DAGEN I GÖTEBORG, BRA & DÅLIG

Jaha, nu sitter jag här i sängen hemma och dagen är slut. Tänk att man kan hinna åka till Göteborg och tillbaka på en dag och göra massa saker där, det är ganska otroligt. Dagen började 5.10 då min klocka ringde för att jag skulle gå upp och duscha och fixa mig. Vi gick hemifrån 6.45. Tåget gick 7.10 och vi var framme vid 9.50 ungefär tror jag. Då åkte vi spårvagn till Scandinavium. Först såg vi lite av finalen av morgondagens vinnnare och sen gick mamma och jag på mässan. Det var sjukt mycket montrar och jätterörigt och vissa montrar var så trånga att man inte ens kunde gå i dem... Jag var lite besviken på mässan faktiskt för när jag har varit i Stockholm så har jag alltid hittat saker och känt "wow" det här måste jag ha typ. Men idag hittade jag inget roligt + att nästan allting var så dyrt. Fanns inte mycket mässpriser och om de va det så var det typ på en hundring och det hjälpte ju inte så mycket. Så det var lite tråkigt! Men mamma hittade ett jättefint ridtäcke i fleece så det köpte jag till Feeri! Får ladda upp bild imorgon. Det var det enda jag köpte.
 
Sen åt vi lunch och sen kollade vi på internationell tidshoppning på 140 cm tror jag det var och det var spännande! Många kändisar med. Bl.a. Scott Brash, Ludger Beerbaum, Kevin Staut osv. Sen var det paus och så sa dem i högtalaren att Peder Fredricson och Malin Baryard skulle skriva autografer i H&M s monter kl 15.30 så mamma och jag sprang runt och letade efter den montern typ 100 varv runt mässan och sen hittade vi den och det var helt tomt, ingen där. Så jag blev lite irriterad för jag ville ju se Peder på nära håll och ha autografer... Sen gick jag runt hela arenen också för att kolla om dem var där men de va dem inte.. Och jag ville se 7-åringar som hoppade kl 15.30 så jag missade ju några ekipage också för vi sprang runt och letade. Så vi gick och kollade på 7-åringarna och sen när de va slut så gick vi tillbaka mot mässan.
 
Jag var fortfarande irriterad för det inte va nån vid H&M s monter så jag sa till mamma för det kom ut en tävlingsryttare ur en utgång från arenan att "kan inte Peder komma ut här nu så ska jag prata med honom." Och vet ni vad som händer?! Så fort jag har sagt den meningen så kommer Peder ut där PRECIS framför mig och jag blev helt chockad... Jag tänkte typ i en sekund att jag skulle prata med honom men så vågade jag inte så vi följde efter honom istället HAHA. Han gick till H&M s monter och sen kom Malin också och så skulle dem skriva autografer så jag var "tvåa i kön" så jag fick autografer av både och så frågade jag Peder om man fick ta kort och då sa han typ "absolut/självklart. Ställ dig här mellan oss." Så då ställde jag mig där och så skulle mamma ta kort men då låste sig min telefon så hon fick ge mig telefonen så jag kunde låsa upp den och då kollade Peder på den så han kanske han se Feeri som är min bakgrundsbild och så såg han min kod ;) Så jag har ju ändå pratat med Peder idag! Och han är ju så snygg så man dör... Det va så himla pinsamt, men kul! Det gjorde typ min dag! Men hur stora är oddsen att precis när jag sagt det där så kommer han ut precis framför mig liksom?? Fett coolt iaf.
 
Efter det så kollade vi lite mer på mässan och sen gick vi till spårvagnen och åkte sen tåg hem och var hemma strax innan nio. Jag tyckte hela stämningen runt mässan kändes dålig på nåt sätt. Det kändes som om man inte är pinnsmal och har märkeskläder och mycket pengar så är man inte välkommen och jag tycker att det är så tråkigt att det ska behöva vara så! Det känns som att ridsporten blir så mer och mer. Det handlar bara om dyra och fina hästar och folk som har mycket pengar... Det suger verkligen.
 
Och så var det i en monter som sålde foder som mamma pratade med som frågade vad vi har för hästar. Då SKÄMMS man för att säga att man har ridtravare för att man vet att de allra flesta ser ned på dem och tycker att dem inte är värda ett skit. Ska det verkligen behöva vara så? Att det BARA ska handla om pengar hela ridsporten? Det är JÄVLIGT synd och tråkigt tycker jag. Och jag tror att det är fler som känner som jag. Om man inte har dyra märkeskläder och går runt i på mässan och har massa pengar som man bara kan slänga på vad som helst så passar man inte in. Jag är ledsen att säga det men så är det. Det är sanningen. TRIST!
 
