ADDICTED TO YOU

Ingen som hade någon fråga.. Skönt! Då slipper jag svara ;)
 
Hemma till 12 idag. Åt, städade, pluggade, åt och sen stallet. Fixa boxen och sen rida en fin prinsessa. Red dressyr med sporrar idag igen i både skritt och trav och hon var väldigt duktig! Inte alls lika stel i höger heller :) Imorgon ska jag nog longera henne med inspänningstyglar så jag får träna lite på det också. Har nämligen lilla hästskötarexamen nästa fredag. Samma vecka mån-ons ska vi sova på skogslotten och ta förarbevis för terränghjuling. Får alltså inte träffa Feeri på två dagar i rad :'( Orättvist!!
 
Nu ska jag försöka sova då klockan ringer om dryga sex timmar.. Tagga matte och engelska imorgon.
 

FRÅGESTUND


HOPPNING & DRESSYR

Igår var jag med på hoppträning med Feeri. Skrittade och travade som uppvärmning. Feeri var så sjukt pigg! Hon har aldrig varit så pigg förut. Hon ryckte med huvet, lyfte lite med ena frambenet, sprakade bakut i traven för hon visste inte vart hon skulle ta vägen och hon trippade. Det var verkligen sjukt hur pigg hon var! Iofs så förstår jag henne då hon älskar att hoppa och hon har inte sett hinder eller bommar sen förra året. Först travade vi över bommar och i början var hon bara jätte på och tog tag i bettet. Sen la tränaren upp små kryss. Det var tvåkombinationer på långsidorna då det ena hindret var bommar och det andra ett kryss. Vi skulle trava över bommarna och sen skritta några steg och sen hoppa krysset. I början skulle Feeri bara dra men efter några varv började hon lyssna riktigt bra!
 
Sen la han upp räcken istället för kryss och bytte plats så att hindret kom först och sen bommarna. Feeri lyssnade riktigt bra då. Sen red vi en liten bana. Först en långsida med bommar och ett räcke, vända rätt upp på en travbom och sen travbom - kryss - travbom vid x, travbom innan man vände upp på andra långsidan på bommar och sen räcke. Feeri började bli trött då så hon var lite lugnare, rev första räcket för hon fick inte upp frambenen tillräcklig och hon hoppade lite sent. Annars gick det riktigt bra! Red banan två gånger och Feeri skötte sig exemplariskt! Hon var dyngsvettig efteråt så jag fick svampa av henne. När hon kom in i boxen så rullade hon sig mycket nöjd två gånger!
 
I senaste inlägget ser ni video från hopplektionen!
 
Här är när vi hoppar travbom - kryss - travbom vid x

Idag red jag dressyr på Feeri. Jag tog sporrar för jag tänkte öva på att flytta henne och då är det lättare om man har sporrar. Vi började med att skritta ut en kortis som lite uppvärmning i solskenet. Sen kom vi till plan och då kortade jag upp tyglarna och började jobba på hennes form i skritten. Höll om henne hela tiden så att hon hade energi i bakdelen. Gjorde volter och serpentinbågar, hon gick bra och frustade. Sen flyttade jag henne lite i skänkelvikningar och hon flyttade jättebra för skänkeln! Korsade benen väldigt fint. Gjorde det några gånger åt båda hållen. Sen kom vi fram i trav och red lite på volt. Hon gick väldigt lugnt och bra i form i vänster varv men när vi kommer till höger varv så ställer hon sig utåt och flyttar in rumpan...
 
Feeri är svagare i högervarv och det är även i det benet hon har varit dålig och är svullen i hasen. Men vi jobbar på högervarvet och vissa dagar går hon klockrent i båda varven och vissa dagar har vi lite problem i höger. Det går oftast bra i skritten men är desto svårare i traven. Iaf, jag provade att göra skänkelvikningar i traven också idag och först tyckte hon det var lite svårt men sen gick det klockrent! Det bästa med Feeri är att hon lär sig så otroligt fort och är såå himla arbetsvillig! När vi hade travat en stund så skrittade jag av henne genom att rida snett igenom hela tiden med långa tyglar så hon fick gå lika mycket i båda varven.
 
