack och lov bara fick 2 ytliga sår och blev chockad. Det är verkligen ett mirakel och ägaren mår också bra som tur är. Så skulle inte tro att det blir någon tävling för mig men det viktigaste är att häst och ägare mår bra! 
 
Inte blir min förkylning och hosta bättre heller... Och nej, jag kan inte bara skita i att rida hästarna. Men det är det enda ansträngande jag gör just nu och jag sover jättemycket så jag fattar inte varför det inte blir bättre, snarare sämre... Men vet ni? Om 1 månad (22:a) fyller jag 18 år så det gör mig iaf på lite bättre humör :)

SENASTE RIDPASSEN

Jag har inte hunnit blogga på några dagar nu... I onsdags red jag Feeri på körslingan och hade tänkt att jag skulle galoppera en del. Hon var väldigt het, bara jag skulle trava så började hon galoppera på stället så jag försökte skritta då istället men i slutet fick hon galoppera en del! Hon tyckte det var sååå roligt. I torsdags, igår, så hopptränade jag i spöregnet. När jag red fram i skritt och trav så tyckte jag redan då att hon kändes lugn och avslappnad och hon frustade en del. Vi började med att rida en bomserie med övergångar och sedan lägga upp ett hinder i taget tills det blev en trekombination. Det gick faktiskt riktigt bra och Feeri galopperar imellan. Hon hoppade krysset lika högt som det var på sidorna och det var 1m så hon tog i lite extra ;) Ni får se på youtube klippet som jag kommer ladda upp här! Hon hoppade faktiskt väldigt högt över många hinder och Niklas beskrev henne som "en studsboll". Men det var många riktigt fina språng! Vi hoppade även plank - kryss och det gick bra och sen ett kryss på snett igenom typ. Jag är riktigt nöjd med både mig själv och Feeri och hon var ju faktiskt ganska lugn också. Fick mycket beröm av Niklas.
 
Idag skrittade jag ut Feeri själv en bit bort på vägen och tillbaka bara så hon fick röra lite på sig efter hoppningen igår. Imorgon ska hon få vila. Hon har inte vilat sen förra torsdagen så kanske det var däför det gick så bra på hoppningen ;) Nej, hon har inte gått så hårt några av dagarna. Idag longerade jag Fargo också och jisses så fin han är.. När han travar på i sin fina luftiga trav i stabil form, såå snygg! Han var även duktig i galoppen. Jag såg verkligen på hans ögon idag när jag longerade att han var så nöjd och avslappnad och han ser så snäll och go' ut. Fina Fargo <3 Jag tror att jag skulle rida honom imorgon också! Det ska bli roligt.
 
Visst är hon fin?? Ni får gärna kommentera vad ni tycker, bra eller dåligt :) 
Kolla här hoppar hon 1m! ;)
Bästa hästarna <3<3<3
Bild från i onsdags!
 

FEERI & FARGO

Igår red jag båda hästarna på banan. Jag började med Fargo och jobbade honom i skritt och trav och han kändes väldigt fräsch och fin i formen! Han är faktiskt lättare att rida än Feeri just nu. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga. Sen red jag Feeri och jag skrittade bara henne. Jobbade igenom båda sidorna och det tog en stund men sen kändes hon väldigt mjuk och fin. Så båda hästarna var duktiga igår!
 
Idag ska jag rida Feeri på körslingan har jag tänkt och imorgon är det hoppträning!
 
Hjärtat <3
 
 

SENASTE HOPPTRÄNINGEN


TRÅKIGT

Igår när vi red ut så mötte vi en älg... Det var intressant men mest obehagligt. Det gick iaf bra och ingen ramlade av! Feeri var så duktig och kollade knappt på den ens. Idag sov jag länge. Jag vaknade av att jag inte kunde få luft för det var så mycket slem i halsen... Inte kul. Kunde knappt prata heller. Så har tagit det lugnt hela dagen. Va i stallet senare på em/kvällen. Fixade boxen och longerade faktiskt Feeri inspänd. Jag har knappt vågat longera henne sen skadan men för ett tag sen provade jag att longera henne och det gick jättebra. Så idag körde jag lite med inspänning också. Hon lyssnade toppenbra men ser lite stel ut i traven i vänstervarv men inget mer. 
 
Ikväll har jag verkligen gjort ingenting, såå tråkigt! Fanns inget bra på tv:en och jag har kollat klart på alla serier jag hållt på att kolla på... Inget kul på varken FB eller insta och mamma har sovit hela kvällen så här har jag suttit helt ensam... 
 