Iaf. Det var väldigt kul att kolla på hoppningen live och ridtäcket som jag köpte är såå fint och jag är fortfarande starstrucked över att ha träffat Peder, hehe. 

GHS 15 - BILDER

Här kommer lite bilder från dagen. Kommer text när vi kommit hem eller imorgon! Har praktik imorgon som vanligt.. 


TIDIG BLOGGNING

Hej bloggen, hehe. Jag bloggar lite snabbt nu för jag är inte säker på att jag kommer att hinna ikväll. Ska som sagt fixa inför imorgon och så. Just nu har vi rast men matten börjar snart igen. Slutar tre så jag kommer hem klockan fyra. Då ska jag bara byta om typ och så åker vi till stallet!
 
Imorgon går tåget 7.10 men det är ju typ som vanligt för mig. Är framme i Göteborg vid halv tio tror jag och då ska vi ta oss till Scandinavium (heter det så?). Sen går tåget hem 18.30 tror jag att det var. Kommer bara vara hoppning men olika tävlingar och så ska vi gå på Eurohorse såklart! Ska kolla efter lite olika saker. Jag skulle verkligen behöva nya höpåsar iaf! Nåt kommer jag nog köpa :)
 
Nu börjar vi snart så vi hörs när vi hörs!
 
Jag just nu :)
 

BLANDAT

Nu skriver jag bara lite kort för jag är trött. Skolan gick bra och jag tror att jag fick mycket gjort. Kom till stallet vid kl sex, fixade boxen och sen red jag Feeri. Skrittade en liten stund.och det var andra hästar där som travade och så så Feeri blev lite upprörd och sparkade lite men hon måste ju vänja sig så det var också bra träning. Efter att jag ridit henne så fick hon gå in och så longerade jag Fargo. Först fick han springa och göra av med energi och sen spände vi in honom och så fick han jobba lite. Kom hem från stallet kl 21 och sen dess har jag ätit mackor, kollat på tv och nyss lyssnade jag på Zara Larsson som pratade i 49 minuter. Men nu ska jag kolla ett avsnitt av PLL och sen sova. Imorgon är det sista skoldagen innan Göteborg, tjoho! 
 
Imorgon blir det att fixa inför torsdag mest. Först är det skolan och sen stallet. Ska fixa Feeris box, packa extra påsar till torsdag och fixa extra mat och så. Även lägga in nytt spån och mocka hagen. Sen borsta henne och tömköra eller gå med henne. Sen åka och handla lite och sen hem. 
 
Btw, så fick jag reda på att det kommer fler filmer efter "50 shades of Grey" så nu har filmen klarnat lite i mitt huvud så jag tyckte att den var bra! *trög
 
 Här får ni lyssna på bästa låten just nu! 

DRESSYR - SAPHIRE & FARGO 2.0

I skolan fick jag rida Saphire och vi red dressyr. Jag har ridit dressyr en gång tidigare på henne och då gick det inte alls bra. Då kändes hon helt stel och svår helt enkelt + att hon  tar väldigt stora steg i traven vilket gör det svårare. Men idag gick det mycket bättre! Hon jobbade mestadels i form och jag fick henne riktigt fin i galoppen och jag försökte verkligen att sitta ned i traven så gott det gick och jag är nöjd. Vi red i ca en timme och en kvart tror jag och jobbigt var det. Vi red mest på mittvolten och flyttade hästarna i sidled. 
 
På kvällen red jag Fargo och jag och mamma trodde att han skulle vara lugn. Jag skulle mest bara känna av sadeln och ta det lugnt. Så jag valde att rida utan väst, jag brukar ha det när jag rider Fargo för man vet aldrig med honom. Men vi trodde heeelt fel om Fargo idag. Idag var han Fargo 2.0 som är en mycket snabbare, mer explosiv och vildare häst... Han sparkade bakut högt så jag lyfte rejält i sadeln, han lyfte fram och kastade upp frambenen, han galopperade i luften på stället typ.. Jag travade en del för jag tänkte att vi skulle göra av med lite energi och sen galopperade jag lite på långsidorna och det gick bra. Han ville helst bara galoppera och inte trava något alls. Han fattade galopp från skritt också. Sen sista gången jag skulle galoppera så fattade jag från skritt och han gjorde värsta galoppsprånget och kändes som han skulle rejsa iväg så efter det så skrittade vi av... Alltså det var heeelt galet. Han var så fruktansvärt pigg!! Vet inte om det beror på nya sadeln eller vårkänslor... Men nya sadeln är jätteskön att rida i och Fargo får spelrum att göra sina stora rörelser så jag tror att han gillar den för han har varit jättepigg när jag har ridit i den. 
 
