DONE

Har precis skickat in en skoluppgift vilket var skönt att få det gjort. Idag cyklade jag till stallet och det blev 8 km och brände lite mer än 300 kalorier. Sen mockade jag 6 boxar, fyllde vatten, fixade mat åt våra hästar och sopade stallgångarna. Sen en fika paus och sen köra häst och vagn. Eller jag körde inte men jag åkte med. Först Viking och Milli, sen bytte vi ut Milli till Ophelia. Sen åkte jag med Johanna och Bellman och jag höll i Havanna. Sen longerade jag Fargo och sen Feeri men bara i skritt. Sen åkte vi hem.
 
Kollade lite på let's dance men sen gick jag och duschade och sen gjorde jag skoluppgiften. Nu ska jag borsta håret och sen fortsätta kolla på the ugly truth som går på tv:en. Imorgon blir det stallet på förmiddagen för vid lunch ska jag rida lektion på Harbacken :) Hoppas det blir kul!
 
Hoppas ni får en fortsatt mysig fredagskväll! ♥
 

SENASTE KÖPEN FRÅN HÖÖKS

 

2DAY

Idag blev det ingen skola för min del då jag hade ont i huvudet och i halsen imorse när jag vaknade. Så jag somnade om och vaknade vid lunch. Tog en ipren och kollade på film. Sen kollade jag på en till film och sen när mamma kom hem så åkte vi till stallet. Gick en promenad med hästarna i mörkret. Feeri behövde röra lite på sig. Sen ryktade jag henne och sen fick hon gå in i boxen. Kom hem strax efter åtta, då åt vi och mamma och jag satt och pratade en stund. Sen kollade jag en till film och nu ska jag alldeles strax röra mig mot sängen. Imorgon börjar jag runt lunch så gör ingenting att jag är uppe sent idag.
 
Ska cykla till stallet och det är ca 5 km så jag cyklar strax efter elva. Sen blir det att mocka och fixa i stallet och sen hålla på med hästarna :) Nä men nu ska jag göra mig iordning för att gå och lägga mig!
 
Söta Nova :)
 

UNDO

Nästan nyss kommit ur duschen och nu ligger jag i sängen och slöar, värsta skönt! Idag gick typ allt fel på hageby. Hoppningen eller mer markarbete var det gick inte alls så bra, jag red Vulfa. Det gick inte bra att visa häst vid hand och jag fick fel mat på lunchen + att jag missade spårvagnen så jag höll på att missa tåget... Vi hoppade fyra hinder på volt och det gick dåligt. Mitt ena stigläder gick av två fucking gånger så jag höll nästan på att ramla av(!). Sen skulle vi komma i en snäv kurva och sen hoppa studs och det gick sådär, Vulfa gick inte fram så mycket som jag önskade att hon skulle gjort. Sen skulle vi göra galoppombyte över en upphöjd bom och det kunde ju inte ens Vulfa så det gick ju inte heller. Sen skulle vi ha hoppat en kombination men det hann vi inte så vi fick hoppa mindre än den andra gruppen och min grupp fick plocka fram banan och plocka undan den och mocka ridhuset. Och dom andra fick hoppa mer än oss... Rättvist.....
 
Känns som jag är lite irriterad, haha. Men jag tycker faktiskt inte det är rättvist. Vi pratar ju ändå om skola och lektionstid. Imorgon är det en riktigt tråkig skoldag. Svenska grupparbete om litteratur och sen naturbruk eller bara svenska arbetet hela dagen. Det är så himla tråkigt!! På fredag är det APL och nu ska jag få byta till det stallet våra hästar står i! Jag tror och hoppas att det kommer bli mycket roligare :) Kommer få hålla på med Milli som är ett föl och tömköra/köra fjording ! Sen ett + är ju att jag kan fixa åt våra hästar samtidigt ;) Kommer börja vid lunch så jag får lite sovmorgon också.
 
Nu ska jag hämta lite dricka och sen ska jag kolla på ett avsnitt av något, typ csi kanske? Bilden är typiskt jag när jag kommer hem från skolan :p
 

SO ME

So pretty much everyday.

BUSY DOIN' NOTHIN'

Nu ligger jag nerbäddad i sängen och ska alldeles strax sova. Vill vara på topp imorgon när vi ska hoppa! Är så sjukt hoppsugen så ska bli jättekul att få hoppa igen :D Idag har det inte hänt något speciellt. Skola, hemma 4 och sen stallet strax innan halv sex. Fixade boxen och sen tog in Feeri. Kände på hennes ben och hon var fortfarande jättesvullen :( Det kommer en equiterapeut till henne nästa torsdag så hon får vila tills dess... "Hoppas" han hittar något så vi slipper ringa veterinär.
 