Imorgon ska jag ta det lugnt och sen stallet. Vet inte om jag ska rida Feeri på körslingan eller på banan.. Får bestämma imorgon. Nu ska jag snart sätta på en film och kolla i sängen.
 
Bild från igår ♥
 

SJUK

Igår vaknade jag och hade ont i halsen... Men vi åkte till stallet vid lunch. Red först. Jag skrittade Feeri på banan och red över lite bommar.. Jobbade mycket med att ställa o  böja och även flytta för skänkeln. I slutet efter kanske ca 30-40 min så kändes hon mjuk i båda sidorna. Skrittade av runt stallet. Sen släppte vi ut hästarna i en sommarhage med massa bete. Så gjorde vi boxarna och flyttade vatten till nya hagen. Sen åkte vi hem. Fixade tvättstugan, jag cyklade till coop o handlade lite och sen åt vi. Sen åkte vi tillbaka till stallet senare på kvällen och tog in hästarna. Dem får inte gå ute på nätterna riktigt än. Kollade på 2 filmer på kvällen.
 
Idag råkade jag sova lite länge. Vaknade med mer ont i halsen och snorig så jag är förkyld och jag har ingen energi alls... Så det gör inget om det är dåligt väder och regnar i en vecka för då behöver inte jag ha dåligt samvete över att vara inne ;) Idag har jag inte gjort nånting men nu ska vi åka till stallet snart. Ska rida ut idag. Sen ska jag ta det lugnt resten av dagen. 
 
Kan inte sluta tänka på stackars Lisa Holm och hennes familj... Hur FAN kan man mörda en 17-årig tjej??? Det är så jävla sjukt! Vila i frid Lisa.
 
 
 
 
 

SOMMAR

Igår va en bra dag. Slutade skolan typ 10.40. Blev hämtad o så åkte vi till smultronstället o käkade glass. Sen till stallet, fixade boxarna och longerade Fargo. Sen åkte jag till Matilda och sov där. Åt thai, va på bio "Jurassic World" som va fett bra och sen hem och kolla film. Idag va det sovmorgon och sen åka hem. Solade ett par timmar på em innan jag fick skjuts till stallet. Fixade boxarna och sen hopptränade jag för Niklas med Feeri. Hon var mkt lugnare idag men fortfarande inte helt lugn. Vi tränade bommar i början och sen låga hinder. Hon stannade några gånger för att kolla på "läskiga" hinder enligt henne men annars hoppade hon bra! Jag är nöjd och det va nog Feeri oxå för efter sista hindret när jag klappade henne och berömde så blev hon lite mallig och skakade på huvudet. Hon höll även på lite med huvudet när jag hoppade så en gång fastnade tygel i min nagel och bröt av den bakåt typ på mitten av huden, aj aj! Det började blöda... 
 
Asså jag fattar inte riktigt att jag har sommarlov nu... Men såå skönt! FRIHET. Och fatta att nästa år tar JAG studenten! Det ska bli så jäkla kul! Jag ska även skriva ett inlägg om vad jag ska göra i sommar, det kommer... 
 
Bilder från igår och idag
 
 

NÄST SISTA DAGEN

Hann med allt jag skulle idag. Skola, stan, stallet, stallmöte, rida, sola, duscha och måla naglarna. Men det har varit fullt upp. Kom hem kl 12 vilket var sköönt. Gick på stan och köpte en enkel klänning till imorgon, åkte till stallet. Fixade boxen, stallmöte och sen red vi ut. Jag red Feeri och hade Fargo som handhäst och mamma och Johanna körde Bellman framför i skritt och trav! Fargo var supersnäll och Feeri var taggad som vanligt ;) Sen hem strax innan kl 20 och äta och sen iväg och sola. Längesen jag solade senast så det var skönt! 
 
Imorgon är det avslutning 10-11.30. Så blir jag hämtad i norrköping och så åker vi till söderköping och äter glass. Sen hem, stallet och kanske bio på kvällen om jag hinner. Så är det SOMMARLOV!!! Fatta att jag är ledig i 9 veckor och 3 dagar... Ska bli sååå skönt!
 
Nu ska jag kolla PLL om det kommit ut innan det är sovdags. Godnatt ♥
 
Visst är vi söta, jag och Fargo sommaren 2012? 
 