Så jag har ridit i nästan 2 timmar totalt idag. Men det är härligt att komma igång och rida mer nu! Jag ska rida Feeri imorgon eller på onsdag, jag ska tömköra en av dagarna. Idag hade hon vilodag så jag borstade henne bara idag. Det är bara 2 dagar kvar till Göteborg nu också! :D
 
Nu ska jag äta nåt och sen lägga mig och kolla på PLL såklart. Vi hörs imorgon! Godnatt <3
 
Så här gjorde Fargo med mig på ryggen idag haha
 

VIDEO - JAG SKRITTAR FEERI

 Visst ser hon avslappnad ut?

TRÖTT PÅ TJAT

Det finns en sak som jag är så fruktansvärt trött på.. TJAT! Jag tycker att folk tjatar på mig varje dag. Dem frågar om sommarjobb, jobb, körkort & vad jag vill bli. Alltså jag blir så jävla trött, kan jag inte få ta min egna beslut och måste alla lägga sig i mitt liv hela tiden?? Hur ska jag kunna veta vad jag vill bli och vad jag vill jobba med tills jag dör när jag är 17 år gammal? Tror folk att jag har planerat mitt liv i minsta lilla detalj eller? Och sen det här med sommarjobb. Många jobb måste man vara 18 på och jag kanske inte kan ha vissa jobb pga av min bakgrund, har ni tänkt på det? Och ja, jag skulle behöva ha ett jobb men när skulle jag hinna det? Jag kommer hem kl 16 varje dag och sen är jag i stallet på kvällen och på helgerna är jag i stallet och sen behöver jag vila för att orka veckan. Så tiden räcker inte till.
 
Körkort då. Har du börjat övningsköra än? Svar nej. Helt ärligt så känner jag så här: jag har inga pengar så jag kan omöjligt betala ett körkort och jag har inga föräldrar som betalar åt mig så varför ska jag då börja övningsköra? När jag har svarat nej på frågan så säger dem bara "nä men då kanske det är dags att börja då". Förstår ni var min irritation kommer ifrån?
 
Jag är väldigt trött på att många tjatar om det här hela tiden faktiskt. Gymnasiet suger för alla bara tjatar på en hela tiden och man har bara massa press på sig. Sen efter gymnasiet så måste man jobba och vart fan ska man jobba då??
 
ÅH JAG ORKAR INTE.

FINAST

Idag vaknade jag vid elva. Vi städade hemma innan vi åkte till stallet så vi va i stallet vid halv tre typ. Fixade Feeris box och sen tog jag in henne. Ryktade henne och satte på all utrustning. Hon var dö-snygg i orange! Sen skrittade jag henne i ca 10 minuter kanske. Idag var hon mycket mer avslappnad och lugn. Hon tog mycket längre och normallånga steg och gick lugnare. Hon kändes väldigt fin iaf och verkade nöjd! När jag hade ridit så fick hon gå in. Kom hem vid kl sex. Har ätit för en stund sen och nu ska jag snart kolla på PLL och göra det tills det är dags att sova. Hehe jag drömde inatt att jag var med i PLL haha! Då kanske man har kollat lite mycket på det? ;)
 
Imorgon är det Åby som gäller och jag tror att vi ska rida dressyr. På kvällen blir det stallet och fixa boxen och borsta Feeri, hon får vila imorgon. Fargo ska nog motionera imorgon så vi får se vad han ska göra!
 
Så himla fin <3
 

BIO, LINKÖPING & NY SADEL

Igår promenerade jag Feeri och borstade henne. Klippte även hennes lugg och svans! Sen longerade vi Fargo och han var vääldigt pigg. Stod på bakbenen, slängde med frambenen och sparkade. Glad var han iaf! På kvällen var jag och Matilda på bio och såg "Fifty shades of Grey". Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den... Jag trodde att halva filmen hade gått när den slutade helt plötsligt och konstigt? Kändes som den saknade handling på nåt sätt, jag saknade en röd tråd. Men behöver se den igen för att fatta lite mer tror jag.
 