Har nog inte direkt något mer roligt att berätta. Känns så sjukt tråkigt det här med Feeri... Så jag är inte jättelycklig just nu. Hoppas verkligen det blir bättre snart. Förövrigt så längtar jag till Miley Cyrus konsert, sommarlov, födelsedag, sola & bada, rida barbacka i solskenet..
 
 
Undo my pain
 

PÅ VÄG HEM

Väntar på tåget. När jag kommer hem ska jag äta min mat från spicy, mums! Sen blir det kanske gymmet med Matilda eller ta det lugnt. Senare ska mamma och jag till stallet. Feeri får vila men ska ju fixa boxen och vi har insläppet idag. Sen hem och äta och ta det lugnt och sen ska jag sova tidigt idag. Blev liite för sent igår och var sjukt trött imorse! Vädret är på topp idag så kanske blir en promenad. Hoppas våren kommer nu!!
 
 

MY #1




GYMMET

Var på gymmet med Matilda idag och körde mage. Först gick det bra men sen funkade ingenting... Fattar verkligen inte varför! Jag kunde inte ens göra vanliga situps!? Är skitarg och ledsen... Ska nog dra dit imorgon och bara köra kondition. Förresten så blev det ingen Lotta träning för hon kunde inte komma :( Eftersom Feeri är dålig igen så får hon gå lindad och vila. Endast promenader... Går nog en sväng med henne imorgon ♥ Fan, allt går dåligt nu... Men hoppas på en fika med en saknad vän imorgon ♥
 
Nu ska Matilda och jag kolla på en skräckfilm innan vi sover. Juste, jag ringde och sökte sommarjobb igår! Nyfikna på vad? ;)
 
 

FEERI DÅLIG IGEN

Lutar mot veterinär denna gång... 




FRAMTIDEN

Vad har framtiden att erbjuda egentligen? Jag har aldrig haft ett riktigt förhållande. När jag ser andra par gå och hålla varandra i handen så kan jag aldrig se framför mig att jag kommer hålla någon i handen en dag. Sånt är så främmande för mig. Man funderar på när man kommer få sin första pojkvän (om man kommer få en). Kommer jag få barn? Kommer jag flytta till en annan stad? Det finns så mycket jag funderar på om framtiden. Vissa saker är skrämmande och andra saker är spännande.
 
Jag längtar lite tills jag blir äldre då man går ut skolan och blir mer "vuxen". Nackdelen är att Feeri blir äldre och jag vet inte hur länge hon kommer leva. Den dagen hon inte längre finns kommer jag att gå i två delar. Usch, jag vill verkligen inte ens tänka på det. Hon betyder så himla mycket för mig. Fy, det är det värsta när man har djur. Dem blir äldre och dör fortare än vad vi gör. Men det är så mysigt att ha djur.
 
Efter gymnasiet så funderar jag fortfarande på vad jag vill utbilda mig till. Jag har tänkt på hippolog, ridlärare, unghästutbildare än så länge. Något i den stilen blir det nog som det ser ut just nu. Hästar är definitivt något jag vill jobba med i framtiden om det är möjligt. Man vill ju ha ett jobb som man tycker är roligt och som man är intresserad av.
 
Jag vill gifta mig med världens bästa kille och få barn. Bo i hus eller på gård med hästar. Vara lycklig och ha den bästa familjen i världen. Vi får se vad framtiden har att erbjuda! Jag hoppas att det är något bra.

KOMMENTERA

Kommentera om ni har något önskemål om ett inlägg så skriver jag det ikväll! Kan handla om Feeri, skolan, kompisar - vad som helst typ! Åsiktsinlägg funkar också. Eller frågor :)
 
puss

UPDATE

Igår köpte jag ett regntäcke till Feeri, fluffiga benskydd och en mankam. Köpte ett par ridstrumpor till mig. Sen köpte jag två tröjor på Ingelsta. En svart t-shirt med text och en rosa spetströja som jag är super kär i! Nova fick godkänt hos veterinären. Allt såg bra ut! Red Feeri igår också. Det gick bra men hon är lite oren höger bak i traven. Lektionen som jag skulle ridit idag är flyttad till imorgon. Var i Norrköping halv sex idag. Mötte Irma, Johanna och Olivia vid rese och så gick vi till Texas Longhorn och åt. Sen åkte vi spårvagn till Eneby och köpte godis på ica och sen gick vi hem till Olivia och kollade skräckfilm. Fy vad läskig den var :( Haha, men kul hade vi iaf! Mina Girls ♥
 
Nu ska jag sätta på en film och sen sova.
 