 

INTE LÅNGT KVAR

Gick i skolan i 1,5 timme idag, vi hade "Realkampen" som var olika grenar man tävlade mot varandra, inte så kul.. Gick och köpte mat innan jag åkte hem och va hemma till kl 13. Åt, tog det lugnt och sen åkte vi till stallet. Började med att rida. Skrittade ut en bit först och sen red på banan. Skrittade mycket och ställde, böjde. Sen skulle jag bara trava lite men Feeri verkade ha glömt bort hur man travar då hon bara trippa/passgång/tölta... Så tog ett tag innan hon travade normalt... Så hon blev väldigt svettig ändå då vi inte riktigt var överens. Hon va så himla stark i munnen också i traven och ibland i skritten men det sitter ju tydligen i bogarna och jag förstår inte riktigt det där helt ärligt. Hur fan vet man om hästen skjuter ut bogen liksom? Fattar inte...
 
Imorgon börjar jag 9.30, vi ska äta frukost, städa och spela brännboll tror jag (?). Vet inte riktigt när jag slutar, 13, 14? När jag kommer hem ska jag gå på stan med mamma och se om jag hittar nåt lite finare att ha på avslutningen på torsdag. Så är det stallet på kvällen och så vill jag även hinna sola någon gång under morgondagen... Ska rida ut imorgon och så är detstallmöte också.
 
På torsdag går jag 10-11.30 typ. Sen åker Matilda och jag till Söderköping och äter glass på Smultronstället! Feeri får vila på torsdag och så hoppträning på fredag :) Sen har jag SOMMARLOV i typ 9 veckor! Åhhhhh, så underbart!!!! Har en del smaskiga saker som händer på lovet men det kommer i ett annat inlägg ;)
 
#2dagar
 
 

UTERITT PÅ WANDAL

Vi red ut idag och jag red Wandal. Vi red på ängar, stigar, grusvägar och asfalt (även över några broar). Wandal var lite tittig och en gång när vi galopperade så sparkade han bakut så jag höll på och ramla av men det gjorde jag inte! Vissa stigar var lite obehagliga för dem var så steniga och lite brant på vissa ställen. Sen så red vi upp på toppen av yxbacken och fy fan vad högt det var... Jag var livrädd. Jag är så himla höjdrädd så det var inte kul. Uteritten var inte så rolig, mest obehaglig.  + att han är ju ca 180cm hög så var ju tvungen att lägga mig på halsen en del gånger för att inte få grenar i huvudet..
 
Jag och Wandal står näst längst till vänster. Jag har västen under tröjan så ser lite extra tjock ut ;) Ser ni hur högt det är?!
 
Nu ska jag kolla Gossip Girl tills mamma kommer hem. Fixa boxen i stallet och promenera Feeri. Sen ska jag skicka iväg 2 st paket med saker som jag sålt. Sen lugnt hela kvällen och börjar kl 10 imorgon :)

HOPPTRÄNING M.M

I fredags longerade jag Fargo på praktiken och han var superduktig, galopperade mycket och i bra takt. Sen på kvällen hopptränade jag Feeri. Redan när jag red fram så var hon såå övertaggad och det gick inte ens att trava  normalt för hon bara trippade... Väl inne på hoppbanan gick det lite bättre att trava. Gjorde övergånger över bommar och då lyssnade hon ganska bra. Sen la han upp så till slut blev det en tvåkombination och den hoppade hon super med 2 galoppersprång imellan tror jag. Man skulle trava över 2 bommar - ett räcke på sockerbitar - kryss. Dem andra hoppade trekombination också men jag avstod för jag var rädd att Feeri skulle överanstränga sig, jag vet redan att honn kan hoppa trekombination så vi tar det om ett tag istället :) Feeri var helt genomsvettig efteråt så jag duschade av henne lite. Jag är ändå ganska nöjd, hon hoppade bra och var pigg och glad (liiite crazy). 
 
Igår red mamma och jag ut, skrittade. Sen på kvällen var jag hos Matilda och sov där. Idag skjutsade Matilda mig till stallet vid kl 14. Då fixade jag Feeris box och sen red Niklas henne. Han skrittade lite och travade i typ 30 min. Det är så annorlunda att stå på sidan och se när någon annan rider sin häst, men mycket lärorikt! Efter en stund såg Feeri ganska avslappnad ut. Hon var väldigt spänd i början och trippade oså. Niklas sa att mycket sitter i hennes bogar och att man behöver lossa dem. Även att det är därför hon är stark i munnen - det sitter i bogarna. Så mycket skritt och ställa, böja, flytta. Hon flyter inåt i vänstervarv och utåt i högervarv. Feeri var ganska svettig efteråt så jag duschade av henne igen. Imorgon ska hon få gå en liten promenad bara. 
 
Longerade Fargo idag igen med mycket galopp och han är så duktig med galoppen och orkar så mycket! Imponerad. Imorgon är det sista måndagen innan sommarlov, hur skönt?? Ska ha avslutningsridning på åby så alla ska va där. Hoppas vi gör nåt kul men inte så hästarna blir galna, vill inte ramla av igen... Sen hoppas jag att vi får sluta tidigare.
 