Idag på fm åkte mamma och jag till Hööks i Linköping och köpte en ny sadel till Fargo. När vi kom hem så bytte vi om och åkte till stallet. Fixade boxarna och sen red jag Fargo för att prova nya sadeln! Super skön att rida i men vi ska prova den fler gånger för att ta ett beslut om hur den ligger. Sen hämtade jag in Feeri och slängde på henne ett träns och sen gick jag bredvid henne och höll tyglarna som när man rider så hon jobbade i form. Det gjorde jag en liten stund bara. Hann inte tömköra så detta fick bli lösningen! Hade så gärna velat hoppa upp och skrittat barbacka men jag vågade inte riktigt ifall hon skulle vara galen.. ;) 
 
Imorgon ska jag rida Feeri och då ska jag prova hennes nya orangea set! Schabrak och lindor. Imorgon är sista dagen på lovet :'( Ångest.
 
Här är sadeln som vi köpte!
 

VIDEO - LONGERING, FARGO

 

RIDIT BÅDA HÄSTARNA

Idag skrittade jag Feeri igen likadant som igår. Det började med att hon redan i stallgången var mycket lugnare idag än igår och hon var även lugnare när jag red henne idag. Det var bara en gång som hon hoppade till lite på samma ställe som igår, annars var hon snäll. Hon tar tag lite i bettet ibland och blir lite stark men hon är ju inte van vid ryttare så det kan jag förstå. Sen är hon lite stel och går lite kort men det släpper nog efter ett tag. När jag hade ridit Feeri så red jag Fargo. Igår hade jag hans sadel och idag hade jag min sadel och det gick så mycket bättre då. Jag travade ganska mycket och herregud så svårt det är att rida i hans trav! Speciellt idag när han tog så långa och luftiga steg. Men han har inte travjobbat på länge så jag tror han har tappat lite muskler och stabilitet. Han har en väldigt stor och svår trav. Känns ungefär som att rida en grand prix häst typ. Men med mycket jobb så tror jag att han kan bli väldigt fin! Tog även en galopp på slutet bara för att busa lite :)
 
Ikväll har jag inte gjort något speciellt. Kollat på tv lite och på datorn. Imorgon ringer alarmet kl 9 för att åka till stallet. Ska longera Fargo och promenera Feeri. Sen hem och städa lite och sen fixa mig för att gå på bio kl 17. Fifty shades of Grey såklart. Ska bli spännande! Efter bion vet jag inte riktigt vad som händer... Nu ska jag kolla pll och sen sova. Så godnatt.
 
Finaste <3 (dock lite rund om magen så blir lite bantning nu..)
 
 
 

NÄ MEN HON VA INTE SÅ PIGG... ELLER?

 
 
Här har ni 15 sekunder av den 10 minuter långa ridningen på Feeri idag. Som ni ser så haltar hon inte! Inte än iaf :) Det var väldigt roligt att sitta på hennes rygg igen och det kändes ovant. Feeri var så himla pigg och kändes som en tickande bomb att rida på. Det syns inte riktigt på videon men hon var riktigt pigg! Detta var hennes första lilla utbrott, det kom fler och hon kickade flera gånger bak. Jag tänkte att jag ska rida henne imorgon också likadant som idag för hon behöver nog några gånger på sig att lugna ned sig. Men på fredag får hon vila ryggen och gå en liten promenad eller liknande.
 
Efter att jag ridit Feeri så red jag Fargo en liten stund i alla gångarter bara för att känna igenom honom och det gick bra :) Ska nog lägga mig nu, är ganska trött. Måste ju ladda om för att rida Feeri imorgon igen. Imorgon är det 1 vecka kvar tills vi åker till Göteborg också! :D

IMORGON GÄLLER DET

Idag tömkörde jag Feeri för att känna lite på henne innan imorgon. Hon kändes lugn och lyssnade bra så det känns bra inför imorgon! Det känns som att vi har bra odds iaf. Jag hoppas verkligen innerligt att hon är bra nu... Hon har inte varit varm eller svullen på väldigt länge eller haltat. Vi åker till stallet vid lunch och gör boxarna först och sen ska jag rida... Tar på mig säkerhetsvästen ifall hon är helt galen ;) Asså jag har varit nervös heeela dagen... Ni vet när det känns som man har fjärilar i magen typ.. Eller när man ska tävla eller skriva ett prov.. Så känner jag. Men samtidigt är jag sjuuukt laddad och spänd! Men ska kolla ett avsnitt av pll nu och sen sova.
 