Jag är riktigt nöjd med Feeri både igår och idag och jag hoppas att vi fortsätter i det här spåret! Hon var nästan lika svettig idag som igår så hon fick jobba ordentligt ;) Imorgon ska hon få ta det lite lugnare då jag tänkte köra lite miljöträning med henne från marken. Gå på presenning, gå över en pall osv.
 
 

Hoppträning, Feeri 28/3


INGEN URSÄKT

Har inte haft lust att blogga helt enkelt.
 
Tömkörde Feeri igår, hon var superfin. Skrittade ut idag och hon var pigg och glad. Imorgon blir det hoppträning vilket ska bli kul! Har ont i huvet och känner mig inte så pigg så ska sova nu. Klockan ringer om 11 ½ timme vilket känns som välbehövlig sömn.

BABY, BABY, BABY OH


Hoppträning med denna babe på fredag ♥

DAY 3 - YOUR FAVOURITE QUOTE

"There's gonna be times in your life when people say you can't do something. And there's gonna be times in your life when people say that you can't live your dreams. This it what I tell them: Never Say Never!" - Justin Bieber ♥

❤️




NO INTERNET

Hej bloggen, tyvärr funkar inte vårat internet hemma... Därför jag bloggar lite dåligt nu. Färgade håret igår, lite ljusare. Var ganska mörk i hårbotten men nu är det ljust o fint! Red Fargo idag, lite bommar och små hinder. Gick ganska bra. I slutet gick det inte alls bra som ni ser på videon. Men Fargo har inte hoppat sen i somras så det gick ändå helt okej. Imorgon är det veterinärbesök på schemat. Ska va i stallet 7.00. Får se vad de säger... Nervöst! 

Så himla tråkigt när internet inte funkar för då kan jag inte läsa alla bloggar på datorn eller kolla på swefilm och sånt :( ikväll ska jag ta det lugnt, kolla på tv och så. Ska försöka få någon att följa med mig att sola också! 

HOPPNING O BOMMAR MED FARGO 23/3


RESULTATET




FÄRGA HÅRET SNART!




DAY 2 - 20 FACTS ABOUT YOU

Kände att jag inte behövde skriva min bloggs namn (carolinamaja.blogg.se) så vi kör på day 2 istället!
 
1. jag är 180 cm lång
2. jag har en häst som heter Feeri
3. jag bor i lägenhet med min syster, mamma, 2 katter och 2 hundar
4. älskar färgen rosa!
5. har sett Justin Bieber live
6. ska se Miley Cyrus live 30 maj
7. har ridit i ca 8 år
8. jag hatar att ha vanlig bh på mig
9. jag trivs inte med mig själv
10. pratar inte med min pappa
11. är deprimerad
12. solar solarium
13. fyller år 22 juli
14. sminkar mig nästan aldrig
15. älskar att läsa bloggar
16. har sett ALLA avsnitt av Pretty Little Liars
17. tycker inte om att vara på platser där det är mycket folk
18. drömmer om att bli känd
19. jag tycker inte om one direction
20. vill hoppa 1 meter någon dag

30 DAYS

 
 

THAT'S RIGHT DAMON


MIN HJÄLTE

Då var det tid att skriva detta inlägg om min hjälte. Det är någon som alltid finns där för mig, som man kan prata med om allt. Lyssnar väldigt bra gör hon också. Kan ni gissa vem det är?
 
Jo, det är såklart Feeri. Nu kommer några att tänka "det är bara en häst", visst för dig kanske det är det men inte för mig. För mig är hon en otroligt bra vän som alltid, alltid, alltid ställer upp för mig. Vi har levt tillsammans i snart 2 år. Hon har gett mig så otroligt mycket i mitt liv. Hon har hjälpt mig att bli den personen som jag är idag. Under tunga och jobbiga perioder har hon gett mig glädje och kärlek. Vi jobbar på våran relation varje dag och lär känna varandra mer hela tiden. Feeri har alltid ställt upp för mig. Hur rädd hon än är så övervinner hon sin rädsla för att hon litar så mycket på mig. Det är KÄRLEK!
 
Ett sånt band som vi har är guld värt för mig. Vi har haft så roligt tillsammans och hon har lärt mig mycket och jag har lärt henne mycket. Vi har format varandra. Hon gör mig alltid glad även fast jag är på dåligt humör.
 