Får se om det blir hoppträning på fredag igen. Beror på om det finns plats i gruppen och så men det vore ju roligt.. Har tyvärr inga bilder eller videos från hoppningen i fredags för mitt minne är fullt i mobilen :(
 
Får bli en gammal hoppbild :) 
 
 
 

HOPPTRÄNING IMORGON

Tänkte bara skriva att det blir hoppträning med Feeri imorgon :D Det var inte planerat men nu blir det så. Hon har inte hoppat på 2 veckor och jag red lugnt idag så det går bra. Idag skrittade jag mest och travade 3 varv och red med graman och det gick väldigt bra och Feeri frustade. Sen fick jag även hoppa upp på Fargo då han var lite dum med mamma men han va fin! Tyvärr så passade inte tränset även fast jag bytte nosplattan så nu vet jag inte hur jag ska göra... :( 
 
Men Feeris första riktiga hoppträning med andra hästar imorgon! Det ska bli riktigt roligt. Men innan det är de praktik hela dagen.
 
Nu måste jag gå ut med hundarna, duscha och sen lägga mig!
 
 

HOPPAS...

Nu har jag inga uppgifter/arbeten kvar i skolan! Nu sitter jag och väntar tills det är dags för mig att gå till tåget. Idag har nosplattan från PS kommit så vi ska hämta den innan vi åker till stallet och sen till stallet då. Jag hoppas verkligen att tränset passar med den annars blir jag ledsen :( Men det borde passa! Om det gör det så ska jag självklart prova att rida med det idag!
 
Igår red jag henne på banan och hon var duktig i skritten men i traven trippade hon en del i högervarv och ville inte ställa sig i det varvet så jag försökte jobba bort det... Tog kanske 20 min innan det släppte lite.... Smörjde hennes hals med arnika på båda sidor efter passet.
 
Nu ska jag åka hem :)
 

SNART SOMMARLOV!

Jag vet att jag inte har bloggat på ett tag men jag har inte orkat faktiskt. Jag har haft tid men jag har inte haft någon lust. Men nu vill jag! Jag har gjort klart ALLA uppgifter i skolan nu så jag är typ klar för sommarlov, sååå himla skönt!!
 
I helgen var mamma och jag i Nyköping på PS of Sweden och då köpte vi ett High Jump Revolution till Feeri :D Tyvärr så passade inte en rem så jag har skickat efter en annan storlek på nosplattan så när den kommer så ska vi prova tränset! Det ska bli så spännande att rida med det och se om det känns någon skillnad + att det är så snyggt. Vi köpte färgen Chestnut för det var den som var billigare men jag tror att det kan bli riktigt snyggt på Feeri! När jag bara har svart utrustning så syns den ju knappt så nu kommer tränset synas iaf ;) Tänkte köpa bruna benskydd också så då matchar benskydd och träns :) Tror hon blir ännu snyggare med lite brunt.
 
Annars har jag ridit Feeri och Fargo lite grann. Feeri har fått gå en del i skogen och på banan. Har inte hoppat på ca 2 veckor nu. Hon har varit så stark i munnen så jag har köpt ett 2-delat pessoabett som jag rider på nu och det funkar utmärkt. Hon börjar även bli lugnare så nu går det att trava normalt utan att hon bara trippar så det är väldigt skönt! Jag tror även att hon börjar muskla på sig lite nu, iaf halsen. Fargo har jag ridit också och senast jag red honom så försökte jag fatta galopp från skritt och det gick nästan, han förstår vad han ska göra men han har lite svårt att inte trassla ihop benen. I slutet blev han lite för taggad så när jag fattat galopp så hoppade han rätt upp och gjorde ett luftsprång och sen sparkade han bakut. Så efter det skrittade vi av ;) Ville ju inte åka av, haha. Feeri fyllde 18 i lördags och Fargo 17 i måndags.
 
Förra helgen var mamma och jag på NIHS och kollade på finalerna i 140- och 150 cm och det var kul. Det var där vi köpte pessoabettet också. Det är alltid kul att kolla på lite större tävlingar med mycket fina hästar.
 
Jag är färdig med allt så jag får gå hem nu. Skönt att komma hem kl 14 :)
 
Ikväll ska jag rida Feeri, rida ut eller på banan, beror på vädret och hur mycket det blåser. Vi är inte så förtjusta i blåsten ;)
 
Så här ser tränset ut som Feeri har fått! Snyggt va?
 
 
ÄNTLIGEN JUNI!
Från NIHS