Jag hör av mig imorgon om hur det har gått. Jag hoppas verkligen, verkligen, verkligen att hon är frisk nu.... Dör av nervositet.
 
 

GRATTIS ELLIOT 12 ÅR!
BÖRJAR BRA..

Lovet började faktiskt väldigt bra! Idag vaknade jag av att mamma ringde för att berätta att hon vunnit 2 biljetter till Göteborg Horse Show 26 Februari, alltså nästa torsdag!! Det ska bli fett kul då jag aldrig varit på Horse Showen där och jag har bara varit i Göteborg en gång och då på konsert. Kommer såklart gå på mässan då också så kommer antagligen köpa något fint till Feeri .. :) 
 
Efter att jag pratat med mamma vid kl 11 så gick jag upp och klädde på mig och sen gick jag en promenad med hundarna. När jag kom hem så åt jag och kollade på pll. Sen rakade jag hundarna. På kvällen va vi i stallet. Jag fixade Feeris box som alltid och sen tog jag in henne. Sen åkte vi hem och åt och sen kollade vi film! Nu ligger jag i sängen och vet inte om jag ska kolla på PLL eller "Magic Mike"... 
 
Imorgon ska jag antingen tömköra Feeri eller promenera henne, beror lite på hur mycket rörelse det är i stallet och så. Sen på onsdag är det dags för mig att sitta upp på Feeri.. Asså det känns sjukt konstigt att bara skriva det! Jag börjar bli riktigt nervös och laddad för att rida henne. Om hon kommer att halta första steget hon tar eller om hon går rent... Om hon haltar så vet jag inte hur jag kommer att reagera..? Brista ut i tårar? Efter 30 veckors/7,5 månads vila liksom... Time will tell.
 

Min bästa vän, ängel, soulmate & livsglädje <3
 

VIDEO - TÖMKÖRNING FEERI

 

FINA HÄSTARNA

Tömkörde Feeri idag och hon var betydligt lugnare än igår så jag kunde köra själv hela tiden. Hon var duktig och det gick bra. När jag var färdig med Feeri så släppte jag ut henne och hämtade in Fargo. Medan jag ryktade honom så upptäckte jag att han hade fått ett balltramp på vänster fram :/ Som tur var så satt det högt upp och var inte så djupt. Han har antagligen trampat på sig själv med en brodd från bakhoven. Lätt hänt så som han rejsar i sin hage. Han galopperar runt och hoppar över stenarna haha. Bra att han motionerar sig själv! ;) 
 
Imorgon ska jag klippa Elliot. Sen på kvällen blir det stallet och fixa boxen och borsta Feeri. Imorgon ska hon vila. Så får vi kolla hur Fargos balltramp ser ut. Alltså jag längtar ihjäl mig till onsdag då jag ska rida Feeri! Jag har bestämt all utrustning hon ska ha och så... Jag tror att jag har bestämt mig för att rida på det tredelade bettet. Ohh I'm sooo excited!
 
Nu ska jag kolla på antingen PLL eller TVD innan det är ridsport kl 23.30! Hade gött.
 
Kärlek <3
 

PIGGELIN

Idag red mamma Fargo och jag var lite assistent. Sen tömkörde jag Feeri och jösses så pigg hon var! Trippade, hoppade till och jag trodde hon skulle stegra en gång så mamma var tvungen att leda henne först men sen kunde jag köra själv och då blev hon riktigt avslappnad och fin. Ska tömköra henne imorgon igen och så ska hon få vila på måndag. 
 
Nu ska jag kolla på nåt innan jag ska sova! Godnatt.
 
 
 

NÄR ORKEN TAR SLUT

Orkar inte blogga idag så vi kanske hörs imorgon. Ska kolla film nu i sängen.

SVÅRT ATT BESTÄMMA SIG

Jaaa, vad ska man säga om den här dagen då? Vaknade imorse och kände mig inte så pigg. Ont i huve, hals och va snorig.. Men jag åkte till skolan för att ha seminarium på biologin. Tyvärr gick det ändå inte så bra. Åkte hem vid lunch och tog det lugnt, sov en stund. Sen åkte vi till stallet och jag fixade Feeris box, mockade hagen, promenerade Feeri där det var barmark och longerade en överpigg Fargo. Sen hem och äta varma mackor och nu sitter jag här. Funderar på om jag ska fortsätta att kolla PLL eller kolla på Hela England Bakar kl: 21 eller kolla på "Horrible Bosses 2"... Åh, vet inte vad jag ska välja! Tufft val asså...
 