 
Helt ärligt så skulle jag nog inte vara den personen som jag är idag om jag inte hade haft Feeri. Hon har nog gjort mig till en bättre människa. Därför är det väldigt jobbigt nu när hon är halt. Hon har varit det flera gånger men det har hjälp med equiterapeut men det gjorde inte det den här gången. Då får man ju sina tankar om det kan vara något som gör henne "handikappad" livet ut. Alltså t.ex. om hon har en rörelsestörning p.g.a. någonting eller om det är någonting som veterinären inte kan fixa så att hon inte håller för ridning. Då måste jag lämna tillbaka henne. Samtidigt känns det lite som att jag har växt ur henne på något sätt så att jag kan gå vidare till en annan häst. Men det skulle vara så otroligt jobbigt att säga hejdå till Feeri.
 
Men nu ska vi inte tänka så. Vi får se vad veterinären säger och utgå därifrån. Jag känner mig ganska redo för vad han än säger. Jag kan tänka mig det värsta men hoppas såklart på det bästa!
 
Fina minnen har jag med Feeri som jag alltid kommer att minnas <3 Den absolut bästa vännen och min hjälte!
 
 
 
 
 
Jag älskar dig Feeri och det kommer jag ALLTID att göra oavsett vart du är <3

15:49

Precis överlevt ännu en skoldag. Examinationen i svenska gick helt ok ändå tycker jag. Lyssnade på en bra föreläsning hela eftermiddagen. När jag kommer hem så ska jag äta och sen blir det stallet. Feeri ska skrittas på något sätt utan ryttare. Ikväll tror jag inte att jag behöver plugga på något. Jag ska skriva ett inlägg som kommer att heta "min hjälte" så om ni vill veta vem det är så föreslår jag att ni kikar in här ikväll! 

Annars då? Sov så dåligt inatt. Kunde inte somna förren 1 typ. Vaknade någon timme senare i panik då jag drömde att jag kvävdes. Somnade en stund, vaknade igen. Vaknade inte av klockan och när jag skulle gå upp rann svetten. Så en väldigt härlig natt alltså, not. Imorgon är det praktik :) i helgen blir det stallet och ta det lugnt tror jag. På måndag veterinärklinik med Feeri...

Hörs senare!

DAGEN

Just nu håller Matilda och jag på att övertala mamma att jag får åka utomlands med Matilda i sommar. Åhh, vill såå himla gärna åka utomlands i sommar! Så mamma om du läser det här, snäääääälla får jag åka? <333 Ligga på stranden och sola hela dagarna... Så jävla nice! Nu har jag precis pluggat lite inför imorgon. Idag longerade jag Feeri lite i skritt men bara några varv då det låg lite blötsnö på marken så hon fick styltor. Sen var vi på Rusta och Maxi och handlade lite. När vi kom hem åt vi tacos, mums! Nu ska jag kolla på Kickstart, top model och pll! Sen sova.
 
Feeri idag <3
 

CAN'T REMEMBER 2 FORGET U


COUNT ON ME

Var i stallet på kvällen. Fixade Feeris box och sen tog jag in henne. Ryktade henne ett tag och sen satte jag på lite reflexer på henne och mig. Sen gick vi en runda på ca 15 minuter och sen några varv på plan för att hålla mamma och Fargo sällskap. Feeri frustade och verkade nöjd över att få röra lite på sig. Sen fick hon gå in i sin box och äta. 

Imorgon åker vi till stallet strax efter lunch. Antingen promenerar jag Feeri en längre runda eller longerar henne men bara i skritt. Får se vad det blir beroende på väder och så. Efter stallet skulle vi åka och handla och sen ska jag plugga lite. 

Nu ska jag ta ut hundarna och sen läsa några bloggar innan jag lägger mig. Börjar bli nervös för vad veterinären kommer att säga på måndag... 




Sminkvideo del 2


Sminkvideo del 1


HEJ BLOGGISEN

Det blev ingen skola idag av olika anledningar, blir ingen imorgon heller och på onsdag har vi studiedag så det blir skola på torsdag och praktik i stallet på fredag. På måndag har Feeri en tid hos veterinären 7.30 så då hoppas jag verkligen att vi får reda på vad det är för fel på henne! Det betyder också ingen skola på måndag heller... Idag red jag Feeri barbacka. Jag lindade alla fyra benen med röda lindor och sen red jag på ett rött schabrak eftersom hon fäller. Hon är så söt när man matchar! Tyvärr gick hon ojämnt när jag red och hon snubblade massor också :( Anledningen till att jag rider henne/motionerar henne även fast hon haltar är för att Sverker (equiterapeuten) sa att svullnaden i hasen blir bättre om jag rör på henne. Dock är hon lika svullen fortfarande.
 