Bild från min instagram @majahammarback FÖLJ! Nya rosa tröjan <3
 
Gymmade igår också, körde ben. Orkade 120 kg i benpress! För några dagar sedan körde vi armar och då orkade jag 45 kg i biceps curl. Känner mig stark ibland :*
 
 

MYCKET NU

Hmm, igår kommer jag inte ihåg vad jag gjorde xD Va i stallet på kvällen iaf och ryktade Feeri och fixade hennes box. Efter det så åkte Matilda och jag till gymmet och va där i 2 timmar. Kom hem vid strax efter ett och då kollade vi på "The shining" en skräckis som inte var så läskig som jag trodde den skulle vara. Somnade vid fyra. Åh juste! Kom på vad jag gjorde igår nu. Matilda och jag var på stan! Hon köpte en vårjacka och ett nattlinne och solglasögon till mig. Iaf, gick upp vid halv tolv idag, blev hämtad av Lida vid kvart över tolv och åkte till stallet. Fixade allt åt hästarna och sen red jag båda.
 
Började med Fargo. Tog in honom och borstade honom och så. Sen red jag på planen utanför stallet, mest i skritt men även lite trav. Han skötte sig jättebra och gick i form. Mamma har inte ridit honom på ca 2 veckor så jag trodde han skulle vara lite "galen" men han var så duktig så! Sen borstade jag av honom efteråt och la på honom täcket igen och tog ut honom i hagen. Sen tog jag undan hans sadel och träns och tog fram Feeris istället. Sen hämtade jag henne. Hon var inte riktigt lika lugn i stallet. Hon är inte så förtjust att stå ensam.. Men det gick bättre efter en stund. Jag borstade henne först och sen klippte jag hennes man en bit. Blev fint! Sen red jag på planen igen.
 
Hon var lite irriterad på mig i början då vi inte red ut med de andra. Dom gick åt andra hållet och hon var tvungen att gå ensam så då blev hon lite irriterad. Hon var pigg och framåt. Gick hyffsat bra i form men ryckte i tyglarna litegrann. Red henne i ca 40 minuter för att hon skulle bli lite trött. Travade också en stund och det gick helt ok. Vi har inte travat på ett tag då det har varit halt. Vet inte  om hon travade obalanserat eller om hon tog kortare steg med höger bak.. Kändes lite konstigt. Skrittade av henne länge och sen gick vi in i stallet. Borstade av henne och la på hennes täcke och sen släppte jag ut henne.
 
Imorgon åker vi till Norrköping 9.15, första stopp är Hööks. Behöver shoppa lite saker där... Sen blir det Ingelsta och kolla kläder. Sen med Nova till veterinären på em och sen stallet. På torsdag vid lunch ska jag rida dressyr för Lotta igen. Hoppas hon ser förändring på Feeri sen senast! Senare på em sen åker jag tåg till Norrköping för att gå ut och äta med några klasskompisar och sen kolla film! 2 roliga dagar på g!
 
Ursäkta för att det blev så mycket text! Behöver ju inte läsa om ni inte orkar ;) Nu ska jag kolla på tv.

TRÖTT

Gick upp strax innan åtta. Var färdig vid trolldal strax efter ett och då gick jag till stallet. Då kom mamma och så fixade vi boxarna och mockade lite i hagen. Sen åkte vi hem för jag var så trött så jag orkade inte göra någonting med Feeri. Då åt jag och sen sov jag några timmar. Sen har jag inte gjort något vettigt. Nu ska jag kolla på film tror jag och sen sova. Imorgon är det sovmorgon! Sen ska jag tydligen gymma med Matilda varje dag denna veckan. Så får vi se hur ont i kroppen jag har nästa vecka ;)
 
Imorgon ska jag göra något med Feeri iaf, Skulle behöva rida lite. Ni kan ju passa på att fråga mig något på ask också!
 