För övrigt så är jag trött på människor... Inte alla såklart men dem flesta! Är allmänt irriterad. Nä men man kanske ska lägga sig i sängen och dra täcket över huve istället för att kolla på nånting... 
 
Praktik imorgon och sen är de lov!! - thank God
 
Tur att man har världens vackraste och bästa häst <3, annars hade inte livet gått ihop sig.
 
 

PROMENAD

2DAY

Är på väg hem från skolan nu. Hade matteprov på em och jag hoppas att jag får E! När jag kommer hem ska jag bara ta det lugnt tills mamma kommer och då ska vi till stallet. Fixa Feeris Box, mocka hagen, borsta henne och kanske gå promenad om det inte är för halt. Annars så ska jag bara ta det lugnt ikväll :)

On repeat .

Jag är på så himla dåligt humör just nu för jag är så trött på denna jävla is. Den bara förstör allting hela tiden och det är så jävla jobbigt. Man vågar inte ens promenera med hästarna för man är ju livrädd för att ramla. Om det ska fortsätta att vara såhär isigt så kommer jag inte kunna rida Feeri och sätta igång henne som jag har tänkt och det gör mig så jävla ledsen. Jag har väntat på det här i 7 månader och jag har varit så himla glad nu för att jag äntligen ska kunna rida henne och jag har inte varit glad på länge... 
 
Det känns verkligen som jag bara har motgångar hela tiden och aldrig medgångar (heter det så?). Man blir bara så trött när ingenting nånsin går bra. Alltihop är bara skit.
 
 

12:42


HOPPNING + VIDEO

Asså jag är SÅ trött, i både huvud och kropp. Hoppningen gick ganska bra, är ändå nöjd. Red Wandal och det var en väldigt svår övning och den blev ju verkligen inte lättare för att han är så stor också. Men det var kul! Red på hackamore också och jag har nog aldrig hoppat på det förut men det gick ju fint. Mamma och jag åkte till Hööks när jag slutat och jag köpte bara ett par nya gummityglar då mina håller på att gå sönder. Sen åkte vi hem och sen till stallet. Fixade Feeris box och borstade henne och så. Sen provade jag hennes sadel och så där. Smörjde hennes hoppgjord och några träns. Sen åkte vi hem och då duschade jag och åt. Nu har jag bara kollat på tv. Ska kolla lite av pll innan jag ska sova men kommer nog somna snart.
 
Vi red i 1,5 timme och man fick ju jobba arslet av sig så man är lite trött nu... Är väldigt jobbigt och svårt att lösgöra en häst på 180 cm och hoppa på serpentinbågar. Imorgon kommer jag nog hem senare då jag tänkte stanna på mattestuga och repetera lite då vi har matteprov på onsdag, usch! Godnatt!
 
 

EXHALTERAD

Det var trevligt igår hos pappa, god mat, trevligt sällskap och bra program på tv:en. Vi kollade på Melodifestivalen såklart och sen kollade vi på x-men tredje filmen. Kom hem vid tolv tror jag. Idag vaknade jag vid halv tio men jag låg kvar i sängen till klockan tolv och kollade på pll för att det var så skönt. Sen gick jag upp och gjorde iordning mig och vi kom iväg till stallet vid två tror jag. Då tog vi in hästarna direkt och borstade dem och sen gick vi en liten sväng och mamma tog lite kort på mig och Feeri. Sen sprang jag med Feeri på vägen också så hon fick trava lite och hon travade rent. Dock var hon pigg som bara den och tuffade på som en bulldozer. Efter det så fick hästarna gå ut i hagen igen och vi fixade boxarna och sen mockade jag Feeris hage. Var inne hos Lida ett tag sen för att prata lite då Elliot ska bli pappa snart... 
 