Den här veckan innan veterinären ska jag skritta Feeri, antingen promenad eller longering. Jag vill inte rida henne mer för jag tycker synd om henne eftersom hon haltar. Jag och några andra tror att hon har en lös benbit i hasen men som sagt så får vi se vad veterinären säger! Nu ska jag och Matilda kolla på en film. Åh! Förresten så har jag klippt Elliot och Nova idag. Elliot som vanligt och Nova är numera pälslös på hela kroppen förutom svansen och öronen, sjukt söt är hon!
 
Imorgon ska jag försöka att göra en sminkvideo och lägga upp här! Vi får se hur det går men jag ska försöka iaf :)
 
 

•••




PROVE THEM WRONG

Red Feeri ett varv runt körslingan idag, hon gick bra och var nöjd. Kl 5 var det stallmöte, hemma vid 7 och då kollade jag på Ponnyakuten. Sen har jag kollat på en film och pluggat lite. Förut så såg jag framför mig att jag red barbacka på Feeri utan träns och vi galopperade över ängar och jag höll ut händerna i luften, så underbart <3 Imorgon ska mamma ringa till en hästklinik då vi antagligen ska åka och röntga hennes ben.
 
Imorgon ska jag ha hästfoder provet, hoppas det går bra. Så jag stannar kvar en stund i skolan och gör provet och sen åker jag hem. Ska nog inte göra något speciellt sen förutom att åka till stallet.
 
Nu har jag verkligen bestämt mig, jag ska visa alla att dem har fel.
 

FRÅGOR?

Har ni några frågor som ni vill ha svar på? Om hästar, skolan, kompisar, träning osv.
 
Fråga GÄRNA så svarar jag! :)

PROVRIDNINGEN

Provridningen gick bra. Quinar som han heter är verkligen 177 cm hög. Han är nästan lika hög som mig. Jättefin är han! Gillar att gosa <3 han är lite tittig av sig när man rider och han behöver en stark ledare hela tiden som säger till honom vad han ska göra. Vi red ut i skogen idag. Det blåste som bara den så han blev lite rädd ibland och då gick han på tvären och trippade men när man proade så skrittade han igen. Han kan trava väldigt långsamt och har inga problem med att gå i form! Jag galopperade inte honom idag då det blåste och det var för blött för att galoppera på fältet. Jag tycker om honom och jag hoppas att vi kan åka och provrida honom igen! 

Bild från idag :)



LUNCH

Sitter och väntar på att Olivia och Irma ska komma med mat från Spicy. Wokade nudlar ska jag äta idag! Imorgon blir det praktik :D sen är det helg som innehåller massa stall och hästar ! Bästa sättet att spendera sin helg på <3 älskar det soliga vår vädret också :) 




78 DAGAR KVAR!


GALOPP

Vi åt vid halv sex och sen åkte vi till stallet. Vi fixade boxarna först och sen red jag Fargo. Skrittade på långa tyglar först och sen kortade jag upp dem och jobbade honom i skritt. Han jobbade på ganska bra så vi travade lite på volt och även på fyrkantsspåret. I traven gick han fint men han är väldigt obalanserad och flyter lätt utåt. Men om man tränar mycket på det så tror jag att han kan få till en riktigt fin och stabil trav! Sen var jag lite sugen på att prova att galoppera honom. Han har inte galopperat med ryttare på säkert 6 månader men har galopperat när vi longerat honom. Så jag tänkte, antingen stannar han och bråkar och drar ned huvet eller så blir han glad och är snäll. Som tur var så var han snäll! Han blev bara lite förvånad att han fick galoppera men glad!
 