 

PLANER

Igår red jag ut en runda på Feeri med Lida och Viking. Vi skrittade och travade en gång. Feeri var pigg och glad. Idag longerade jag henne på banan och hon travade runt och galopperade och gjorde luftsprång, rulla i sanden var också skönt! Imorgon får hon nog vila då hon har gått 4 dagar i rad nu. Klockan ringer 7.30 för mig imorgon då jag ska vara funktioner på trolldal. Men jag får ju iaf kolla på hopptävling! Lov hela veckan, skönt som bara den! Ska kolla de sista avsnitten av HM nu och sen sova. Hoppas ni haft en bra lördag!
 
Finast i världen ♥♥
 
 

FEERIS PAPPA - LIKA?

         
 
Feeri är väääldigt lik sin pappa som ni ser! Himla fin. Om Meadow Road hade haft lite större huvud och lite större mage så hade jag trott att det var Feeri! Vad tycker ni?
 

MIN ÄLSKLING

 

YOU'RE BEAUTIFUL

Igår red jag Ofelia som är en liten storhäst. Ganska rolig att rida men hon sparkar i galoppen vilket är lite jobbigt. Vi red i ca 1,5 timme vilket var jobbigt. Men det gick bra och jag är nöjd! Veckan efter lovet och veckan efter det ska vi hoppa :) Var jättelängesen jag hoppade.. På kvällen tömkörde jag Feeri och det gick bra. Hon har vilat 2 dagar i rad så hon hade lite energi. Idag red jag henne på volt. Det gick helt ok för att inte ha ridit på ett tag. Hon sparkade inte något och gjorde det jag bad henne om. Jag funderar på om jag ska klippa hennes man kort så man kan knoppa den. Just nu är den typ 2,5 dm lång. Vad tycker ni? Ha kvar den långa sagomanen eller klippa kort?
 
Imorgon är det trolldal sen stallet. Får se om jag gör någonting med Feeri. Imorgon börjar Bangerz tour (Miley Cyrus). Längtar tills hon kommer hit!

BILD FRÅN IGÅR




SNABBT

Kom hem fyra från skolan, va i stallet vid sex. Fixade Feeris box och ryktade henne. Åkte hem och åt. Sen sola solarium med Matilda och sen direkt till gymmet och nu kom vi hem för en stund sen. Idag var det rygg som gällde och nu är jag trött och har ont i mina händer. Imorgon är det stalldag och ridning :D Nu ska jag kolla klart på ett HM avsnitt och sen sova. God natt!

FUCKING MONDAY

Åh, jag blir så himla trött på människor som beter sig som skit. Jag är så trött på idioter och jag vill inte ha några fler i mitt liv! Idag är jag trött på allt och alla. Jag skiter i vilket för jag kommer ändå dö ensam. Orkar inte bry mig längre.
 

10 FEBRUARI

Nu sitter jag på tåget på väg hem. Är hemma strax efter tolv. Då ska jag plugga tills mamma kommer hem. Har en sak jag måste göra som är till imorgon. Har en inlämning som ska in om ca 2,5 veckor som jag har gjort hälften på och sen fick jag en stor uppgift idag som en liten del av den ska vara inne nästa vecka (på sportlovet jag vet). Idag ska jag tömköra Feeri tror jag. Det var ett tag sen och det går ändå inte att göra så mycket annat heller. Sen har vi insläppet idag också. Så denna dag består av stallet och plugg.
 
Igår red jag Feeri lite bara i skritt. Det gick bra och hon var duktig. Hon har gått upp i vikt (vilket är bra) och byggt om sina muskler lite. Hon börjar bli finare! Har inte så mycket mer intressant att skriva tror jag inte.. Skönt med lov efter den här veckan. På söndag ska jag vara funktionär på en hopptävling på trolldal. 8.30- ca 14.30. Annars ska jag ta det lugnt på lovet. Träna och vara i stallet.
 
Vet ni en sak? När jag åker tåg så kan jag se stallet där våra hästar står och se våra hästar beroende på vilken hage dem går i! :)

-


MIN HÄST ÄR VILD

Longerade Feeri på åkern idag. Hon travade och galopperade. Även sparkade bakut, stegrade och bockade stillastående. Helt knäpp, haha. Kanske liiite mycket energi... Ska prova att rida henne imorgon så får vi se hur det går! Nu ska jag kolla på TVD och sen sova.
 