Ikväll åt vi tacos och det var väldigt gott. Sen har jag diskat och plockat undan efter maten och fixat lite så jag satte mig ned för bara en stund sen så det blev inte så mycket av denna kväll :( Resten av kvällen ska jag iaf bara ta det lugnt och kolla pll tills det är sovdags. Imorgon är det hoppning på Åby som står på schemat och jag antar att jag ska hoppa Wandal och om jag inte ska det så hoppas jag att jag får Saphire. Hon är så rolig att hoppa för hon beter sig precis som Feeri! 
Men det ska bli kul oavsett för mamma ska komma och kolla och sen efter skolan ska vi åka till Hööks :) 
 
Imorgon ska Feeri få vila. Tar det väldigt lugnt nu vid igångsättning så vi inte riskerar nånting. Men, jag har nu bestämt mig... Den 18:e Februari så ska jag sitta upp på Feeri och skritta henne lite för att se om hon går rent även med ryttare. Men det måste vara ok väder och inte halt. Fram tills dess så ska Feeri bli tömkörd och gå promenader. Självklart bara i skritt och inte så långa stunder. Om vädret tillåter så ska det bli SÅ kul att få rida henne igen! Efter 7 månaders vila/skada. Jag har redan tänkt ut vad hon ska ha för utrustning och allt.. hihi. Men jag vet inte om jag ska rida på tredelat bett eller pelhamstång med delta (heter det så?) som sitter i både övre och undre ringen i bettet.. Ni får gärna kommentera vad ni tycker! Hon kommer va såå pigg så jag undrar om hon kommer göra massa luftsprång och så eller om hon bara kommer trippa typ.. Men jag är så exhalterad iaf! Hoppas bara att allt går som planerat.
 
Nä nu blev det mycket text så nu sätter vi punkt.
 
En av bilderna mamma tog idag. Mitt fina hjärta<3
 

01:15


SATURDAY

Idag gick jag upp strax innan kl 10. Då gick jag ut med hundarna och sen gjorde jag mig iordning. Sen åkte mamma och jag till Rusta och Sko Kanonen och jag fick ett par nya vinterskor då mina är trasiga, tack mamma! Sen åkte vi till stallet. Det var redan mockat åt våra hästar när vi kom så jag fick lite ångest och jag vet fortfarande inte vem det är som har mockat men jag har väl mina misstankar. Sen fixade vi resten av boxarna och jag mockade Feeris hage. Sen longerade jag Fargo i djupsnö och sen tömkörde jag Feeri några varv på banan där det är plogat. Herregud så pigg hon var! Hon bara trippade, gick i sidled, sparkade bakut och var helt craaazy! Det är då man tänker att det ska bli så kul att rida henne snart... ;) Hon är verkligen som en tickande bomb.
 
Kom hem vid kl 15, då duschade jag och gjorde mig iordning. Ska till pappa kl 18 och äta där och farmor ska vara där också. Nu ska jag gå ned i tvättstugan och sätta igång tvätten. Sen ska jag kolla pll innan det är dags att traska över till pappa i mina nya skor!
 
Imorgon ska hästarna få gå en liten promenad och bli ryktade såklart!
 
 
 

BLEV ATT KLIPPA FARGO IDAG

HÄSTIGT

Kom hem från praktiken för ca 1,5 timme sedan. Idag har jag mockat, fyllt vatten, packat hösilage, sopat, spånat, fixat kraftfoder och ridit Fargo. Han har haft vila nu ett tag p.g.a. underlaget bl.a. men mamma har promenerat honom två dagar och så skrittade jag honom idag. Jag red runt stallet (en väg som tar ca 10 min att skritta) och sen några varv på banan bara, men det räckte. Vi tar det lugnt och försiktigt så vi inte får fler skador eller överansträngningar. Vi ska se om vi kan raka Fargo igen nu i helgen då det har växt ut så mycket och nu när vi ska sätta igång honom också. 
 
Så vi åker till stallet sen igen och tar in hästarna och jag ska borsta Feeri och kanske gå lite med henne. Annars hoppas jag att det blir en lugn kväll med god mat. Kanske tacos, mamma? :* Igår såg jag en film som heter "The Maze Runner", den var ganska bra men lite oklar så det var lite irriterande men ändå spännande! 
 
Nu ska jag kolla ett avsnitt av pll innan mamma kommer hem! Hoppas ni alla får en mysig fredag.
 
Fina Fargo får stå för dagens bild! Visst är han snygg?
 

NOTHING REALLY MATTERS WITHOUT HER

 
 
Funderar på att prova att rida Feeri igen om ett tag eftersom hon inte visat några tecken på hälta på länge nu. Självklart är jag jättenyfiken och spänd men samtidigt är jag livrädd. Tänk om hon kommer att halta och ha jätteont? Vad ska vi göra då? Hon har stått i ca 7 månader nu och vilat. Hur lång tid ska man ge henne?
 
Tänk om hon aldrig blir bra? Det är min absolut största rädsla, jag kan inte leva utan henne. Hon är mitt allt. Det gör så ont bara av att tänka tanken på ett liv utan henne, det går inte.
 