Efter galoppen så fick han långa tyglar och så skrittade vi av. Fargo var svettig och nöjd efteråt hoppas jag ;) Feeri tog jag in innan jag red Fargo så hon stod och åt när vi kom in i stallet och hon såg nöjd ut. Imorgon tänkte jag att jag skulle longera henne inspänd i skritt och trav om jag inte är värsta ridsugen, då blir det väl att jag rider lite :)
 
Jag är så exalterad inför lördag och provridningen!! Men som tur är så är det inte så många dagar kvar :) Nu måste jag gå och lägga mig för imorgon måste jag gå till skolan så klockan ringer 5.30 imorgon bitti. NI får en bild på dagens middag gjord av Matilda! Gott var det!
 
 

SUNNY DAY

När jag vaknade imorse så kände jag att "jag kommer aldrig orka tömköra och longera idag". Så jag stannade hemma, sov en stund till, åt frukost och nu håller jag på att plugga. Senare ska jag kolla på PLL om det nya avsnittet har kommit upp. Usch, har ont huvet, är snuvig, hostar och det gjorde ont i gommen när jag åt förut :( Känns som jag aldrig kommer att bli frisk... Ikväll blir det stallet, Feeri får vila idag då hon har gått bra sen i lördags. Vill absolut inte överanstränga henne! Efter stallet blir det nog att ta det lugnt.
 
I helgen ska jag provrida en häst...
 
Idag skänker jag mina tankar till finaste Killbarry Mystery "Mysan" som nu galopperar på de evigt gröna ängarna. En väldigt fin ponny som lärt mig en hel del <3
 
 
 

ACTIN UP

19 year old and I gotta act up
Cause I'm so so fly, yeah I'm so fly
And I don't know why, really know I, go so wow, till the bass goes oh my
Oh I, I gotta slow it down
Yeah I'm on the loose, and I won't stop now
Cause I go so loud, and I go so wow
So you better watch out cause I'm oh so ahh
I'm on some risky business
I like women and French kisses
Mama told do the dishes but I'm here catching fishes
Cause I'm still young and acting up
Girls on my mind, so I still mack up
They see the money, see the money, rack up, till the walls dark green, cause I'm stacking up
Bass loud, hands up, I don't really give a fu--
They say I ain't old enough but I be young and acting up
Acting, acting up
Acting, acting up
They say I ain't old enough but I be young and acting up

SÅ SUGEN

Kollade på "Ryttareliten" som gick på tv kl 20. Det var väldigt bra och mycket bättre än vad jag trodde att det skulle vara. Tyvärr fick det mig väääldigt sugen på att köpa en fin dressyrhäst :( Så himla jobbigt det här.. Jag vill ju bli en jätteduktig dressyrryttare men det går inte riktigt med Feeri men jag vill absolut inte lämna tillbaka henne. Åh, det här är så jobbigt!! För hur ska man kunna bli bättre om man inte har en bra häst?
 
Nej, nu lämnar vi det där. Jag blir bara irriterad. På tal om irriterad så glömde jag ridgrejerna i stallet. Måste ha hjälm, handskar och väst imorgon.. Men vi har en gammal hjälm hemma och jag kan ta vantar som handskar och så får jag väl låna väst där om vi behöver använda det. Om vi ska tömköra så kommer jag dö av andnöd bara så ni vet. Vore mycket bättre om vi ska longera för då står man ju still ;) Så ska vi ha prov på hästfoder och det kommer gå skit. För jag har inte hunnit plugga alla delar än. Men jag har redan några grejer på E nivå i kursen så jag lär ju ändå inte få A i slutbetyg så whatever..
 
Äsch, kanske tar och sover istället för att plugga ihjäl mig... Då är jag iaf utsövd imorgon! Får ju se nåt positivt i det.
Btw så red jag Feeri barbacka en sväng ikväll och hon var en stjärna, superduper duktig! Min älskling <3

RESULTATET AV MATTEPROVET


Det som är understruket är det jag uppfyllde. Det som är inringat uppfyllde jag inte. Antar att jag hade fått ett A om jag uppfyllt dem också men jag är sjukt nöjd med ett C! 

DRÖM BRÖLLOP




07:41

Efter ca 4 timmars sömn sitter jag nu på tåget. Hade lite svårt att somna igår då jag låg och hostade... Var uppe kl 6 för jag duschade då jag ville vakna till lite. Igår red jag Feeri på plan. Jag tog de fluffiga benskydden bak så hon skulle hålla värmen om benen och även ländtäcke så hon skulle hålla rumpan varm. Jag började med att skritta på halvlånga tyglar i 5-10 minuter, hon lunkade på i lagom takt. Sen kortade jag upp tyglarna och börja ställa henne och få henne i form. Hon svarade jättebra i både varven! Häromdagen tyckte jag hon va stel som en pinne i höger sidan men inte nu! 