Feeri idag ♥
 

OH YEAH


MYS

Snart ska vi se film. "Bad teacher" blir det för den går på tv. Nova ligger bredvid mig och sover. Hon är så trött efter operationen idag. Hennes knäskål satt löst. Idag red jag Feeri i spöregn och storm typ. Feeri va inte så glad på mig, hon sparkade och försökte få av mig. Hon trippade hela vägen men vi kom runt och det är huvudsaken! Sen fixade jag stallet och tog in hästarna och sen hämtade mamma mig.
 
Imorgon blir det stallet senare på eftermiddagen/kvällen då vi måste vara hemma med Nova tills Matilda kommer hem. Nu börjar filmen så vi hörs!!
 

SHE MADE IT




LITE UPPDATERING

Hann inte blogga igår. Red Kalle och det gick bra. Slutade en timme tidigare så jag gymmade direkt när jag kom till stan. Körde ben med Matilda. Sen till stallet och longera Feeri så gott det gick. Var halt, hårt och ojämnt... Sen hem och äta och sen PH finalen. SÅ arg för att Jeppe vann. Vilken skitstövel!! Stackars Aina :( Efter det kollade jag PLL och sen sov jag.
 
Idag var det skola som vanligt, hemma vid fyra. Städa och äta lite och sen stallet vid sex. Fixade Feeris box och lite annat men hon fick vila då underlaget gör så det är omöjligt att göra något :( Nu ikväll har vi badat Nova inför hennes operation imorgon. Vi håller tummarna för att det ska gå bra ♥ Imorgon har jag som vanligt apl på trolldal. Sen går jag till stallet och fixar.
 
Helgen bjuder på stall och plugg vad jag vet för tillfället. Annars får vi se. Nu ska jag lägga mig, god natt! 

4 FEBRUARI 2014

Feeri har vilat i 2 dagar nu. Mest för att underlaget är halt och knöligt. Feeri skulle spänna sig om jag red och det hjälper inte nånting så bättre att hon vilar då. Imorgon ska jag försöka röra lite på henne, promenad, longering eller skritta lite. Det återstår att se! Idag har jag förutom varit i skolan pluggat massor. Läst jättemånga sidor så mina ögon är så trötta nu. Men det är så skönt att vara med i skolarbetena och känna att man har lagt ner tid på arbetena och får bra betyg. Fick B på en examination i matte för några dagar sedan. Fick A på min muntliga redovisning om senskador. Även A på en grej inom djurhållning.
 
Nu ska jag renbädda min säng och sen kolla på paradise hotel innan jag kastar mig i sängen för jag är så trött. Imorgon är det stalldag! Hoppas den slutar mycket bättre än förra veckan... Berättar imorgon hur det gick!
 
 

GRYMT RIDPASS

Red Feeri idag. För det första hoppade jag upp utan pall och det gick galant! Använder alltid pall annars för Feeris rygg. Men måste träna nu för vi ska ha yrkesprov i april och då ska man komma upp på en häst över 170 cm utan pall utan problem..  Iaf, så skrittade vi fram på körslingan en bit. Sen red vi på banan. Skrittade bara idag då det var kramsnö och lite blöt så det blev lite halt och lite styltor. Jobbade på Feeris långa oh låga form och hon var jättefin! Gjorde mycket serpentinbågar och även lite volter. Tränade även på att göra galoppskänkel - halt. Det är en övning vi gör inför galoppen sen när vi är redo. Feeri får 10 stjärnor idag. Mitt ♥
 
 

KLIPPT AV HÅRET




DAGEN

Vaknade vid 12. Åt lunch och kollade på några avsnitt av Hannah Montana. Sen åkte vi till Cheapy och köpte pellets till hästarnas boxar. Efter det åkte vi till stallet. Fixade boxarna först och sen fyllde på tre påsar pellets till Feeri. Sen var tanken att jag skulle trimmat Feeri idag men jag kände inte för det så jag longerade henne istället. Skritt och trav. Hon var duktig och det var nog ganska jobbigt då det var kramsnö och lite djupt. Hon var nöjd och på myshumör. Ryktade henne ordentligt också så hon blev riktigt snygg (även fast hon var det innan också).
 
Imorgon ska vi rida medans det är ljust. Tänkte prova först att rida på ett fält men om Feeri flippar ur och stegrar som senast så går vi till banan men jag hoppas det funkar med fältet. Då kanske vi kan busa lite eller bara jobba på. Annars vet jag inte vad som händer imorgon, ta det lugnt antar jag. Nu ska jag kolla film eller HM eller nåt och sen sova!