Det är hon som är min livsglädje och det är hon som gör att jag kämpar varje dag. Hon är min bästavän och jag älskar henne över allt annat i hela världen ♥♥♥
 
 
 
 

HIHI


ONSDAG

Sitter i klassrummet och ska snart gå och äta. Vi slutade engelskan tidigare då vi hade examination och skrev en artikel och sen fick man gå när man var färdig. Efter lunchen har vi matte och då ska vi ha repetition av dem kapitel vi har jobbat med för vi har prov nästa vecka. Slutar kl 15 och kommer hem kl 16. Då ska jag äta något och sen ska vi till stallet. Ska fixa Feeris box, borsta henne och rida Bellman igen och tolka. Vi gjorde ju det igår och det var faktiskt väldigt kul! Vi körde i skritt, trav och galopp men typ mest i trav. Det gick skit bra för Johanna som åkte skidor och åkte i påse, hon ramla inte nån gång eller åkte ned i diket, haha. Så vi ska göra samma sak idag igen.
 
När vi kommer hem från stallet ska jag bara ta det lugnt och kolla pll om det har kommit ut. Ska sova tidigt också för jag var så jääävla trött imorse.. Även fast jag somna tidigt igår. Det va typ de jag hade att skriva. Vi hörs!
 
 

JAG RIDER BELLMAN


2015-02-02

Vet inte vad jag ska säga om den här dagen.. Hände nog mer dåliga saker än bra. Det började redan imorse på tåget då jag hade så ont i magen så jag tänkte nästan vända och åka hem när jag kommit till Norrköping men det blev inte så. Det är så hemskt när det gör så ont så man inte kan stå rakt... Iaf, åkte till Åby o hade teori, lunch o sen ridning. Red Wandal igen och vi hade markarbete. Idag gick det inte så bra. Han hade bett igen och han tyckte inte om det för så fort jag tog i honom så drog han upp huvudet eller la ut tungan i höll på. Så det gick inte så bra... Nästa vecka ska vi hoppa och jag har en känsla av att det kan gå fort då, haha.
 
Kom sent till stallet, fixade boxen, tog in Feeri, mockade hennes hage o fyllde på vatten där. Bestämde med Johanna att jag ska rida Bellman på fältet igen imorgon och hon ska tolka efter (säger man så?) ja men hon ska åka pulka efter iaf, så det ska bli intressant! Juste, ska försöka lägga upp videon från när jag red Bellman härromdagen också.
 
Efter stallet fick jag jätteont i magen igen... När jag kom hem duschade jag, lagade mat och åt och har pluggat inför svenska provet vi har imorgon (mest sjungit kanske...). Nu ska jag lägga mig och kolla pll innan jag ska sova. 
 
Hoppas ni haft en bättre dag än vad jag har haft!
 
Precis när jag fått Feeri<3
 
 

STRESS, STRESS, STRESS

Vart tog helgen vägen? Jag har inte direkt hunnit tagit det lugnt och vilat upp mig. Har haft fullt upp. Igår hade jag lite sovmorgon, sen lunchen i stallet, fixa boxen, sen kom hovslagaren och sen hem och duscha fort som tusan och sen kom pappa och hämtade mig och sen åt jag där, kollade film, ansökte om ett jobb och sov där. Idag blev jag väckt 9.15 och sen hemskjutsad. När jag kom hem gick jag ut med hundarna och sen åkte vi till stallet. Lunchade hästarna igen och fixade Feeris och Bellmans box och sen red jag Bellman på fältet i alla gångarter och det var väldigt roligt! Sen tog vi in våra hästar och borstade dem och jag bytte täcke på Feeri och sen ut med dem i hagen igen och så åkte vi till affären och sen hem och åt. Sen gjorde jag äntligen den där j*vla bakvideon på engelska som jag skulle ha gjort på lovet men skjutit upp... Det tog 1,5 timme att baka och sen lägga in videosen i datan och sen redigera så det tog totalt ca 3 timmar men nu är den äntligen färdig! Så NU ska jag koppla av lite innan det är dags att lägga sig.
 
Den här veckan kommer bli SÅ jobbig då jag har examination & prov.... USCH! Vi har mycket i skolan just nu... ångest, ångest, ångest.
 
Längtar till nästa helg då man kanske kan få koppla av lite och vila upp sig till SISTA veckan innan lovet! Wiho.
 
Älsklingarna<3