Jag jobbade henne i skritten på volt och serpentinbågar en stund. Sen travade vi och hon var lugn och mjuk i traven också. Gick bra att rida på volt i båda varven och hon gick rent hela passet! Hon kändes verkligen fräsch igår! <3 hon frustade och verkade allmänt nöjd :) efteråt stretchade jag henne och sen fick hon godis. 

Idag ska hon få ta det lugnt. Blir nog en promenad :) nu på fm hoppas jag att vi får reda på resultatet från matteprovet vi hade förra veckan! Nu är vi strax framme så vi kanske hörs ikväll! Måste plugga hästfoder igen då men jag kanske hinner slänga in ett inlägg :)

UPDATE

Varit lite torrt på den här fronten senaste dagarna, sorry för det! Igår red vi ut, 2 varv på körslingan trippade Feeri runt. Lite energi haha :) så jag red några varv på plan också för att hon skulle lugna sig lite. I slutet började hon gå ojämnt igen :/ men kan va för hon blev trött.. Vid fem åkte jag med mamma och kollade när Matilda spelade match. Sen åt jag kebabtallrik och godis, det enda jag åt igår! Idag har jag legat i sängen heeeela dagen lång och kollat filmer och ponnyakuten. Endast ätit lite godis idag, är liksom inte hungrig.

Nu är vi på väg till stallet. Jag har den starkaste halstabletten jag hittade på affären i munnen och det smakar ingenting .. Jag ska rida Feeri lite idag också, ska faktiskt prova att trava lite och se hur det går! Spännande :) så ska jag fixa hennes box och sen har vi insläppet. Ikväll ska jag plugga på hästfoder, har prov på onsdag. Imorgon ska jag försöka ta mig iväg till skolan. Så får vi se om jag orkar hela dagen eller inte. 

Hej så länge!


DET BÄSTA SOM FINNS




MELLO

Kollar på mello nu. Hejar på Ace Wilder, hon är grym! Annars är Anton, Sanna och Ellen ganska duktiga! Red Feeri idag, skrittade. Hon var pigg och glad! Lyfte lite fram några gånger men annars var det lugnt :) imorgon ska vi rida ut! Idag efter att vi ridit så släppte vi ut hästarna utan täcken och Feeri bara ställde sig och njöt i solen. Hon är ju svart så hennes päls blir ju varm :) nä nu ska jag kolla vidare ! 





VÅRPROMENAD




SEGT

Gick upp vid halv ett idag. Gick ut med hundarna, åt lite och sen satt jag i soffan och kollade tv tills mamma kom hem. Då åkte vi till stallet och fixade. Febern var nästan helt borta på em så blev lite piggare. Efter stallet åkte vi till maxi och köpte taco grejer. När vi kom hem så ät vi tacos och kollade tv. Nu har jag precis kollat klart på det senaste avsittet av TVD.. Sorgligt var det.. Imorgon blir det stallet vid lunch och imorgon ska jag rida Feeri! :D
 
Nu ska jag lägga mig och se om jag kan sova. Annars får jag väl kolla på någon film. God natt.

BILD FRÅN INSTAGRAM

 

FAN

Självklart så vaknar jag typ halv fem med 38,7 graders feber.... Fan säger jag. Jag som skulle göra jättemånga roliga saker på praktiken idag :'( tänker iaf följa med mamma till stallet ikväll för att fixa åt Feeri och pussa på henne <3 annars blir det nog sängen hela dagen...  Så jävla tråkigt!

SICK AND TIRED

Helt ärligt så mår jag så jävla dåligt just nu. Har fruktansvärt ont i halsen, är snorig, har ont i huvet och är hängig + att jag fryser som en tok! Har en sån jävla ångest samtidigt men det känns lite bättre nu.. Equiterapeuten sa att Feeri hade roterat bäckenet rejält igen och hon hade en liten nackspärr på vänster sida. Han satte nålar och sen va det bra! Annars var hon mjuk och fin överallt :) Jag ryktade henne och sen släppte ut henne i hagen. Feeri ska vila imorgon, skrittas lör o sön och sen köra som vanligt på mån! Det känns riktigt bra! Har saknat att rida henne som sjutton!! Feeri är min soulmate och jag kommer ha henne tills hon inte längre finns ♥
 
Anledningen till att jag haft sån otrolig ångest är över Feeri. Jag har varit så rädd för att hon skulle få en diagnos på att hon inte skulle hålla som ridhäst, även att jag är för tung för henne. Att jag var för tung för henne hade ju gått att ändra på men inte om hon inte skulle hålla. Har därför kollat på en annan häst. En "RIKTIG" ridhäst som många skulle säga, ett halvblod. Ca 175 cm hög och fin i dressyren och kan även hoppa lite men har några småproblem men inget allvarligt. Har blivit lite fäst vid denna häst men vi har dock inte varit och kollat på den (än). Mitt val har isf varit att lämna tillbaka Feeri och köpa denna häst istället för vi har ej råd med tre hästar, tyvärr.
 
Jag har gått igenom detta i mitt huvud 1000 gånger senaste dagarna och jag har bara fått mer och mer ångest. Idag trodde jag att jag skulle svimma av ångesten. Då tog jag beslutet att jag aldrig ska lämna tillbaka Feeri. Jag älskar henne så otroligt mycket även om hon inte är och aldrig kommer att bli världens bästa ridhäst. Hon är verkligen min soulmate. Så jag har bestämt mig för att jobba med henne jättemycket och utbilda henne mer! Satsa 200 % på henne.
 
Halvblodet kanske vi ska åka och provrida för att se om känslan känns bra eller inte. Bara för att vi blivit lite fästa vid den. Kan ju vara så att det inte alls känns bra och då släpper vi det! Min största önskan är ju såklart att jag skulle kunna ha båda...

ÅNGEST

Åh, jag är så trött och har ont i huvet. Vill bara åka hem 😞 

GOD MORGON


Godmorgon, jag är så sjukt jävla trött idag. Så om jag skulle lägga ner huvet på bordet så skulle jag nog somna.. Längtar till lunchen för jag hann inte äta frukost. Sen längtar jag tills jag kommer hem så vi kan åka till stallet! Idag kommer equiterapeuten :) 

Hörs sen!

23:10




KORTFATTAT

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova! Var så trött imorse så jag vaknade inte ens av alarmet... Gud vad duktig jag har varit på att blogga idag :) Imorgon kommer äntligen equiterapeuten! Är nyfiken och nervös för vad han kommer att säga...
 
God natt <3

HOPPNING REAL 5/3

Jag var jättetaggad innan och när jag kom till skolan. Jag fick önska häst och då önskade jag Doris för att hon verkade rolig och var snäll. Jag tycker om Vulfa men jag har hoppat henne fyra gånger typ så jag ville prova någon annan. Jag red i andra gruppen så min grupp var hinderpersonal när grupp ett hoppade. Det var en som red Doris då och hon såg jätterolig ut så att det kändes bra. Men sen var det några som var så nervösa så att jag blev nervös... Sen var det min tur att rida. Lädrena kändes inte jämna, Doris travade konstigt, jag fick henne inte att galoppera och jag ville inte ha ett spö. Sen skulle vi börja travhoppa och jag blev jättenervös... Plus att jag började böla och jag vet inte ens varför?! Så jag hoppade inte det. Sen skulle vi hoppa en oxer i galopp. Jag tog en spö och tänkte nu ska jag fan hoppa! Så det gjorde jag och och det var jättekul och gick bra. Sen skulle vi hoppa nr 1 o 2 på banan som var en kombination och det gick bra. Sen red jag hela banan och det gick ändå helt ok! Jag hoppade till och med extra som jag inte behövde för att det var roligt.

Jag förstår inte varför jag fick ett sånt utbrott? Jag tycker ju att det är roligt att hoppa men jag är lite osäker men jag gör det ju ändå. Jag var inte rädd för hindrena heller så jag fattar inte... Har väl att göra med att jag är så ostabil i mina känslor. Ibland gråter jag utan anledning liksom. Men det var jättekul att hoppa när vi väl kom igång och jag är stolt över mig själv och Doris som var snäll. 

Nu ska vi inte rida på några veckor. Vi ska longera och tömköra. Vilket känns lite tråkigt för jag behöver träna på min ridning...

OJDÅ

Försov mig idag för att jag hörde inte mitt alarm som tydligen ringt hundra gånger... Måste ha sovit riktigt djupt! Men hann precis så att jag inte missade tåget! Nu taggar jag hoppning :) 

<3



MINA KÄNSLOR I PUNKTER

  • Banhoppning imorgon! *wiiee*
  • Equiterapeut till Feeri snart! *glad*
  • Aldrig mer äta onyttigt.... *illamående*
  • Sooovaaa *trött*
  • Vill låsa in mig själv.... *arg*
  • Mitt hjärta slits i två delar.... vad ska jag ta mig till? *ledsen*

MATH

Har nyss ätit lunch och innan dess hade jag matteprov i 3 timmar. Jag klarade faktiskt mycket mer än jag trodde! Så jag hoppas att jag får bra betyg på det :)  om en halvtimme är det engelska och sen slutar jag. När jag kommer till stan ska Matilda och jag köpa semlor så vi kan fika ikväll eftersom man ska äta semlor idag! Ikväll blir det stallet som vanligt och ta det lugnt :)

Min finaste <3



MONDAY 3/3

Körde benpass på actic i Norrköping imorse, satan vad jobbigt det var! Kanske för att det var på morgonen och jag hade inte ätit något ;) Efter passet åt jag en protein bar så jag fick lite energi. Sen var det mentorstid och sen slutade jag 11.30. Då gick jag till kungs och åt deras jättegoda kycklingsallad med Sara, Emmelie & Lovisa! Sen gick jag till tåget och var hemma strax efter ett. Då sov jag några timmar för att jag kollade film med syrran igår och kunde inte somna förrän strax efter ett... När mamma kom hem så åkte vi till stallet och fixade boxarna och tog in hästarna. Nu är det inte många dagar kvar tills equiterapeuten kommer! Om hon blir bra efter besöket och jag kan rida henne igen så kommer hon vara såååå otroligt pigg... Vi får se hur det går då ;)
 
Ikväll har jag kollat på top model och talang! Sen har jag pluggat matte inför provet imorgon och det känns riktigt bra! Ska även lämna in en uppgift på engelskan som jag är nöjd med. Sen kommer onsdagen och banhoppningen i skolan! Hoppas det blir kul. I helgen är det stallet som vanligt och jag ska kanske gå en handledarkurs på körskolan så att jag kan börja övningsköra. Jag fyller ju ändå 17 i sommar så nästa år är det dags att ta körkort! Bäst att börja träna redan nu ;)
 
Känner mig inte så trött just nu eftersom att jag sov förut så jag ska nog kolla på ett avsnitt av CSI innan jag sover :) Ni får en bild på kycklingsalladen!
 
 
 

Just do it

Ask: majahammarback
Insta: majahammarback
Blogg: carolinamaja.blogg.se


GRATTIS JUSTIN PÅ 20-ÅRSDAGEN!

 

KVÄLLSMAT OCH NOVA





RIDLEKTIONEN

Jag fick rida Charmör som jag önskade :) Det var roligt att rida fjording igen. Själva övningen vi gjorde var som en kontrollbana. Först skulle man skritta fram till en bom och direkt efter bommen skulle det vara trav lättridning och hålla hästen rak. Sen rida slalom i arbetstrav och få hästen i form. Sen fatta galopp över en bom och sakta av efter tredje bommen. Det gick väldigt bra för mig med vägarna och övergångarna men hade lite svårt att få ned honom i form. Till slut så gick det med hjälp av Helenas coaching :) Kändes superbra när Charmör gick i rätt form. Det var ett riktigt roligt ridpass och välbehövligt!
 
Jag red 12.15 och vi gjorde stallet innan, eller jag gjorde stallet medans mamma red Fargo. Sen ryktade jag Feeri. Hon är lika svullen fortfarande... Hovslagaren kommer imorgon, sen får vi vänta och se vad equiterapeuten säger på torsdag.. På eftermiddagen åkte mamma och jag och handlade lite. Nu ska jag kolla nya avsnittet av TVD och sen blir det mat. Fläskfilé och sallad!
 
Här är ett litet dåligt klipp när jag red Charmör för några år sedan. 

EN DAG SKA JAG ÄGA EN SÅN HÄR FIN HÄST!